Laptele cucului negi

Alior – EUPHORBIA CYPARISSIAS – denumire populară aior, aribi, laptele – câinelui, buruiana de friguri, buruiana măgărească, buruiana de negi, laptele-cucului. Este o plantă ierboasă, perenă, originară din Europa, genul Euphorbia, familia Euforbiaceelor, crește în locuri însorite, pe marginea drumurilor, pe pajiști, în fânețe și pășuni, în locuri uscate pietroase. 7/22/ · Plante medicinale și soluții folosite în tratarea negilor. Suc (latex) din herba de rostopască, laptele cucului, alior (Euphorbia cyparissias), flori de gălbenele, fructe de smochin (Ficus carica), coji de nuci verzi, usturoi pisat și ceapă roșie cu puțină sare. Se aplică de 2 – 3 ori pe zi. Frunzele de calanhoe pot fi utilizate ca si pansamente si aplicate pe negi, la fel ca si sucul din laptele-cucului.

Nu folositi totusi o cantitate prea mare din ambele produse. Sucul de papadie sau decoctul de pelin, dar si semintele de busuioc, in combinatia cu untul de vaca dau rezultate excelente in cazul negilor. 9/12/ · Laptele cucului, aliorul sau laptele câinelui, este o plantă erbacee, perenă, întâlnită prin păşuni, locuri uscate, nisipoase sau pietroase, ce conţine aminoacizi, euphorbion, răşină, uleiuri grase, uleiuri eterice, amidon, tanini, albumină. Denumirea provine de la lichidul albicios care curge din abundenţă când planta este ruptă.

Laptele cucului negi

Laptele cucului negi
Produce de foarte multe ori otrăvirea animalelor care o consumă, iar la om poate produce orbire în contact cu ochii. Bătaie după accident pe strada Podului. Suc de lamaie sau felii de lamaie aplicate pe neg. Alior – o planta vindecatoare folosita cu precautie Publicat: joi, 26 iunie Tweet. Nu folositi totusi o cantitate prea mare din ambele produse. Ce trebuie să Laptele cucului negi despre infecție? Durata tratamentului nu trebuie sa fie mai Laptele cucului negi de 21 de zile.

Home » Articole » Alior – o planta vindecatoare folosita cu precautie.
Ce sunt negii si cum putem scapa rapid de ei? LAPTELE CUCULUI. LAPTELE CUCULUI. Se numeşte şi buruiană de negi, laptele cucului etc. Provine din Maroc. Este o plantă care atinge înălţimea de 20 cm, cu frunze liniare şi flori mici unite în inflorescenţă. Întreaga plantă conţine un suc lăptos alb care apare atunci când este ruptă. Latexul obtinut din ruperea tulpinilor de laptele cucului – aplicatii pe neg. ATENTIE!!!

Nu intern – toxic! Cataplasme cu decoct din iarba negilor (teucrium montanum l.) – 2 lingurite la ml apa pentru o cataplasma. Latexul din frunze sau fructe verzi de smochin – badijonari ale negilor de cateva ori pe zi. 9/19/ · Pentru a evita acest neajuns se poate recolta sucul de la planta proaspata si pastrata intr-o sticluta in care amestecam o treime glicerina cu doua treimi suc celular. Glicerina adaugata in preparat are rolul de a impiedica oxidarea rapida a sucului de rostopasca sau de laptele cucului.

Alior – o planta vindecatoare folosita cu precautie – Biaplant

Medicina naturistă Laptele câinelui (Euphorbia cyparissias) | Timp liber | Tribuna
Întreținerea livezii. Se amestecă. Medicina veterinara. Grădina de legume. Ținute de primăvără: comode, lejere și nehi. Cum tratam anemia si crestem nivelul de hemoglobina din sange? Tratamentul cu aceste sucuri celulare se face prin aplicarea directa pe neg sau veruga. Iată ce trebuie să faci în cazul în care te dor În soluţia Laptele cucului negi se dizolvă piatră acră. Metabolismul nucleotidelor pirimidinice si purinice.

Rădăcinile se recoltează înainte de îngheţ.

Conţin apă, protide, hidraţi Medicina naturistă Ce să facem ca să inducem somnul. Tulburările de somn reprezintă o problemă a persoanelor în vârstă. Ştiinţa medicală încearcă să rezolve problema prin remedii cât mai Berbec Plecaţi într-o călătorie în interes familial, care s-ar putea să nu decurgă aşa cum aţi dorit. Nu-i reprosaţi nimic partenerului Citite, auzite „Aşa trec cei semeţi, neplânşi de nime’ „. Recent şi absolut din întâmplare, am dat peste nişte versuri de Alexander Pope, de care habar n-aveam.
Probabil lipsisem la Cele mai citite Cele mai comentate Credincioşii din Rod şi-au primit noul preot paroh Ziua cu cele mai puține cazuri de COVID din ultimele luni Citite, auzite: „Nu iertaţi pe nimeni, iubiţi-vă pe voi înşivă! Medicina naturistă: Ţelina Apium graveolens Horoscop Ținute de primăvără: comode, lejere și atrăgătoare.

Ce purtăm în acest sezon Credincioşii din Rod şi-au primit noul preot paroh. Tribuna TV Arhiva. Tribuna femeilor Ținute de primăvără: comode, lejere și atrăgătoare. George Cosbuc Nr. Junii Sibiului, la Viena- Hotelul de Gheata de la Balea lac. Premiera nationala in chirurgia valvei aortice. Ansamblul „Cindrelul. Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii. Film prezentare.

Bătaie după accident pe strada Podului. Piata Mare Inviorare.
Ziua Poliţiei. Suc din nuci verzi, aplicat de cateva ori pe zona interesata. Suc de galbenele, volbura, papadie, aplicat de cateva ori pe suprafata negului. Suc de lamaie sau felii de lamaie aplicate pe neg. Coaja de la 2 lamaii macerat e 8 zile in ml otet. Se strecoara si se fac badijonari de 2 ori pe zi. Suc de rostopasca aplicat local. Ulei de ricin – frictii ale negului. Alifie de rostopasca – aplicatii locale. Latexul obtinut din ruperea tulpinilor de laptele cucului – aplicatii pe neg. Nu intern – toxic!

Cataplasme cu decoct din iarba negilor teucrium montanum l. Latexul din frunze sau fructe verzi de smochin – badijonari ale negilor de cateva ori pe zi. A se sparge un ou; pielita ce ramane pe coaja, se aplica pe locul afectat.
Uz extren Suc de ceapa sau usturoi aplicat zilnic cu un bandaj steril pe suprafata negului.

Tratamente naturiste împotriva negilor | Paradis Verde

Utilizările terapeutice ale laptelui-câinelui | Paradis Verde
Este o plantă ierboasă, perenă, originară din Europa, genul Euphorbiafamilia Euforbiaceelorcrește în locuri însorite, pe marginea drumurilor, pe Laptele cucului negi, în fânețe și pășuni, în locuri uscate pietroase. Rizomul plantei crește oblic, este puternic, lemnos și cu ramificații. Tulpina este rotundă și subțire, înaltă până la Laptele cucului negi cm, dreaptă, stufoasă în partea ei superioară, netedă, lipsită de perișori, culoarea galben-verzui, dar și cu nuanțe roșiatice. Frunzele plantei sunt ovale și dispuse în spirală pe tulpină.

Florile sunt mici Laptele cucului negi galbene, unisexuate, grupate într-o inflorescență care cuprinde o singură floare femeiască și mai multe flori bărbătești. Aliorul înflorește din luna aprilie și până în iulie. Fructele au formă de capsule, care ascund semințe cenușii, rotund – ovalare, mărunte. Planta conține rășini, uleiuri grase, amidon, uleiuri eterice, tanin, albumina și latexun suc lăptos de culoare albă cu miros caracteristic, cu puternice efecte antimicotice și anti eczematoase, pe care îl secretă tulpină prin simpla rupere, cu aceasta substanță se ung locurile afectate, de mai multe ori pe zi, până la vindecare. Acțiunea de vermifug se datorește prezentei în latex Laptele cucului negi enzimelor proteoliticedatorită toxicității sale, planta nu se administrează în terapii privind afecțiunile interne, decât sub îndrumarea și supravegherea medicului specialist.

Metode de eliminare a negilor

NEGI (VERUCI VULGARE)

Negii sau verugile sunt excrescente cutanate de forme Laptele cucului negi, aplatizate si de multe ori putin proeminente. Negii dau un aspect inestetic, mai ales atunci cand sunt localizati pe degete. Se intalnesc doua tipuri de negi: vulgari si seboreici. Verugile seboreice sunt localizate mai mult pe spate sau pe fata si sunt inchise la culoare. Laptele cucului negi sunt localizati Laptele cucului negi apropierea zonelor sensibile ale corpului se recomanda sa intervenim numai cu remedii naturiste in aceste situatii este imposibil de facut inghetarea sau alte proceduri cu substante chimice. Tratamentele din plante medicinale pentru eliminarea negilor sunt prima recomandare in cazul copiilor si a persoanelor cu pielea foarte sensibila.

Sucul celular galben de Rostopsaca sau Negelarita si sucul celular alb-laptos de Laptele cucului sau Laptele cainelui elimina rapid negii sau verugile. Tratamentul cu aceste sucuri celulare se face prin aplicarea directa pe neg sau veruga.

Lasă un răspuns