Leziune cervicala de grad ridicat pe col si hpv scazut

7/21/ · Un rezultat de tipul LSIL (leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut) semnifica fie o infectie cervicala cu HPV, fie o leziune cervicala preneoplazica. Factorii de risc implicati in aparitia leziunilor intraepiteliale cervicale sunt: infectia HPV, multiparitatea (mai multe nasteri), bolile asociate cu imunosupresie, debut precoce al. buna ziua! am 20 de ani si am fost diagnosticata in urma unei biopsii cu „leziune cervicala scuamoasa intraepiteliala de grad inalt (CIN2/HSIL)””. HPV-ul l-am luat de cateva luni (5 mai exact) si deja a ajuns la CIN2, mi se pare ca progreseaza foarte repede. 11/4/ · Buna. Mie mi.a iesit la testul pap HSIL, am facut imediat tiparele HPV si mi.a iesit 16 (risc oncogen crescut). Mi s.a recomandat conizatia, am facut.o si acum dupa 5 luni testul pap e ok. Conizatia are si rol de tratament si de diagnostic.

Sunt doar pacienta si nu sunt in masura sa dau hpv.iubescstudentia.ro daca as fi nesigura as cere o alta parere. 9/6/ · Leziuni pe col si HPV. (leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut) si HPV, recomandare colposcopie, clar nu era de hpv.iubescstudentia.ro cautand despre asta si la ce doctor sa ma duc pentru ca la Peteanu mi sa parut ca nu prea ii e familiar subiectul, probabil o fi bun la nasteri si sarcini ca asa am citit diverse opinii gasesc o Dna doctor.

Leziune cervicala de grad ridicat pe col si hpv scazut

Leziune cervicala de grad ridicat pe col si hpv scazut
Acesta poate fi: Se dezvoltă în general încet, dar dacă este lăsat netratat, se poate răspândi în alte părți ale corpului, cum cervicalq fi vaginul, vezica urinară, ficatul și plămânii. Mentionez ca am 22 ani si ca acesta este primul examen Papanicolau facut. E cazul să îmi fac griji? Dacă rezultatele unui test Papanicolau sunt anormale, este posibil să aveți nevoie de teste suplimentare. Din Comunitate buna ziua!

Testarea HPV s-a dovedit a fi un instrument de screening pf bun decât un test Papanicolau, și este acum recomandată femeilor de peste 30 de ani. In urmatoarele de ore, se recomanda evitarea spalaturilor vaginale si a contactelor sexuale. Vestea bună este că majoritatea persoanelor infectate cu HPV reduc spontan virusul. HPV este ușor de transmis prin sex vaginal, anal sau oral. Buna ziua, Va rog daca se poate sa primesc un raspuns de la un medic sau cineva specializat în domeniu pentru problema mea. Adresa ta de email nu va fi publicată. Buna ziua, in urma testului Papanicolau mi-a Leziune cervicala de grad ridicat pe col si hpv scazut la test : frotiuri conventionale, bogat celulare, adecvate pt interpretare, constituite din: Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat Celule epiteliale glandulare endocervicale.

1/25/ · Am facut testul pap cu rezultat leziune interepiteliala grad scazut de 2 ori si infectie HPV. In Oct si in Martie Am facut o colposcopie luni in UK unde locuiesc. Mi-a facut-o o nursa chinezoaica. Mi-a infundat pur si simplu acel tub de silicon pt a vedea colul. Aproape toate cazurile de Gel Papillor de col uterin sunt cauzate de infecții cu transmitere sexuală, oncogene sau cu grad ridicat de risc, de papilomavirus uman sau HPV. Există numeroase tipuri de HPV cu risc ridicat și doar două dintre acestea, tipurile HPV 16 și 18, sunt responsabile pentru aproximativ 70% dintre toate cazurile de Gel Papillor de. Este cunoscut ca evolutia infectiei cu HPV poate fi catre o vindecare, fara sa apara niciodata o leziune, sau evolutia poate fi catre dezvoltarea unei leziuni de grad minor.

In timp, aceasta poate duce spre dezvoltarea unei leziuni de grad major si, daca nu este descoperita la timp, se poate dezvolta infectia pana la un Gel Papillor de col uterin.

Ce trebuie facut in cazul unui rezultat LSIL la PAP – Medsana Romania

Hpv leziune col risc scazut | Forumul Medical ROmedic
Ca reactii adverse, uneori pacientele pot prezenta usoare sangerari vaginale dupa efectuarea testului. Acum cautand despre asta si la ce doctor sa ma duc pentru ca la Peteanu mi sa parut ca gfad prea ii e familiar subiectul, probabil o fi Leziune cervicala de grad ridicat pe col si hpv scazut la nasteri si sarcini ca asa am citit diverse opinii gasesc o Dna doctor auzisem de ea de la cineva Dna Chirila V. Fara tratament, HSIL se poate dezvolta în Gel Papillor În România de col uterin. Dupa alt tratament cu ovule am maiI facut urmatorul Papanicolau dupa 3 luni rezultatul acelasi ASC-US persista si iar recomandare colposcopica.

Hormonul paratiroidian PTH este un hormon proteic eliberat de glandele paratiroide. În trecut, medicii au abordat mai activ leziunile de grad scăzut, dar cercetările retrospective au arătat că practica nu a redus riscul de Gel Papillor. Tatiana El Hok. Din Comunitate Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos ce inseamna toate aceste lucruri? Deoarece Gel Papillor În România de col uterin este cauzat de subtipurile HPV cu risc ridicat, screening-ul HPV oferă un punct de vrad chiar mai devreme.

Forum Chirurgie Ginecologie-Obstetrica Hpv leziune col risc scazut Tratament hpv. Am facut testul pap, a iesit hpv, leziune risc scazut, mi a facut colposcopie, iar peste 3 luni tipizare. De ce oare trebuie sa treaca 3 luni, nu putea sa mi dea tratament acum? Sa mai cer o parere?

Se trateaza de la sine? Mie mi. Conizatia are si rol de tratament si de diagnostic. Sunt doar pacienta si nu sunt in masura sa dau sfaturi. La 4 luni de la conizatie testul papanicolau a iesit normal.
In ce priveste HPV-ul, nu exista un tratament anume, am inteles ca il elimina organismul prin sistemul imunitar.

Cand vin rezultatele vad ca e bifata casuta cu LSIL leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut si HPV, recomandare colposcopie, clar nu era de bine. Acum cautand despre asta si la ce doctor sa ma duc pentru ca la Peteanu mi sa parut ca nu prea ii e familiar subiectul, probabil o fi bun la nasteri si sarcini ca asa am citit diverse opinii gasesc o Dna doctor auzisem de ea de la cineva Dna Chirila V. Apoi mi. Am facut si aceasta interventie chirurgicala la Euromaterna la dansa aparent ok. Eradul fiind o extragere a tesutului afectat de leziune si apoi ducerea la laborator pentru a I se face o biopsie pentru a se vedeapoate daca e Gel Papilloros sau nu.
Cu alte cuvinte daca incep sa am Gel Papillor sau nu. Vine rezultatul cu greu dupa o luna si ceva era si in perioada sarbatorilor de iarna prin noiembrie, decembrie in care eu eram cu inima cat un purece si ma tot intrebam ce fac daca e Gel Papillor.

Dupa, desi nu imi erau interzise contactele sexuale doar cu protectie le. La urmatorul Papanicolau totul ok, la urmatorul HPV in apar 53 si 62 alte tipuri doat 2 dar nu cele de la primul rezultat. Deoarece papanicolau iesise ok fara leziuni a zis sa vedem urmatorul Papanicolau cum iese pentru ca avand in vedere ca nuam am copii mi. Papanicolaul de la sfarsitul lui nu a iesit prea ok ASC-US adica alte mosificari al nivelul celulelor , recomandare colposcopie din nou.
Dupa alt tratament cu ovule am maiI facut urmatorul Papanicolau dupa 3 luni rezultatul acelasi ASC-US persista si iar recomandare colposcopica. De data asta nu am mai facut colposcopie.

Acum 3 saptamani iar Papanicolau si azi ma duc dupa rezultat. O colposcopie este o procedură ce permite examinarea mai profundă a colului uterin. Când efectuați o colposcopie, medicul va folosi un microscop luminat numit colposcop care mărește colul uterin, astfel încât acesta poate fi mai bine vizualizat.
În timpul colposcopiei, medicul poate efectua, de asemenea, o biopsie cervicală pentru a preleva mici probe de țesut de col uterin. Asta înseamnă că o puteți răspândi prin sex vaginal, anal sau oral. HPV este atât de comun încât aproape toată lumea are virusul la un moment dat, dar de obicei se reduce natural. Nu există întotdeauna simptome, astfel încât s-ar putea să nu știți că aveți acest virus.

Una dintre cele mai comune metode de a trata LSIL este abordare de monitorizare pasivă. În trecut, medicii au abordat mai activ leziunile de grad scăzut, dar cercetările retrospective au arătat că practica nu a redus riscul de Gel Papillor. Dacă rezultatele testului Papanicolau arată anomalii ușoare LSIL , medicul va stabili recomandările privind tratamentul în funcție de vârstă, câte teste anormale ai avut și alți factori de risc pentru Gel Papillor În România de col uterin.
Acest lucru este mai probabil să apară la persoanele care au vârsta de peste 30 de ani. Dacă aveți HSIL, înseamnă că modificările celulelor cervicale sunt mai severe. Fara tratament, HSIL se poate dezvolta în Gel Papillor În România de col uterin. În acest moment, medicul ar putea recomanda alte teste, cum ar fi colposcopia și biopsia, și îndepărtarea zonelor anormale. HSIL este, de asemenea, denumită d isplazie moderată sau severă.

O modalitate de a preveni dezvoltarea Gel Papillor În Româniaui de col uterin este să efectuați testele recomandate Papanicolau.
În acest fel, veți putea trata celule anormale înainte de a deveni Gel Papilloroase. Se recomandă următoarele indicații de screening pentru Gel Papillor În România de col uterin: Un alt mod de a ajuta la prevenirea Gel Papillor În Româniaui de col uterin este vaccinul împotriva HPV. Acest vaccin nu vă protejează în totalitate de Gel Papillor În România de col uterin, deci veți avea nevoie în continuare de screening regulat. Am o tumoarea vulvară uriașe si in urma biopsiei sa găsit si lsil am fost trimisa la fundeni situația este grava sa supra infectat tumora si curge infecție abundenta bucăți de carene care cad ce pot face?
Adresa ta de email nu va fi publicată. Salvează-mi numele, emailul și situl web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.

Prevenirea Gel Papillor În Româniaui de col uterin HPV și Gel Papillor În România de col uterin Gel Papillor În România de col uterin se dezvoltă atunci când celulele cervicale devin anormale, apoi se schimbă și devin Gel Papilloroase. Ce este Gel Papillor În România de col uterin? Simptomele HPV Mulți dintre pacienții cu HPV nu au niciun simptom al unei infecții de acest tip și, de obicei, virusul se elimină de la sine.
Ce este testarea HPV? Care sunt simptomele LSIL? Colposcopia Pentru alte femei care primesc un diagnostic de LSIL, poate fi efectuată o colposcopie, la fel ca la femeile care au rezultat pozitiv la un test HPV sau la femei cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani. Este LSIL contagios? Aceste teste pot fi efectuate simultan. Un test de tip HPV pentru a depista tipurile de HPV 16 sau 18 , care sunt tipurile asociate în general cu Gel Papillor În România de col uterin.

Colposcopie , o procedură în care medicul examinează colul uterin cu un dispozitiv de mărire. Dacă este observat țesut suspect în timpul unei colposcopii, se poate preleva un eșantion pentru biopsie.
Prevenirea Gel Papillor În Româniaui de col uterin O modalitate de a preveni dezvoltarea Gel Papillor În Româniaui de col uterin este să efectuați testele recomandate Papanicolau. Poate fi necesar să fiți supusă unei examinări mai des dacă aveți: HIV; sistem imunitar compromis; leziuni cervicale preGel Papilloroase anterioare sau Gel Papillor de col uterin.

Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut Pagina 2

Leziuni pe col si HPV | Forumul Medical ROmedic
Buna ziua, mai doresc o parere cu rezultatul unor teste. Care ar fi tratamentul si ce reprezinta analizele acestea? Ma numesc Maria si am 32 de ani din cand am ramas insarcinata si la un control la masa efectuat la 5 luni s-au descoperit niste condiloame acuminante. Am facut serotiparea HPV unde au iesit urmatoarele genotipuri cu Leziune cervicala de grad ridicat pe col si hpv scazut crescut: 51, 52, Am efectuat un si papanicolaul care a iesit bun doar o infectie cu gardnerella si modificari asociata cu inflamatia, nu s-a recomandat nimic. Pana in nu mi s-a mai recomandat sa fac nici un papanicolau deoarece nu aveam nimic.

Asociat se observa alterari celulare cil natura inflamatorie. Diskeratocite si celule scuamoase de tip Lexiune si parabazal cu atipii nucleo-citoplasmatice ce le incadreaza riidcat celule scuamoase atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt. Prezente celule cu halou clar perinuclear ce ridica suspiciunea unei infectii HPV.

LSIL – Leziune intraepitelială scuamoasă de grad scăzut | Rezultate testare HPV

Hpv leziune col risc scazut

HPV este un virus foarte raspandit, exista cateva zeci de tulpini care au o predilectie pentru tesutul ano-genital. Se transmite pe cale sexuala, de la un partener la celalalt, si poate provoca, in timp, dezvoltarea unor leziuni care se agraveaza cervicalw catre o leziune mai grava, chiar si pana la Gel Papillor. Chiar se poate folosi o testare dubla, la aceeasi recoltare, si atunci scade disconfortul pacientei, nu mai e nevoie de o revenire pentru o pr recoltare. Tatiana El Hok. Efectuarea testului se face prin recoltarea unei probe de celule cervicale, la fel ca in hhpv recoltarii pentru Papanicolau. Proba este recoltata in recipiente speciale si trimise la laborator.

Testul HPV poate fi facut din aceeasi proba recoltata pentru testul Papanicolau, daca metoda aleasa este cea in mediu lichid. Testul nu este dureros, iar disconfortul poate exista doar in momentul introducerii instrumentului medical Leziune cervicala de grad ridicat pe col si hpv scazut departarea peretilor vaginului. Testul nu prezinta riscuri pentru pacienta.

Lasă un răspuns