La vita de vie niste negi pe lastar

Tratamente la vita de vie pe fenofaze, combatere boli, daunatori cu fungicide, insecticide, indicatii de aplicare, de la Botanistii. Cariere Cum cumpăr & livrare Contact Detalii de Contact. Plante gazdă: peste 80 specii, majoritatea arbori, cea mai afectată fiind vița-de-vie (Vitis vinifera). Simptome: butucii atacați prezintă creșteri vegetative slabe, lăstarii anuali prezintă fenomenul de scurtnodare când aceștia au cm lungime, frunzele mici, deformate sau ușor răsucite, clorotice (fig. 1). Aceasta se poate face doar cu erbicide specifice (in general pe baza de glifosat – erbicid sistemic).

Erbicidarea totala se aplica in general doar la vitele de vie cultivate neprotejat semiinalte si inalte care nu prezinta organe verzi (lastari, frunze, etc.) in zona bazala (60 cm de la nivelul solului). Carnitul (ruperea / retezarea / taierea varfurilor) lastarilor vitei de vie este o lucrare in verde ce se practica frecvent atat la vitele de vie susținute pe spalieri, cat si la cele sustinute pe tutori (araci). Lucrarea se efectueaza pe masura ce lastarii principali purtatori de rod au trecut de.

La vita de vie niste negi pe lastar

La vita de vie niste negi pe lastar
Împreună, au proprietăți complementare și moduri diferite de acțiune: preventiv, curativ La vita de vie niste negi pe lastar antisporulant. Protejarea neegi de viță de vie Fără această lucrare, poți fi sigur că La vita de vie niste negi pe lastar de vie nu va trece cu bine de iarnă. Și nu uita că fertilizarea de bază la vița de vie este una dintre cele mai importante verigi din lanțul tehnologic, deoarece asigură completarea până la nivelul vid al necesarului de macroelemente și microelemente. Prevenirea și combaterea făinării la vița de vie după înflorit Este mult mai dificil să combați făinarea viței de vie după ce prima infecție a devenit vizibilă.

Mana vitei de vie — Plasmopara viticola Atacul de mana se manifesta pe toate organele aeriene ale vitei de vie: frunze, lastari tineri, carcei, flori, ciorchini si boabe. Cabrio ® Top oferă o protecție uniformă, grație efectului sistemic local și a mișcării translaminare. Efectul său este de lungă durată, produsul beneficiind de o negl bună rezistență la spălare. Doza este de 0. Produsul conține boscalid, ce împiedică producția de energie a ciupercii, inhibă germinația sporilor și oprește creșterea tubului germinativ. Fără această lucrare, poți fi sigur nixte vița de vie nu va trece cu bine de iarnă. Combate bolile viței de vie cu noile pachete tehnologice de la BASF.
Viticultorii care dețin suprafețe întinse de viță de vie profită astfel de vremea bună din această perioadă. Tăierile de rodire se fac la soiurile de vie rezistente la ger, precum și la plantațiile de pe terenuri mai înalte.

Astfel, poți evita pierderile de muguri de rod cauzate de.

Vita de vie – Tabel tratamente, combatere boli si daunatori | Botanistii

Tratamente la vița de vie după înflorit - BASF Agricultural Solutions România
Putregaiul cenusiu La vita de vie niste negi pe lastar strugurilor — Botryotinia fuckeliana Boala se intalneste in toate tarile unde se cultiva vita de vie, distrugand toamna o buna parte din recolta, indeosebi in anii cu De aceea, suntem alături de tine, cu produse inovatoare și eficiente, care să-ți aducă mereu beneficii. Enciclopedie Fito. Puteti sa mi spuneti specia insectelor si un tratament ce pot aplica acuma daca e inflorita vkta de vie?. Noi creăm Revyluția! Aparatura si echipamente. Depozitul este redistribuit ulterior sub formă gazoasă și protejează astfel întregul ciorchine, dar și frunzele.

De aceea, specialiștii recomandă efectuarea lucrării de subsolaj. Acesta acționează pe trei niveluri: determină umflarea apresoriilor fungilor, determină dezorganizarea hifelor miceliene și împiedică formarea conidiilor care provoacă noi infecții.

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră. Să fii fermier e cea mai importantă meserie din lume. De aceea, suntem alături de tine, cu produse inovatoare și eficiente, care să-ți aducă mereu beneficii. Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități. Nu uita să dai like paginii noastre pentru a fi la curent cu ultimele știri, dar și pentru a afla sfaturi oferite de colegii noștri.

Munca unui viticultor nu se oprește nicidecum după recoltarea strugurilor. Din contră, odată culeși strugurii, în plantațiile de viță de vie trebuie executate o serie de lucrări importante, atât la nivelul solului, cât și asupra butucilor. Iată cele mai importante 7 lucrări de făcut în această perioadă. Deși mulți ar spune că perioada tratamentelor a trecut, un număr tot mai mare de fermieri iau în considerare aplicarea unui tratament suplimentar în plantațiile de viță de vie, după ce strugurii au fost recoltați. Scopul acestuia este să reducă rezerva de boli pentru anul următor, deoarece intervalul de timp dintre recoltare și căderea frunzelor începe să fie din ce în ce mai lung de la un an la altul. Mai mult în acest interval de timp pot apărea și noi valuri de infecție pe noile creșteri lăstari sau ciorchini.

Dacă vrei, poți privi acest tratament drept o investiție pentru micșorarea presiunii de boli pentru următorul an. În acest scop, specialiștii îți recomandă să folosești produse de contact, pe bază de cupru și sulf. Această lucrare se efectuează doar după căderea frunzelor. Arătura va avea drept rezultat un șanț, pe mijlocul intervalului. Acesta va asigura acumularea apei provenite din ploi și ninsori. Totodată, se asigură și o bună aerisire a solului, cu rezultate benefice asupra dezvoltării sistemului radicular superficial al butucilor de viță de vie. Un bonus, dacă-l putem numi așa, este că prin arătura de toamnă la vița de vie se vor distruge atât unii dăunători care trăiesc în sol, cât și rezerva de semințe de buruieni.
Concomitent cu arătura de toamnă la vie se poate face și o încorporare adâncă în sol a îngrășămintelor organice și chimice.

Orice viticultor cunoaște importanța unei bune aerisiri a solului, inclusiv la adâncimi mai mari. De aceea, specialiștii recomandă efectuarea lucrării de subsolaj. Aceasta contribuie la oxigenarea solului la adâncimi de de centimetri, precum și pătrunderea și reținerea apei în straturile mai adânci de sol. De efectele subsolajului beneficiază în special rădăcina viței de vie, prin crearea unor condiții favorabile de dezvoltare a noilor creșteri radiculare. Lucrarea de subsolaj la vița de vie se face alternativ, din două în două intervale. Se va reveni pe același interval abia după ani, în funcție de tipul de sol.
Fertilizarea viei este una dintre lucrările de căpătâi, care trebuie efectuate în această perioadă de viticultori. Fertilizarea de bază a solului se realizează prin administrarea de îngrășăminte organice și chimice, cu fosfor și potasiu.

Acordă atenție atât la cantitatea, cât și la tipul de îngrășăminte folosite. Acestea depind de tipul de sol, de vârsta plantației de viță de vie, precipitații și chiar și de producția obținută anterior.
Și nu uita că fertilizarea de bază la vița de vie este una dintre cele mai importante verigi din lanțul tehnologic, deoarece asigură completarea până la nivelul optim al necesarului de macroelemente și microelemente. Un nivel corect al acestora va asigura butucilor de viță de vie atât rezistența necesară supraviețuirii la gerurile din timpul iernii, sau la atacurile dăunătorilor, cât și o diferențiere favorabilă a mugurilor de rod.
Fără această lucrare, poți fi sigur că vița de vie nu va trece cu bine de iarnă. Protejarea butucilor este obligatorie și se face prin acoperirea totală îngroparea butucilor sau parțială cu pământ mușuroitul butucilor a viței de vie.

Atenție, această lucrare trebuie să țină cont de soiul de viță de vie, forma de conducere a acesteia și zona în care se află plantația. În unele zone, temperaturile din timpul iernii pot ajunge și la °C, ceea ce impune protecția butucilor la îngheț.
Protejarea viței de vie se poate face manual, cu o sapă, în cazul plantațiilor de mici dimensiuni, sau mecanizat, cu ajutorul plugului cultivator. Tăierile de rodire la vița de vie au început să fie efectuate în ultimii ani în perioada noiembrie-decembrie. Viticultorii care dețin suprafețe întinse de viță de vie profită astfel de vremea bună din această perioadă. Tăierile de rodire se fac la soiurile de vie rezistente la ger, precum și la plantațiile de pe terenuri mai înalte.
Astfel, poți evita pierderile de muguri de rod cauzate de temperaturile negative din lunile ianuarie-februarie.

Dacă ai neclarități, sau vrei să vezi diferitele tipuri de tăieri, citește mai multe despre Ce facem cu vița de vie în luna februarie. Odată ce ai terminat recoltarea strugurilor, poți defrișa plantațiile vechi de viță de vie, pregăti terenul și poți planta butucii de vie în vederea înființării unei noi plantații de viță. Formularea lichidă îmbunătățește acoperirea uniformă a plantei. Fungicidul Soriale ® LX se poate aplica în amestec cu un fungicid de contact partener ex. Are un timp de pauză de doar 14 zile! Făinarea viței de vie apare în urma atacului produs de ciuperca Erysiphe necator.

Boala poate infesta toate părțile verzi are plantei. Făinarea are efecte devastatoare pentru vița de vie și poate duce chiar la pierderea totală a producției.
Dezvoltarea ciupercii este favorizată în special de temperaturile ridicate. Făinarea viței de vie este ușor de recunoscut. Primele semne apar chiar din primăvară. Boabele de struguri sunt acoperite, uneori chiar și complet, de o pulbere albă. Depunerea albicioasă apare și pe frunze. Părțile infestate capătă o culoare cenușiu închis în timpul verii. În condiții de infestare puternică, frunzele infestate mor, iar boabele de struguri se sparg. Este mult mai dificil să combați făinarea viței de vie după ce prima infecție a devenit vizibilă.

Ideal, boala trebuie prevenită prin curățire, aplicând tratamente cu fungicide, înainte și după înflorit.
În portofoliul BASF se regăsesc trei produse extrem de eficiente în lupta contra făinării viței de vie. Acesta acționează pe trei niveluri: determină umflarea apresoriilor fungilor, determină dezorganizarea hifelor miceliene și împiedică formarea conidiilor care provoacă noi infecții. Vivando ® protejează eficient vița de vie grație rezistenței la spălare și a formării depozitelor deasupra zonei în care este aplicat. De acolo, pătrunde în meristemul frunzelor sau în pielița boabelor de struguri. Depozitul este redistribuit ulterior sub formă gazoasă și protejează astfel întregul ciorchine, dar și frunzele.
Vivando ® poate fi aplicat preventiv, la avertizare, în maxim 3 tratamente pe sezon, păstrând un interval de zile între ele, până la coacere.

Nu aplicați Vivando ® în mai mult de 2 tratamente consecutive. Doza este de 0. Sercadis ® este un fungicid de ultimă generație, nou în portofoliul companiei BASF, capabil să ofere protecție de încredere împotriva făinării, fiind puțin dependent de vreme. Această substanță activă are o mobilitate unică, reușind să ajungă foarte rapid la enzima țintă. Astfel, Sercadis ® acționează translaminar și acropetal, fiind bine redistribuit după umectare și asigurând o protecție excelentă. Se pot face cel mult 3 tratamente pe sezon, până în momentul în care boabele de struguri dezvoltă culoarea specifică.
Kumulus ® DF este un fungicid de contact, care conține sulf. Produsul are o formulare de tip DF, aderă excelent pe frunză, are acțiune multi-site și un risc foarte scăzut de apariție a rezistenței. După aplicare, Kumulus ® DF acționează atât prin contact, cât și prin vapori și stimulează creșterea plantelor.

Totodată, fungicidul acționează pe plan secundar și împotriva acarienilor.
Un alt beneficiu al produsului este maturarea mai bună a lemnului. Tratamentele se pot repeta la intervale de zile, în funcție de intensitatea atacului, până la începutul coacerii boabelor de struguri. Putegaiul cenușiu, sau Botrytis, este produs de ciuperca Botrytis cinerea. Agentul patogen poate ataca atât materialul săditor, cât și strugurii, fiind favorizat mai ales de umiditatea și temperaturile ridicate. Putregaiul cenușiu la vița de vie se manifestă mai întâi pe frunze, unde vei vedea apariția unor pete gălbui.
Acestea capătă apoi nuanțe roșiatice și cresc în dimensiune.

Ulterior, frunzele se acoperă de un mucegai de culoare cenușie. Frunzele afectate cad în scurt timp. Atunci când lăstarii sunt atacați de Botrytis cinerea , simptomele apar sub forma unor pete brune sau cenușii, iar mai apoi vei vedea putregai sau scleroți. Putregaiul cenușiu poate ataca și ciorchinii tineri, însă cel mai des vei vedea că boabele de struguri sunt afectate de Botrytis. Acest tip de atac este și cel ce produce pagube maxime.
Boabele afectate de putregaiul cenușiu dezvoltă pete moi și mici, apoi crapă și sunt acoperite de un mucegai cenușiu-brun. Ciuperca poate afecta întreg ciorchinele de strugure în scurt timp. Mare parte a măsurile de prevenire a apariției Botrytis se iau imediat după înflorit.

Noi recomandăm aplicarea aplicarea unui tratament cu fungicidul Cantus ®.
Produsul conține boscalid, ce împiedică producția de energie a ciupercii, inhibă germinația sporilor și oprește creșterea tubului germinativ. Acest fungicid se poate aplica ușor la vița de vie, având avantajul de a nu interfera cu maturarea strugurilor, fermentația mustului sau caracteristicile organoleptice ale vinului.
Un efect benefic este însă reducerea lacazei din must, ceea ce permite menținerea potențialului calitativ al vinului. Cantus ® acționează translaminar și acropetal, având și efect secundar asupra făinării. Se aplică un singur tratament cu Cantus ® pe sezon, la finalul înfloritului, la închiderea ciorchinelui sau la începutul intrării în pârgă. Păstrați cel puțin 21 de zile de pauză între tratamentul cu fungicidul Cantus ® și recoltarea strugurilor.

Lobesia botrana este dăunătorul care poate produce mari pagube în plantațiile de viță de vie. Atacurile apar primăvara, când molia strugurilor mănâncă florile, dar și vara, când poate infesta boabele de struguri.
Molia strugurilor are în țara noastră trei generații pe an. Acestea se pot întrepătrunde, ceea ce face combaterea mai dificilă. Molia verde a strugurilor se poate combate cu ajutorul insecticidului Fastac ® Active , pe bază de alfa-cipermetrin. Este un piretroid de sinteză ce rezistă la lumină și elimină atât adulții, cât și larvele sau ouăle insectelor. Fastac ® Active acționează prin contact și ingestie, putând acoperi mari suprafețe. Produsul are un bun efect rezidual pe frunze și rezistență la ploi. Produsele BASF pentru combaterea bolilor și dăunătorilor viței de vie sunt în general miscibile și compatibile cu alte produse.

Recomandarea este însă ca amestecul să fie întotdeauna verificat înainte de umplerea rezervorului, din punct de vedere al miscibilității și compatibilității. Combate bolile viței de vie cu noile pachete tehnologice de la BASF. Profită de reducerile suplimentare față de prețul individual al produselor. Ofertă promoțională floarea-soarelui Descoperă noile pachete tehnologice promoționale BASF pentru cultura de floarea-soarelui și profită de avantaje mari la semințele și produsele pentru protecția florii-soarelui. Află mai multe. Noi creăm Revyluția! Fii un fermier informat! Abonează-te acum.

Vezi oferta promoțională. Contactează-ne acum. Produse pentru recolte mari și de calitate Să fii fermier e cea mai importantă meserie din lume. Vezi produsele BASF. Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii.
Descoperă noua campanie BASF. Ne puteți găsi de acum și pe Facebook!


Descoperă laztar pachete tehnologice promoționale BASF pentru cultura de floarea-soarelui și profită de avantaje mari la semințele și produsele pentru protecția florii-soarelui. Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS.

Vei primi astfel informații personalizate din histe noastră. Să fii fermier e cea mai importantă meserie din lume. De aceea, suntem alături de tine, cu produse inovatoare și eficiente, care să-ți aducă mereu beneficii. Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități.

Nu ignora aceste 7 lucrări pe care trebuie să le faci după recoltarea viței de vie

Tratamente la vița de vie după înflorit

Descoperă noile pachete tehnologice promoționale BASF pentru cultura La vita de vie niste negi pe lastar floarea-soarelui și profită de avantaje mari la semințele și produsele pentru protecția florii-soarelui. Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră. Să fii fermier e cea mai importantă meserie din lume. De aceea, suntem alături de tine, cu produse inovatoare și eficiente, care să-ți aducă mereu beneficii.

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii.

Lasă un răspuns