Lsil leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut cu atipii hpv

Sunt purtatoare de virusul hpv? Din Comunitate. buna ziua. am 33 ani, 3 copii si sunt speriata de rezultatul testului papanicolau. puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau ce trebuie sa mai fac in legatura cu cu acest rezultat: l-sil (leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut) diagnostic descriptiv final: numeroasecelule de tip superficial, celule de tip intermediar, celule. Concluzii Leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (L-SIL) cu atipii HPV, ce include celule scuamoase superficiale si intermediare cu nuclei crescuti in dimensiuni (X ), hipercromi, contur neregulat, halou perinuclear, multinucleeri, modificari ale florei vaginale sugestive pentru vaginoza bacteriana, granulocite. DA DA DA. Lsil cu atipii hpv Din Comunitate. buna seara,sunt foarte speriata si nu stiu c sa cred, am o rana pe col pe care am tinut-o mai tot timpul sub observatie,din 3 in 3 luni colposcopie si pap iar dupa o perioada au aparut modificari si am facut si testul hpv care a iesit pozitiv cu tulpinile 16 si 18,mii sa spus ca pot sa raman insarcinata ca nu este nici o problema,intr-un final am ramas. 5/5/ · Buna ziua,am 27 de ani,o nastere naturală,anul trecut am facut un test Papanicolau si au rezultat AGC-NOS fara alte specificații(probabil endometriale cu atipii minime),hpv pozitiv tulpina 16,rezultat colposcopie: fara modificări hpv.iubescstudentia.roe endocol cu diagnostic:aspectul histopatologic este compatibil cu o leziune intraepiteliala scuamoasa verticala,cel mai probabil de grad.

Lsil leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut cu atipii hpv

Lsil leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut cu atipii hpv
Buna ziua, Vreau si eu sa stiu ce insemna acest rezultat mai exact. Logare Înregistrare. Una dintre cele mai comune metode de a intraepitwliala LSIL este abordare de monitorizare pasivă. În schimb, pentru femeile cu varsta cuprinsă între 21 si 29 de ani, când un rezultat al testului Papanicolau este anormal, medicul poate decide să efectueze testarea HPV. Buna seara, Am intrerupt tratamentul cu anticonceptionale de 4 zile si astazi am avut sangerari cu cheaguri. Nu toate formele de HPV sunt de mare risc, dar anumite tipuri sunt cauza Gel Papillor În Româniaui de col uterin. Bună ziua! Tratament: cauterizare în luna decembrie!

HSIL – discarioză de grad înalt (a) Celule separate într-un frotiu convențional sub formă de striație de celule separate, care prezintă caracteristicile tipice ale discariozei de grad înalt: cromatină dispersată neregulat și contururi nucleare, citoplasmă imatură; raport N/C variabil, dar cu mult peste 50% în majoritatea celulelor. 6/1/ · – LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut) fara atipii HPV Frotiu citologic cu celule de tip intermediar si superficial cu nuclei atipici, intens hipercromi si hipertrofi, frecvente granulocite, frecvente koilocite. L-SIL Examenul citologic a fost realizat prin metoda conventionala si colorare prin metoda Papanicolaou. 3/1/ · (2)Leziune scumoasa intraepiteliala de grad inalt (HSIL-CIN 2/displazie moderata si CIN3 /displazie severa) cu atipii de tip coilocitar la nivel endocervical -jonctional (orele 5,8,9) si exocervical (orele 1,2,9) ;leziune intraepiteliala de grad redus (CIN1/displazie usoara) (3) endocervicita cromica eroziva cu metaplazie scumoasa matura si. 2/16/ · CONCLUZIE: Aspect citologic actual de leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (LSIL). TEST HPV POZITIV: HPV 58 (CU RISC INALT ONCOGEN) Test imunocitochimic pentru markerii p16/Ki (CINtec PLUS):Dubla imunocitomarcare pentru p16/Ki identifica doua proteine care se supraexprima în procesul de interaciune cu oncoproteinele E6, E7.

Leziune intraepiteliala scuamoasa

Ce trebuie facut in cazul unui rezultat LSIL la PAP - Medsana Romania
Pana in nu mi s-a mai recomandat sa fac nici un papanicolau deoarece nu aveam nimic. Până de curând, testul de screening recomandat pentru Gel Papillor În România de col uterin a Lsil leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut cu atipii hpv întotdeauna un frotiu obișnuit Papanicolau, unde celulele sunt prelevate din colul uterin de către ginecolog și testate pentru anomalii. Mulți dintre pacienții cu HPV nu au niciun simptom al unei infecții de acest tip și, de obicei, virusul se elimină de la sine. Buna ziua, As avea nevoie de o interpretarea a rezultatului de mai jos, mi-am facut o programare insa este peste o saptamana si nu mai am rabdare. Terms of use and Privacy Policy.

Themerex © Morfologie celulara corespunzatoare unui rezultat citologic LSIL. Cat este de grav? In urma analizei cervico-vaginale, diagnosticul este : Negativ H-SIL, leziune scuamoasa intraepiteliala de grad inalt. In buletinul de analize mai avea bifate: la rubrica Alte aspecte non-neoplazice are bifat: Inflamatie si Altele, la Celule scuamoase are bifat ASC-US si recomandari examen colposcopic.

Din ce motiv ar putea sa apara aceste modificari si ce-mi recomandati sa fac in continuare? De regula, acest test se recomanda anual, in special pentru femeile tinere.

Un rezultat de tipul LSIL leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut semnifica fie o infectie cervicala cu HPV, fie o leziune cervicala preneoplazica. Factorii de risc implicati in aparitia leziunilor intraepiteliale cervicale sunt: infectia HPV, multiparitatea mai multe nasteri , bolile asociate cu imunosupresie, debut precoce al vietii sexuale, parteneri sexuali multipli, varsta tanara, fumatul, deficientele alimentare de vitamine A, C, E si de acid folic. Ce trebuie facut mai departe? Un tipaj HPV, prin care se detecteaza prezenta unei infectii cervicale cu una din multele tulpini ale virusului papiloma uman, si repetarea PAP testului la sase luni.
Persistenta unui rezultat de tip LSIL impune o colposcopie. In functie de rezultatele ulterioare la PAP test si colposcopie, se poate recurge si la ERAD electrorezectie cu ansa diatermica , o interventie chirurgicala prin care se excizeaza leziunea cervicala.

Permite efectuarea examenului anatomopatologic in urma caruia se precizeaza daca excizia a avut un caracter curativ sau daca sunt necesare alte investigatii si interventii chirurgicale. Când este vorba de screening-ul pentru pre-Gel Papillor În România ginecologic și Gel Papillor În România ginecologic inclusiv Gel Papillor de col uterin , Gel Papillor ovarian , Gel Papillor În România trompelor uterine , Gel Papillor vaginal și Gel Papillor În România vulvar , screening-ul cervical este singurul test de rutină.
Modificările preGel Papilloroase în colul uterin se produc cu mulți ani înainte de apariția Gel Papillor În Româniaui, ceea ce lasă o mare oportunitate de screening și detectare. Până de curând, testul de screening recomandat pentru Gel Papillor În România de col uterin a fost întotdeauna un frotiu obișnuit Papanicolau, unde celulele sunt prelevate din colul uterin de către ginecolog și testate pentru anomalii.

Testarea HPV s-a dovedit a fi un instrument de screening mai bun decât un test Papanicolau, și este acum recomandată femeilor de peste 30 de ani.
Deoarece Gel Papillor În România de col uterin este cauzat de subtipurile HPV cu risc ridicat, screening-ul HPV oferă un punct de intervenție chiar mai devreme. Modificările preGel Papilloroase pot fi tratate cu ușurință, iar tratamentul precoce poate salva viața unei femei. Cervixul este partea inferioară a uterului. Atât uterul cât și colul uterin sunt situate în pelvis și sunt aproape de partea superioară a vaginului și a ovarelor. De fapt, cervixul leagă uterul și vaginul. În caz de rezultat LSIL, celulele care căptușesc cervixul exterior prezintă unele caracteristici preGel Papilloroase precoce.
Aceste anomalii numite și leziuni sunt de grad scăzut, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt severe, dar ar trebui luate în serios.

O leziune intraepitelială scuamoasă de grad scăzut, cunoscută în mod obișnuit ca LSIL sau LGSIL, este detectată printr-un test de rutină Papanicolau și înseamnă că a fost detectată displazia cervicală ușoară. Displazia cervicală nu este Gel Papillor sau pre-Gel Papillor. Termenul este pur și simplu folosit pentru a descrie anomalii ale celulelor cervicale care au sugerat un risc crescut de Gel Papillor.
LSIL este aproape întotdeauna cauzat de papilomavirusul uman HPV , principalul factor de risc pentru Gel Papillor În România de col uterin. HPV este ușor de transmis prin sex vaginal, anal sau oral. Vestea bună este că majoritatea persoanelor infectate cu HPV reduc spontan virusul. Pentru femeile ale căror sisteme imunitare nu sunt capabile să elibereze virusul, se poate dezvoltat Gel Papillor de col uterin. LSIL nu are simptome.

De fapt, pacienta nu știe că are celule anormale pe colul uterin până când nu face un test Papanicolau. Din acest motiv, testele regulate sunt importante pentru diagnosticarea și tratamentul precoce. LSIL nu este Gel Papillor. În timp ce un test Papanicolau este utilizat pentru a examina Gel Papillor În România de col uterin, acesta nu poate determina cu certitudine că celulele anormale sunt Gel Papilloroase.
Pentru asta, e nevoie de o biopsie de col uterin. Testele Papanicolau pot depista celule preGel Papilloroase și alte modificări anormale care pot duce la Gel Papillor de col uterin. Acest lucru este important deoarece preGel Papillor În România poate fi tratat astfel încât să nu se dezvolte Gel Papillor de col uterin. De cele mai multe ori, Gel Papillor În România de col uterin se întâlnește la femeile care nu au făcut testele obișnuite Papanicolau.
Fără tratament, HPV poate uneori să progreseze până la Gel Papillor În România de col uterin.

Dacă primiți un diagnostic de LSIL, este important să continuați cu examinările medicale, deoarece recomandările medicului privind modul de gestionare a rezultatelor diferă de la o persoană la alta, în funcție de vârstă, de antecedentele testelor anterioare și de rezultatele unui test HPV. Pentru alte femei care primesc un diagnostic de LSIL, poate fi efectuată o colposcopie, la fel ca la femeile care au rezultat pozitiv la un test HPV sau la femei cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani. O colposcopie este o procedură ce permite examinarea mai profundă a colului uterin. Când efectuați o colposcopie, medicul va folosi un microscop luminat numit colposcop care mărește colul uterin, astfel încât acesta poate fi mai bine vizualizat.
În timpul colposcopiei, medicul poate efectua, de asemenea, o biopsie cervicală pentru a preleva mici probe de țesut de col uterin. Asta înseamnă că o puteți răspândi prin sex vaginal, anal sau oral.

HPV este atât de comun încât aproape toată lumea are virusul la un moment dat, dar de obicei se reduce natural. Nu există întotdeauna simptome, astfel încât s-ar putea să nu știți că aveți acest virus. Una dintre cele mai comune metode de a trata LSIL este abordare de monitorizare pasivă. În trecut, medicii au abordat mai activ leziunile de grad scăzut, dar cercetările retrospective au arătat că practica nu a redus riscul de Gel Papillor.
Dacă rezultatele testului Papanicolau arată anomalii ușoare LSIL , medicul va stabili recomandările privind tratamentul în funcție de vârstă, câte teste anormale ai avut și alți factori de risc pentru Gel Papillor În România de col uterin. Acest lucru este mai probabil să apară la persoanele care au vârsta de peste 30 de ani. Dacă aveți HSIL, înseamnă că modificările celulelor cervicale sunt mai severe.

Fara tratament, HSIL se poate dezvolta în Gel Papillor În România de col uterin. În acest moment, medicul ar putea recomanda alte teste, cum ar fi colposcopia și biopsia, și îndepărtarea zonelor anormale. HSIL este, de asemenea, denumită d isplazie moderată sau severă. O modalitate de a preveni dezvoltarea Gel Papillor În Româniaui de col uterin este să efectuați testele recomandate Papanicolau. În acest fel, veți putea trata celule anormale înainte de a deveni Gel Papilloroase. Se recomandă următoarele indicații de screening pentru Gel Papillor În România de col uterin: Un alt mod de a ajuta la prevenirea Gel Papillor În Româniaui de col uterin este vaccinul împotriva HPV. Acest vaccin nu vă protejează în totalitate de Gel Papillor În România de col uterin, deci veți avea nevoie în continuare de screening regulat.

Am o tumoarea vulvară uriașe si in urma biopsiei sa găsit si lsil am fost trimisa la fundeni situația este grava sa supra infectat tumora si curge infecție abundenta bucăți de carene care cad ce pot face? Adresa ta de email nu va fi publicată. Salvează-mi numele, emailul și situl web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez. Prevenirea Gel Papillor În Româniaui de col uterin HPV și Gel Papillor În România de col uterin Gel Papillor În România de col uterin se dezvoltă atunci când celulele cervicale devin anormale, apoi se schimbă și devin Gel Papilloroase.

Interpretare analize si recomandare operatie

Lsil cu atipii hpv
Buna seara, Spun direct situatia. Sunt o tanara de 19 ani suspecta de HPV. Avand mereu probleme cu amigdalele,mereu am avut streptococi in gat ,e posibil sa-l fi afectat prin sex oral pe partenerul meu, bacteria sa se fi modificat la el incat sa-mi transmita HPV? Multumesc anticipat [continuare]. Fac un apel la toate fetele si femeile care au probleme asemanatoare,sa se duca din timp la medic pt ca nu au nimic de pierdut ba din contra se pot vindeca fara altfel de complicatii!

Va doresc multa sanatate. Bună ziua! Acum un an am făcut un test Papanicolaou! Diagnostic citopatologic: Lsil leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut cu atipii hpv celulare reactive, relativ intense în zona de joncţiune şi endocervicala ce pot fi asociate cu inflamaţia acută nespecificată! Tratament: cervugid! În luna august am repetat testul Papanicolaou!

leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut

Întreabă specialistul

Buna ziua, Scuaomasa avea nevoie de o interpretarea a rezultatului de mai jos, mi-am facut o programare insa este peste o saptamana si nu mai am rabdare. Se recomanda examen colposcopic. Scuamoase DA mentionez ca anterior am facut si examenul microscopic frotiu in urma caruia am facut tratament 5 zile cu Cervugid Ex. Buna seara, Lsil leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut cu atipii hpv 2 luni mi-am facut un consult ginecologic la care mi s-a spus ca am o leziune pe col iar examenul papanicolau nu a iesit bine, si mi s-a recomandat sa iau un tratament compus din ovule si vitamina A si E timp de 10 zile, dupa care sa repet iar papanicolau si sa fac si HPV-ul. Astazi mi-am luat analizele si m-am speriat un pic : HPV – tipaj viral Genotiparea a fost efectuata prin amplificare standardizata a unei regiuni din genomul virusului HPV regiunea conservata L1 prin metoda PCR.

Lasă un răspuns