Vremea varf negoiu

Vrei sa stii cum va fi vremea pe 7 zile pe Varful Moldoveanu? hpv.iubescstudentia.ro iti prezinta prognoza meteo pe ore pentru temperatura, precipitatii, vant, umiditate, presiune atmosferica, index. Vremea Balea Lac (Vârf), prognoza meteo pe 7 zile. Balea Lac (Vârf), vremea săptămâna viitoare. Prognoza meteo detaliată. Avertismente fenomene meteo severe. hpv.iubescstudentia.ro 5/18/ · Traseul spre vârful Negoiu ( m) pe la Cabana Negoiu este cel mai rapid mod de a ajunge pe al doilea vârf din România. Veți merge pe o potecă construită special numită Drumul Zmeilor și care vă poartă pe marginea stâncilor și peste poduri metalice care traversează prăpastii ca la final să iasă în Căldarea Sărății. Din nou la Cabana Negoiu.

Am fost la Cabana Negoiu anul trecut, în luna mai, dar a plouat în continuu atunci. În săptămâna de dinaintea traseului singurele site-uri pe care le accesam erau cele referitoare la prognoza meteo. Din fericire, pentru al treilea an la rând, vremea în ultimul week-end al.

Vremea varf negoiu

Vremea varf negoiu
Sâmbătă dimineață ne-am trezit, o parte din noi mai ușor, căci am dormit cu gândul Vremea varf negoiu traseul ce ne-așteaptă a doua zi, alții mai greu Vremea varf negoiu s-au întins prea mult la citit vineri seară. Mai aveam puțin și plecam în continuare doar cu Cornelia. Văzut, pozat şi întors în Şaua Cleopatrei fără regrete. Citeste acum toate articole despre negoiu pe Digi Aici am facut prima pauză, înainte să înceapă practic partea solicitantă a traseului.

De această grea decizie ne-a scăpat Direcția Salvamont Argeș, că au închis traseul prin Strunga Dracului din cauza unor căderi de pietre din anul anterior, trecerea devenind astfel mult prea periculoasă. Timp: 2 ore de la de la capătul drumului forestier unde poţi lăsa maşina ; 6 ore din gara CFR aproximativ 20 km. Dacă folosiți Vremea varf negoiu site înseamnă că sunteți de acord cu Politica de cookie-uri. A mai durat cred că vreo 10 minute până am reușit să ne repunem în mișcare, însă eram toți 6 din nou la drum. Sugestiile acestea veniseră de Vremea varf negoiu Florin, un prieten de la care mai fur idei de planificare. În ultimul timp sunt mamă de mini aventurier cu care împart potecile și cortul. Porr, 69 de ani, este cunoscut ca amator de drumeţii montane.

Read more. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale. Cotă minimă: 30,00 EUR.
Negoiu ( m, al doilea varf din Romania) din muntii Fagaras Cu ochiu la prognoza meteo ce promite vreme impecabila,m-a apucat usor-usor amocu si desi e cam tarziu la ora asta,propunerea e: plecare sambata pe la 7 de la Petrom Militari,Pitesti,Curtea de Arges,Salatrucu,saua Podeanu,lasate acolo utilajele si tura pe jos pana pe Negoiu. Dacă am ajuns pe Negoiu, acum putem să ne mutăm privirea spre Moldoveanu. De dăm seama că Negoiu a fost primul vârf de peste pe care am urcat, și acum sărim direct la cel mai înalt. Să rămână stabilit, la anul, tot pe vremea asta, să urcăm pe Vârful Moldoveanu. La.

12/9/ · După ce am coborât de pe Negoiu, ne-am pus burţile la cale şi am făcut un duş, am consultat vremea pe următoarele zile. Se anunţa vreme cam rea pentru urmatoarele două zile, aşa că ne-am gândit că acum e momentul să ne luăm o pauză mai consistentă înainte de a. Cabana Negoiu ( metri) – Muchia Şerbota – Vârful Şerbota ( metri) Timp: 2 ore – 2 ore jumătate Am lăsat rucsacul la cabană, ceea ce te sfătuiesc şi pe tine să faci dacă vrei să refaci traseul meu, şi după un scurt drum prin pădure am ieşit în gol alpin pe Muchia Şhpv.iubescstudentia.roşul susţinut şi panta destul de accentuată prin jnepeniş au fost compensate de.

Vremea Negoiu. Starea vremii | hpv.iubescstudentia.ro

Vârful Negoiu - o drumeţie de neuitat în Făgăraş
Am ajuns pe al doilea cel mai înalt vârf din România. În echipamentul obligatoriu intrau și frontalele pentru că era foarte posibil să ne întoarcem Vrejea întuneric. Urmând din nou poteca aceea îngustă am luat-o ceva mai tare la Vremea varf negoiu, ca să trec mai repede de zona aceasta stresantă. Sugestiile acestea veniseră de la Florin, un prieten de la care mai fur Vremea varf negoiu de planificare. Odată ajunsă pe Vârful Şerbota am început să mă agit de nerăbdare, urma Custura Sărăţiibucata de traseu pentru care venisem până aici. Nu prea îmi imaginam eu până acum ce va să fie această strângă.

La Călțun am ajuns parcă fără prea mare efort, sau cel puțin nu îmi aduc aminte să fi fost altfel. Aici mai erau încă petice de zăpadă, chiar expuse luminii soarelui, cu toate că suntem în august. Pentru Cristinuța și cu Alex acesta era punctul terminus, după cum conveniseră încă de la începutul traseului. Am mai rămas 6 în cursa pentru Vârful Negoiu.
Însă parcă nu reușim să ne adunăm forțele să continuăm. Am înfulecat senvișurile, ne-am întins pe pietre la soare, unii și-au scos și cartofii din bocanci la aer, și nu ne mai venea să plecăm. După vreo 40 de minute de lenevit, fac un mic calcul și îmi dau seama că suntem cam întârziere. Așa că mă ridic și încerc să forțez un start. Însă cu cât stai mai mult, cu atât o să te unești mai greu.

Mai aveam puțin și plecam în continuare doar cu Cornelia. Însă văzând ceilalți că sunt de neînduplecat, au început să se mobilizeze.
A mai durat cred că vreo 10 minute până am reușit să ne repunem în mișcare, însă eram toți 6 din nou la drum. Prima porțiune de urcat până în șa nu a fost nici prea prea, nici foarte foarte, numai bună să ne revenim. A urmat o bună porțiune de mers pe curbă de nivel. Și cum mergeam noi așa agale, trece pe lângă noi acceleratul. Nici nu l-am auzit venind ca să îi facem loc, așa că a fost forțat să ne ocolească un pic chiar pe marginea potecii, acolo unde începe versantul, care nu are o înclinație de neglijat.
Era un bărbat în vârstă, la vreo 60 de ani am aproximat noi. Am zis inițial că e de la salvamont și e plecat în misiune, de aleargă așa. Cine știe ce s-o fi întâmplat!? Dar noi să ne continuăm drumul nostru în pas legănat.

Am ajuns la bifurcația traseelor spre cele 2 strungi: înainte era Strunga Dracului, iar la stânga era Strunga Doamnei. Aruncăm un ochi pe traseul ce mergea înainte, poate să vedem ceva spectaculos. Ne tot întrebam cum arată această renumită Strunga Dracului. Însă nu se vedea nimic și nici timp de pierdut nu prea aveam, ca să facem un mic detur.
Așa că ne vedem de drum spre Strunga Doamnei. Am aflat ulterior că moșulică ăla ce ne-a depășit ridicând praful în urma lui, era un simplu drumeț, ca și noi de altfel, doar că se încălțase cu adidașii flubber. El urcase pe Strunga Dracului, a coborât pe Strunga Doamnei și făcuse traseul Călțun – Negoiu și retur de vreo 3 ori mai repede decât noi. Deci cine sunt de fapt moșii!? Nu prea îmi imaginam eu până acum ce va să fie această strângă.

Aceasta este o ruptură în munte care îți permite să treci pe partea cealaltă a muntelui, însă și cu o ascensiune destul de semnificativă.
De jos până sus erau fixate mai multe rânduri de lanțuri ajutătoare. Cred că ai putea parcurge acest tronson destul de ușor și fără ajutorul lanțurilor, însă mai bine să fie, îți conferă un sentiment de siguranță. De aici se continua pe o potecă similară cu cea dinaintea strungii, doar că pe aici nu încăpea mai mult de o persoană. Așa că am pornit frumos în șir indian. Din cauza potecii foarte înguste șerpuind între un povârniș foarte înclinat și o vale destul de abruptă, simțeam parcă nevoia să merg puțin înclinat în lateral spre munte. Dacă ne întâlneam cu cineva din contra sens era un pic mai dificil, dar ne puteam așeza în lateral, pe povârniș, lăsând cât mai liberă poteca pentru ceilalți.

Am ajuns la ultima porțiune de urcat înainte de Vârful Negoiu. Aici terenul devenise înțesat cu stânci mai mici sau mai mari peste care sau pe lângă care trebuia să te strecori. Marcajul cam dispăruse, probabil datorită instabilității terenului. Însă puteam ghici că trebuie să urcăm. Se cam terminaseră bateriile. Alții mai sprinteni, care își lăsaseră rucsacii la Călțun, ajunseseră deja sus. Acum ne întâlnim din nou cu marcajul ce urcase prin Strunga Dracului. Uite ce scurt ar fi fost pe partea cealaltă, iar noi am ocolit tot muntele.
Nici de-aici nu am reușit să îi vedem „colții”. Încă 2 pași și suntem sus. Suntem pe al doilea cel mai înalt vârf din țara noastră. Până anul anterior când a venit Pui cu ideea lui țăcănită, nu mi-a trecut prin cap că voi ajunge vreodată aici. Și nici atunci nu eram prea sigur că chiar se va întâmpla.

Am avut și temeri, de câteva nopți dormeam mai mult nu, gândindu-mă doar la traseu.
Dar toate planetele s-au aliniat. Vremea a ținut cu noi pe tot drumul. Și pare că nu are de unde să vină vreun nor fioros nici în continuare. Să stăm puțin să admirăm. Undeva în depărtate se poate vedea Lacul Vidraru. Nu știu de unde a apărut norul ăsta în poză, că eu nu îmi aduc aminte să fi fost vreun nor pe cer în ziua aia. Culmile gemene din apropiere trebuie să fie Vârfurile Lespezi și Cornul Călțunului, la a căror bază se află Lacul Călțun. Unii dintre noi s-au așezat să tragă aerul curat printr-o țigară, că s-au abținut destul pe tot traseul. Și probabil văzându-și visul împlinit au zis că merită sărbătorit.

Am hotărât să nu luăm aici pauza de masă, ci la Lacul Călțun, ca să nu plece restul găștii fără noi la vale. Că de stat am mai fi stat noi pe aici, că e frumos, vremea este excelentă, dar e destul de târziu și mai avem destul de mers până la Piscul Negru. I-am lăsat pe ceilalți să mai admire, mai ales că Gina de-abia ajunsese, și am plecat noi să îi prindem pe Cristinuța cu Alex la Călțun, nu de alta, dar se cam apropia ora maximă până la care stabilisem să ne aștepte. Gina rămăsese spre final destul de mult în urmă, de-mi era teamă la un moment dat că o să renunțe.
Dar a avut o ambiție de fier și ușurel, ușurel a ajuns și ea sus. Urmând din nou poteca aceea îngustă am luat-o ceva mai tare la pas, ca să trec mai repede de zona aceasta stresantă. Cornelia îmi reproșă că prea o luasem la goană. Eu nu voiam decât să ajung mai repede la intrarea în strungă, căci de-acolo traseul era parfum.

Din poteca asta îngustă trebuie să se desprindă un traseu spre Vârful Lespezi, dar nu pot să îmi imaginez pe unde, căci nu văd decât abrupturi. Cristinuța și Alex nu mai erau lângă lac, acolo unde-i lăsaserăm. Asta înseamnă că au plecat. Eh, asta e, lasă că ne întâlnim cu ei la mașină.
Ne apropiem noi mai mult și îi vedem ceva mai încolo. Fugiseră să mai prindă ultimele raze de soare, că începuse să le fie răcoare. Nu prea îmi imaginam eu cum ar putea să ți se facă frig când noi eram încinși, dar ce-i drept noi nu prea statuserăm pe loc atâta timp cum au stat ei.

Cică ne-ar mai fi dat minute răgaz să întârziem, după care plecau că nu se mai puteau înțelege de niciun fel cu frigul. După vreo 20 minute au venit și ceilalți din urmă și ne-am pus în mișcare la vale. Hai că în prima parte mai aveam ce admira, priveam spre stânga peretele stâncos de care ne îndepărtam încetul cu încetul.
Pe undeva pe-acolo pe sus trecusem în prima parte a zilei, în direcția opusă. Ne-am despărțit și de traseul ce bănuiam că se întoarce spre Bâlea, acesta urmând a merge pe lângă peretele stâncos, pentru că trebuie să ajungă chiar la ieșirea din tunel. Dar urmând așa cu privirea traseul din depărtare, acesta avea să urce destul de mult, lucru pentru care nu prea mai aveam energie acum, de-abia ne târâim la vale.

Sau cine știe, poate dacă îți fixai de la început să faci pe acolo traseul de întoarcere, probabil că ți-ai fi rezervat mai multă energie pentru final. Ne-am întâlnit cu un drumeț ce părea a căra în spate o antenă parabolică.
Dar până la urmă am ajuns la concluzia că era un cort din acela ce se instalează în 2 timpi și 3 mișcări. Tare incomod mi se pare de cărat acel cort. Și omul ăla părea ca trăgea din greu de el. Ne opri să ne întrebe: „Mai e mult până la Călțun? Îl așteptau băieții sus la lac Aici ne-am adus aminte de urs. Așa că ne-am pus pe cântat. Nu ne-a ținut mult căci am terminat repede tot repertoriul.

După o rundă bună de jnepeni am mai prins un culoar spre munte și în capăt se contura o frumoasă cascadă. Nu prea mai aveam noi lumină suficientă ca să ne iasă pozele clare, dar o vedeam destul de bine. Trebuie să fie un traseu care duce acolo. Nu aveam cunoștință de existența vreunei cascade în zonă.
Am aproximat a se afla sub Turnul Paltinului, așa că îi vom spune Cascada Paltinului. Acum începuseră a se auzi parcă și sunetele mașinilor care probabil circulau pe Transfăgărășan. În curând am început să vedem și luminițe, lumina zilei părăsindu-ne din ce în ce. Am depășit câteva grupuri, dintre care unul avea un drumeț accidentat la picior.

Nasol moment, nedorit, dar uite că se poate întâmpla. Avea glezna bandajată și nu putea călca singur pe picior, era susținut de 2 colegi. Hai că nu mai e mult până la Piscul Negru. Oamenii erau optimiști, făceau glume, râdeau, deci e bine. Putea fi mai rău. O fi ajuns până sus!? Sau problema i-a obligat să facă cale întoarsă?! Uite cum poate o chestie din asta să îți strice toată excursia, atât pentru tine, cât și pentru partenerii tăi de drumeție.
Hai că au început să ne inunde nările mirosurile de grătare.

Volumul muzicilor e din ce în ce mai mare. Nu mai poate fi mult. Dar tot am mai mers vreun sfert de oră până la mașină. Pe ultima porțiune de drum aprinsesem și frontalele pentru că era întuneric de-a binelea, cu atât mai mult că ne aflam în pădure. Am ajuns la mașină și aici ne aștepta Mihai ca pe-o pâine caldă. Era cam întuneric de supărare că am întârziat prea mult. Negoiu : Prognoză meteo pe ore. Mai târziu. Imagine în direct prin satelit. Ploaie Furtună cu trăsnete Zăpadă Nori. Limbi disponibile. Termeni şi condiţii Declaraţie de confidenţialitate Free weather banners Free weather pages Formular de contact.
Astăzi Mâine 7 zile.

Piata Unirii. Muntele Vârtoapele. Vârful Urlei. Vârful Peleaga. Munţii Iezer. Munţii Bucegi. Muntele Ludişor. Piatra Craiului. Munţii Godeanu. Vârful Buzdugan. Muntele Ţarcul. Munţii Făgăraş. Munţii Parâng. Munţii Lotrului. Vârful Mare. Vârful Pietrii. Muntele Căpăţâna. Munţii Retezatului. Vârful Briota. Muntii Neamtului.
Muntele Mic. Parângul Mare. Tâva Brusului. Astăzi Mâine 7 zile Sfârşit de săptămână. Balea Lac. Cheile Butii. Harghita Madaras. Izvorul Mureşului. Miercurea – Ciuc. Piatra Neamţ.

Vremea Balea Lac (Vârf) – Prognoza meteo pe 7 zile | hpv.iubescstudentia.ro

Cabana Bâlea - Vârful Negoiu: primul nostru traseu de creastă adevărat
O seară normală petrecută între prieteni poate genera idei nebănuite. N-aș putea să mai spun prilejul întrunirii, locația sau vaarf exactă, Vremea varf negoiu pot spune că din vorbă în vorbă s-a ajuns la subiectul munte varff s-a născut ideea de a urca pe Vârful Negoiu. Am o vagă impresie totuși că eram la Aref și instigatorul principal a fost Pui. Cred că am stat un pic pe Vremea varf negoiu, dar nu puteam spune că nu îmi surâde ideea. Așa că picul din gânduri se putea măsura în secunde.

Ne descoperisem deja plăcerea de a urca pe vârfuri și mai ales de a merge pe creste, astfel că răspunsul Corneliei nu a întârziat să vaff „Dar să fie traseu de creastă! Vârful ca vârful, creasta e mai importantă. Eh, și cam de-aici la toate propunerile Vremea varf negoiu traseu avea să apară și întrebarea Corneliei: „Avem traseu de creastă?

Vârful Negoiu prin Custura Sărăţii

Vârful negoiu

Cabana Conacul Ursului. Cotă minimă: 40,00 Vremea varf negoiu. Hotel Siesta. Cotă minimă: 30,00 EUR. Piscul Negru Hotel – Transfagarasan.

Cabana Capra. Ora locală: NegoiuRomânia. This website uses cookies for the best user experience. Read more.

Lasă un răspuns