Ridicarea la putere a unui numar negativ

9/15/ · Regula 1: la înmulțirea puterilor cu aceeași bază, se copiază baza și se adună exponenții: a m. a n = a m+n. Regula 2: la împărțirea puterilor cu aceeași bază, se copiază baza și se scad exponenții: a m: a n = a m-n. Regula 3: atunci când ridicăm o putere la o altă putere, se copiază baza și se înmulțesc exponenții: (a m) n = a m ∙n. Răspuns Câştigător. în 5 Mai | anna a răspuns: Pai foarte simplu: 9 la puterea -1 = 1/9 si 9 la puterea -2 =1/ in cazul general asta inseamna ca un numar la putere negativa este egal cu 1 supra numarul ridicat la numarul din putere. Răspunde. Ordonare: După relevanţă. Ridicarea la putere cu exponent numar intreg a unui numar rational.

Reguli de calcul cu puteri (pentru a va intoarce la pagina anterioara puteti alege Clasa a V-a din butoanele de sus) Ridicarea la putere cu exponent numar negativ. Prin aplicarea acestui proiect didactic, elevii de clasa a V-a vor putea învăța o nouă operație: ridicarea la putere a unui număr natural cu exponent număr natural. Ora va debuta cu o problemă care le cere elevilor să înmulțească un număr cu el însuși de mai multe ori.

Ridicarea la putere a unui numar negativ

Ridicarea la putere a unui numar negativ
Time is Up! Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU. Întrebări similare. Haideți să vedem care sunt regulile de calcul cu puteri. Îţi mulţumim din suflet pentru dedicarea şi implicarea ta Comunitatea TPU. Adresa de e-mail. Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.

Atunci când efectuăm calcule cu puteri, trebuie să ținem cont de câteva reguli. Acest sit folosește Akismet Ridicarea la putere a unui numar negativ a reduce spamul. De exemplu, 2 înmulțit de cinci ori se va scrie 2 la puterea a cincea: Și de la început a avut tendința să mă „schimbe” pentru fericirea mea la fizic nu cred cel puțin că sunt grasă Dacă răspunzi corect la toate întrebările, primești 10 puncte. În continuare vom rezolva Ridicarea la putere a unui numar negativ exerciții. Publică răspunsul în forma corectată automat. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos.
Formule Matematica Numere reale Puteri Puteri cu exponent negativ Defintie. Probleme rezolvate si formule la matematica si fizica. Matematica. Probleme rezolvate pentru liceu.

Teorie si formule liceu. Cea de-a doua secțiunea, conține definiția referitoare la puterile cu exponenți întregi, în special la puterile cu exponent negativ. Vei vedea că aceste puteri cu exponent întreg negativ se utilizează cel mai des în exprimarea unităților de măsură (în fizică, chimie, etc.).

Ridicarea la putere cu exponent numar intreg. Reguli de calcul cu puteri

Cum se calculeaza un numar negativ la o putere pozitiva? De exemplu daca avem (-3) la puterea a 3a.
Ridicarea la putere a unui numar negativ răspunsul tău. Cum se calculează un numar negativ la o putere negativa? Încearcă să rezolvi acest test online cu 10 întrebări, fiecare întrebare având câte 1 punct. Să începem! Cele mai vizionate întrebări. Recomand un control ginecologic. De ce te amenință unii că te baneaza de pe site de parcă nu poți să-ți faci in 2 minute alt cont? Sunt împreună cu prietenul meu de 4 luni. Prima pagina Adolescenţi.

Cum sa calculeaza un numar negativ la o putere negativa?

Digitaliada Trimis la Digitaliada București Trimis la Vreau să primesc notificări pe mail atunci când cineva răspunde la comentariul meu. Prin bifarea acestei opțiuni vă dați acordul pentru a primi notificări privind comentariul dumneavoastra pe adresa de mail completată. Dezabonarea se face cu un clic din orice notificare. Adresa de e-mail. Materiale similare Clasificarea fracțiilor. Legea nr. În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.

Eşti sigur că doreşti să postezi acest mesaj şi îţi asumi toate riscurile? Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor programe, jocuri, filme sau muzică piratată. Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex. Toggle navigation TPU. Pune o întrebare. Prima pagina Adolescenţi. Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU. Logare cu email şi parolă. Logare cu Facebook. Evaluează întrebarea fără a răspunde.

Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici. Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră.
Nu poţi să mai interacţionezi. Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi. Ordonare: După relevanţă Cronologică. Întrebări similare. Cum se calculeaza un numar ridicat la o putere negativa mai exact la puterea -2? Cum se calculeaza un numar la o putere pozitiva ridicat la o putere negativa.
Cum se calculeaza un numar la o putere negativa. Cum se calculează un numar negativ la o putere negativa?

De exemplu : -4 la Exerciții rezolvate- operatii cu numere intregi Încearcă să rezolvi singur, apoi verifică rezultatele obținute. Test online Ordinea efectuării operațiilor cu numere întregi Încearcă să rezolvi acest test cu zece întrebări, fiecare având câte un punct. Ești pregătit? Să începem! Ai ajuns la ultima întrebare, îți mulțumim! Time is Up! Înmulțirea și împărțirea numerelor întregi. Perpendiculare și oblice. Ne-a fost de un real folos. Ne bucuram ca am gasit acest site.

Ne ajuta foarte mult…. Lasă un răspuns Anulează răspunsul Adresa ta de email nu va fi publicată. My settings.

Formule Matematica Numere reale Puteri Puteri cu exponent negativ Defintie

Puterea unui numar intreg. Ordinea efectuarii operatiilor - Matera
Ridicarea la putere a unui număr întreg se definește la fel ca și ridicarea la putere a unui număr natural. Numărul 2 se numește bazăiar 4 se numește exponent. Dacă baza este număr pozitiv, atunci rezultatul va fi pozitiv. Dacă baza este număr negativ, atunci întâlnim două situații posibile: Regulile de calcul cu puteri învățate în clasa a V-a la numere naturale, rămân valabile și la numere întregi.

Le găsiți aici. Ridicarea la putere a unui numar negativ continuare vom rezolva câteva exerciții. Încearcă să rezolvi acest test cu zece întrebări, fiecare având câte un punct.

Ridicarea la putere a unui număr natural

Cum se calculeaza un numar ridicat la o putere negativa?

Orice numar fie negativ sau ridicat la o putere pozitiva se calculeaza la precum se calculeaza un numar pozitiv, diferenta este ca rezultatul final poate Ridivarea negativ sau pozitiv in functie de numarul puterii. Sunt doua lucruri care trebuie sa le stii la ridicarea la putere a numerelor negative: 1. Orice numar negativ ridicat la o putere para 2, 4, 6, Orice numar negativ ridicat la o putere impara 3, 5,7, Eu una asa le-am invatat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?