Modulul unui număr negativ este egal cu

Definiţia modulului unui număr real Definiţia 1. Modulul unui număr pozitiv este egal cu acel număr. Definiţia 2. Modulul unui număr negativ este egal cu opusul lui. Definiţia 3. Modulul lui zero este egal cu zero. Putem scrie: (∀) x∈R, − = x,dacăx 0 x,dacăx 0 sau x x,dacăx 0 0,dacăx 0 x,dacăx 0 x Dacă notăm cu E(x) o expresie algebrică care conţine pe x (şi ne propunem să o studiem în raport cu. dacă numărul este egal cu zero, modulul este egal cu zero; dacă numărul este negativ, modulul este egal cu -1 înmulțit cu acel număr (adică luăm numărul fără semn). În acest exercițiu radical din 2 este aproximativ 1,41 si este mai mic decât Exercitii rezolvate cu modulul unui numar real. Exercițiul 1: Calculați: Rezolvare: Trebuie să verificăm dacă valoarea din modul este pozitivă sau negativă. Dacă este pozitivă, atunci rezultatul va fi chiar expresia din modul. Dacă e negativă, se schimbă semnul expresiei din modul.

Exercițiul 2: Determinați numărul real x, știind că. 12/11/ · Modulul unui număr întreg este întotdeauna mai mare sau egal cu zero. Prin urmare, modulul unui număr întreg pozitiv x este chiar x. Iar modulul unui număr întreg negativ –x este egal cu opusul său. Așadar, dacă x > 0 atunci.

Modulul unui număr negativ este egal cu

Modulul unui număr negativ este egal cu
Ordonare: După relevanţă Cronologică. Neața, fraților! La ce nivel a ajuns? Unknown 12 august Maria 18 februarie Cele mai vizionate întrebări. Vedem ca sunt adunate două module.

Nu, nu vreau Da, vreau Închide. Adresa Modulul unui număr negativ este egal cu de email nu va fi publicată. Îţi mulţumim pentru răspuns! Cum se scrie un numar in baza 2 sau 3? Pentru a comenta acest test, fii parte din Eduboom!
Dintre două numere negative, mai mare este numărul care are modulul mai mic. 6. Alege dintre variantele de mai jos numerele întregi cuprinse între și. 7. Dintre numerele și mai mare este. 8. Află numărul din egalitatea și alege dintre variantele de mai jos: 9. 9/18/ · Astfel obținem: comparat cu.

Aplicăm regulile de calcul cu puteri și obținem: comparat cu comparat cu. Pentru că am obținut același exponent, comparăm bazele iar numărul cu baza mai mare va fii mai mare. Obținem astfel că: semnul rezultatului din modul va fii negative. În acest caz vom scoate termenii de sub modul cu semen schimbate. Modulul unui număr întreg este distanța de la origine pînă la poziția acestui număr pe axa numerelor adică este număruș însuși, iar dacă modulul este negativ atunci numarul este întreg Exemplu: |24|=24 |.

Exercise: Valoarea absolută (modulul) a unui număr întreg

Ce este modulul unui numar? Si daca imi puteti da si exemple?
Din dorinţa de a avea o comunitate cât mai utilă şi cât mai plăcută te rugăm ca răspunsurile tale să respecte 3 reguli minimale: În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU. Modulul acestui număr dierența pozitiv este egal cu estr număr. Enline 19 ianuarie E greu. Legea nr.

Salvează-mi numele, emailul și situl web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez. By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website. Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul.

Află cum sunt procesate datele comentariilor tale. This site uses functional cookies and external scripts to improve your experience.
Which cookies and scripts are used and how they impact your visit is specified on the left. You may change your settings at any time. Your choices will not impact your visit. NOTE: These settings will only apply to the browser and device you are currently using. Skip to content algebra7 , algebra8. Modulul unui numar real x sau valoarea absoluta a numărului x se notează x și este definit astfel: Modulul numărului real x. Modulul unui numar real- proprietăți.

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom: Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont ». Întrebările pe care le vei întâlni în test: 1. Modulul unui număr întreg poate fi un număr negativ?
Dintre numerele și mai mare este numărul. E adevărat că. Modulul unui număr negativ este tot un număr negativ? Dintre două numere negative, mai mare este numărul care are modulul mai mic. Alege dintre variantele de mai jos numerele întregi cuprinse între și. Dintre numerele și mai mare este. Află numărul din egalitatea și alege dintre variantele de mai jos: Compară numerele și și alege varianta corectă. Aranjează în ordine descrescătoare numerele de mai jos: Leagă fiecare modul și rezultatul corespunzător.

Află elementele mulțimii. Observăm că , iar. Aplicăm regulile de calcul cu puteri și obținem: Pentru că am obținut același exponent, comparăm bazele iar numărul cu baza mai mare va fii mai mare.
Obținem astfel că : semnul rezultatului din modul va fii negative. În acest caz vom scoate termenii de sub modul cu semen schimbate. Exercițiul 2: Rezolvați în ecuațiile:

Numere intregi – Compararea, ordonarea, modulul unui numar intreg

Exerciții rezolvate la modulul unui număr întreg | Matematica Mai Usoara
În această lecție vom discuta despre numere intregi. O să vedem Modulul unui număr negativ este egal cu comparăm numerele întregi și ce este opusul și modulul unui numar intreg. Cu siguranță ați begativ iarna, la prognoza meteo, că unele temperaturi au semnul minus. Altitudinea unui loc se măsoară pornind de la nivelul Modulul unui număr negativ este egal cu. Dealurile și munții au o altitudine pozitivă, iar adâncimile au o altitudine negativă.

Numerele pozitive împreună cu cele negative și cu numărul zero, formează o mulțime de numere, numită mulțimea numerelor întregipe care o vom nota astfel: Introducerea numerelor întregi a fost necesară pentru a putea efectua operația de scădere. În clasele mai mici, la numere naturale, ați învățat Moduoul nu putem efectua scăderea Însă, în mulțimea numerelor întregi, orice operație de scădere are rezultat. Pe o dreaptă fixăm un punct O numit origine, o unitate de măsură și un sens pozitiv indicat de săgeată. Punctului O îi corespunde numărul zero. Obținem astfel o axă a numerelorpe care vom reprezenta câteva numere întregi. Nu le putem reprezenta pe toate, pentru că mulțimea numerelor întregi este infinită.

Test: Valoarea absolută (modulul) a unui număr întreg

Ce este modulul unui numar? Si daca imi puteti da si exemple?

Modulul unui numar real x sau valoarea absoluta a numărului x se notează x și este definit astfel: Din punct de vedere geometric, modulul unui nu,ăr real negatic reprezintă distanța de la originea axei până la punctul având coordonata x. Trebuie să verificăm dacă valoarea din modul este pozitivă sau negativă. Dacă este pozitivă, atunci rezultatul va fi chiar expresia din modul. Dacă e negativă, se schimbă semnul expresiei din modul. Suma a două module este egală cu zero dacă ambele module sunt zero. Modulul unui număr negativ este egal cu fiecare modul cu zero și rezolvăm ecuatiile astfel obținute.

Așa cum am spus la începutul articolului, modulul unui număr reprezintă distanța de la origine până la poziția punctului pe axa numerelor. Numerele intregi pentru care distanța până la origine este mai mică sau egală cu patru pot fi situate la stânga și la dreapta lui zero și Modulul unui număr negativ este egal cu sunt: -4, -3, -2, negxtiv, 0, 1, 2, 3, 4. Dacă x ar fi fost număr real, atunci mulțimile A și B se scriau sub formă de interval.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?