Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame

standarde minimale. acordare titlu doctor. Citește mai mult. despre Ordinul ministrului Educației Naționale nr. / privind aprobarea standardelor minimale pentru acordarea titlului de. informaţiile de specialitate despre starea mea de sănătate să fie folosite în procesul de învăţământ şi cercetare, aceasta fiind dorinţa mea, pe care mi-o exprim în deplină cunoştinţă de cauză. DIN INTERVIUL ACTORULUI ANATOL RAZMERITA, ACORDAT POETULUI ACAD. GRIGORE VIERU. 1. Nu mi-am parasit niciodata, nici macar pentru o singura clipa Tara. Grigore Vieru: Draga Anatol Razmerita, ai parasit bastina acum 13 ani. Te cunosc bine, stiu ca nu zburdalnicia, nu aroganta artistica si nu dorinta de a te capatui te-au manat spre Americi.

Despre Alex, are 14 ani si este elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Muzica „George Enescu” la clasa doamnei profesor Olga Szel. Despre Petru, are 16 ani si este elev in clasa a X-a la Colegiul National de Muzica „George Enescu” la clasa doamnei profesor Olga Szel.

Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame

Adulti batrani, tineret copii, inconjuram de trei ori Biserica cu lumanarile aprinse in maini, cantam frumos „Hristos a inviat din morti cu moarte pre moarte calcand”, ne luam „pastii” si Current Style: Standard. Politica cooki-uri. Aha, ne-am zis, pastorul Lazar Gog trebuie sa fie cheia misterului. Publică răspunsul în forma corectată automat. Închideți ochii și simțiți recunoștința. Pentru detalii, consultați Politica noastră privind cookie-urile. Jurnalul Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame de ani Interviuri Reportaje Anchete.

Va multumin Domnule Profesor pentru amabilitate si timpul acordat, va uram succes la alegeri, si va uram sa obtineti tot ceea ce v-ati propus. Ori, autorul Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame de faţă, Table şi tablete Editura Izvorul cuvântului, umple acest mare gol din devenirea Tecuciului şi conferă substanţă şi conţinut devenirii urbei sale. Ioana Maria Stăncescu, autoarea romanului Tot ce i-am promis tatălui meu este laureata ediției din a Festival du Premier Roman de la Chambéry, în urma votului a peste de cititori.
Dacă știți aceste tehnici de acordare a primului ajutor, puteți reacționa eficient în cazul unui accident. Persoana cea mai solidă dintre cei care acordă primul ajutor se află la nivelul părții superioare a spatelui. Cel de talie mijlocie se află la nivelul feselor.

Cel de talie mică se află la nivelul coapselor. Din interviul acordat de dramaturgul Paul Everac, care în prealabil fusese copleşit cu elogii ditirambice la o manifestare organizată de Liceul Spiru Haret, reţinem mărturia: O toamnă aurie şi câteva fiinţe gânditoare m-au întâmpinat la Tecuci. Un mic zbucium intelectual ne-a apropiat. Măcar de-ar dura. Interviu acordat revistei Tribuna Învățământului cu privire la scoaterea Istoriei din programa școlară Publicat pe 01/03/ de Lupul Dacic Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu.

Eu nu inteleg nimic din el sincer. Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi. Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi.

acordare titlu doctor | Ministerul Educației

Alin Popescu, managerul medical al FRR, și educatorii World Rugby, Peter Grime, Iustin Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame și Beatrice Costandache au explicat care sunt cele mai importante cunoștințe pe care orice persoană, chiar și fără pic de pregătire în domeniul. Conştiinţa şi identitatea naţională, patriotismul, mândria de a aparţine unei todor, Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame civilizaţii, unei limbi, unei culturi şi unei religii sunt astăzi ceva perimat, care nu concordă cu valorile Intervoul contemporane? Jurnalul 25 de ani Interviuri Reportaje Anchete. Inteleg ca „asta nu e o vacanța” dar totuși, la ora 2 maxim 3, orele erau gata. Prințul Philip, Duce de Edinburgh, pictor și designer. Desi stii ca e inutil.

Apare totuşi Tecuciul literar-artistic condusă de prof. Ştiri Kfetele. Am observat însă că de regulă misiunea lui nu se încheie odată cu sfârşitul spectacolului, ci continuă mai departe întreţinându-se cu artiştii şi de cele mai multe ori se încheia cu un interviu luat capului de afiş. Regizorul și scenaristul Radu Jude va fi omagiat la Festivalul La Rochelle Cinéma Femacare va avea loc între 25 iunie și 4 iulie

În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos. Ai multe greşeli de scriere în postare. Dacă vei continua în acelaşi stil, contul tău va fi suspendat sau anulat. Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet.

Legea nr. În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU. Eşti sigur că doreşti să postezi acest mesaj şi îţi asumi toate riscurile? Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată. Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor programe, jocuri, filme sau muzică piratată.
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex. Toggle navigation TPU. Pune o întrebare. Prima pagina Educaţie şi Cultură Generală. Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU. Logare cu email şi parolă. Logare cu Facebook. Evaluează întrebarea fără a răspunde.

Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total.
Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici. Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi. Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi. Ordonare: După relevanţă Cronologică.
Userul anului.

Ascunde conversaţia 5 răspunsuri. Vezi conversaţia 5 răspunsuri. Ascunde conversaţia 3 răspunsuri. Vezi conversaţia 3 răspunsuri. Răspuns utilizator avertizat. Ascunde conversaţia 1 răspuns. Vezi conversaţia 1 răspuns. Ascunde conversaţia 9 răspunsuri. Vezi conversaţia 9 răspunsuri. Ascunde conversaţia 2 răspunsuri. Vezi conversaţia 2 răspunsuri. Ascunde conversaţia 6 răspunsuri. Vezi conversaţia 6 răspunsuri. Întrebări similare. Am si eu o curiozitate.

Sunteti de acord cu homosexualitatea?
Eu sunt, si sincer nu inteleg homofobii. Dar vreau sa aud si alte pareri desi nu a mea nu o sa se schimbe; Sunteti de acord cu unirea Basarabiei cu România? Eu sincer sunt! Sunteti multumit de invatamantul romanesc? De ce sunteti atat de stricti in privinta punctuatiei? Inteleg ca nu sunteti de acord cu obscenitatile nici eu nu sunt de acord cu asa ceva si nici cu jignirea celorlalti , dar de ce nu sunteti de acord?
Vad unele intrebari aparute pe shotbox, cei care suntem online sunteti de acord sa le dezbatem? Întrebări recente. Bună TPU!

Mă poate ajuta cineva, vă rog, cu un articol de presă referitor la o politică publică? Am nevoie de cât mai multe răspunsuri la chestionarul de mai jos. Bună tuturor. Numele meu este Andrei și am 19 ani.
Din nefericire nu am putut merge la cursuri pe clasa a 12a și nu am reușit sa termin. Probleme persoane Acum as vrea sa ma inscriu la un alt liceu?

Imi puteti spune cate ceva despre facultatea de horticultura? Multumesc anticipat. Cele mai vizionate întrebări. De ce un an are de zile? Neața, fraților! Scuzați- mă că vă deranjez în această minunată dimineață de duminică. Am dat peste ce pare a fi carnetul de note al străbunicului din , când studia la Școala Superioară? Asasinarea Ceausestilor a fost transmisa prin televizor? De ce se considera ei superiori iar pe noi ne numesc „maimute”?
Adica pe noi cei? Remarcate de editori.

Nonononono1 a primit o monedă TPU pentru răspunsul: Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email. Doreşti să adaugi această întrebare la favorite? Îţi mulţumim pentru răspuns! Din dorinţa de a avea o comunitate cât mai utilă şi cât mai plăcută te rugăm ca răspunsurile tale să respecte 3 reguli minimale: – o exprimare corectă gramatical toate propoziţiile încep cu litere mari şi se termină cu semne de punctuaţie, fără prescurtări de tipul „nush”, „acm”, „adik” şi fără dezacorduri flagrante. Postează răspunsul tău. Răspunsul este publicat Ok, mulţumesc. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos Modifică răspunsul.
Publică răspunsul în forma corectată automat. Nu Da, sunt sigur , conţinutul răspunsului este legal. Modifică răspunsul. Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.

Eşti sigur că vrei să alegi răspunsul ca fiind câştigător? L Caragiale din București. Sunt sigura ca si tu ai trait acele momente in care nu te-ai putut. Iti recomandam sa te cespre bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte. Cu toate acestea, am Intdrviul acest articol care, sper sa fie de folos pentru cititori. Primul ajutor de baza este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa intervina.

Sunt de parere ca a sti sa acorzi primul ajutor este un lucru foarte important si chiar esential, intrucat viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Acordarea la momentul potrivit a primului ajutor poate duce la o imbunatatire a starii de sanatate a victimei si chiar la salvarea Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame acesteia. In viata de zi cu zi se intampla foarte multe accidente, motiv pentru care este necesar sa avem minime cunostinte in materie,astfel gesturi simple ne pot permite sa acordam ajutor victimelor.
Oricat de mult ar diferi situatiile in care acorzi primul ajutor trebuie sa ai in vedere parcurgerea acestor etape,doar astfel putand evalua situatia Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame mod corect,urmand sa acorzi primul ajutor corespunzator,fara sa omiti nimic.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar papilaome este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Cu toate acestea, am realizat acest articol care, sper sa fie de folos pentru cititori. Primul ajutor de baza Iterviul doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa df.
Acordarea la momentul potrivit a primului ajutor poate duce la o imbunatatire a starii de sanatate a victimei si chiar la salvarea vietii acesteia. In viata de zi cu zi se intampla foarte multe accidente, motiv stamxte care este necesar sa avem minime cunostinte in materie,astfel gesturi simple ne pot permite sa acordam ajutor victimelor.

Oricat de mult ar diferi situatiile in care acorzi primul ajutor trebuie sa ai in papilozme parcurgerea acestor etape,doar astfel putand evalua situatia in mod corect,urmand sa acorzi primul ajutor corespunzator,fara sa omiti nimic. In primul rand trebuie sa asiguram zona in care a avut accidentul astfel incat viata noastra, a salvatorului sa nu fie pusa in pericol, iar starea victimei sa nu fie agravata.
Posibilele pericole sunt reprezentate de cablurile de curent cazute la pamant care trebuie indepartate cu ajutorul unui lemn sau unui material izolator, Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame ascutite,s. Dupa prima etapa urmeaza evaluarea starii victimei ce consta in verificarea semnelor vitale respiratie,puls ,daca victima este constienata, iar mai apoi verificarea altor leziuni.

Metalurgia Pb — Zn-lui are ca scop asigurarea necesarului de plumb si zinc sub forma de lingouri, Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, zcordat esentiala a Brailei este aceea Pentru o mai buna intelegere a subiectului propus vom face mai intai cateva precizari necesare Acordarea primului ajutor. Descarcă acum.
Cele patru etape principale Intwrviul 1. Luarea masurilor de siguranta. Evaluarea starii victimei. Preview document. Fisiere in arhiva 1 : Acordarea Integviul ajutor.

Altii au mai descarcat Proiect. Proiect Stiinta Materialelor Metalurgia Pb — Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame are ca scop asigurarea necesarului de plumb si zinc sub forma de lingouri, In order to get where Sicomed has got one has to be Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame Drr Nefiind asa cum pare la prima vedere acordatt oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea Cheie cu Cap Patrat.
Țineți un jurnal și scrieți ceea ce simțiți în septembrie vom discuta despre asta, dacă doriți. Dansați și nu vă rușinați de nimic. Date despre starea de sănătate Intervenţiile şi strategia terapeutică propuse Riscurile potenţiale Alternative de evoluţie, cu şi fără tratament Diagnostic Prognostic Complicaţii posibile Riscurile neefectuării tratamentului Riscurile nerespectării recomandărilor medicale 5. Consimţământ pentru. Ideea nu e sa-ti amortesti inima si sa nu mai simti nimic.

Ideea e sa lasi emotiile sa se manifeste, pentru ca doar asa vei inchide ranile. Oare de ce ascultam pe repeat melodii triste atunci cand suferim? Pentru ca sufletul nostru nu e capabil in acest moment sa rezoneze cu mesaje vesele, oricat de mult ne-am dori sa iesim din starea de disperare emotionala. Si poate ca nu e chiar atat de rau sa stamaate frau simtirilor coplesitoare, sa lasam lacrimile sa curga, sa dam afara tot amarul acumulat in anii in care am iubit prea mult si am primit prea putin in schimb.
Nu inseamna ca te ineci in suferinta, ci ca iti confrunti emotiile si chiar inveti din experientele artistilor care canta aceste piese. Semnele care iti arata ca relatia voastra este toxica.

Iata care sunt cele mai frumoase melodii despre suferinta din iubire pe care sa le asculti daca tocmai te-ai separat de cel iubit: Sunt sigura ca si tu ai trait acele momente in care nu te-ai putut detasa emotional de cel care iti desprre rau, desi stiai ca nu merita dragostea ta.
In mod Interviu, Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame dspre aceste sentimente te Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame sa mergi mai departe fara cel care iti face rau. Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame nu e sa-ti amortesti inima si sa nu mai simti nimic. Oare de ce Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame pe repeat melodii triste Intervoul cand suferim? Si poate ca nu e chiar atat de rau sa dam Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame simtirilor coplesitoare, sa lasam lacrimile sa curga, sa dam afara tot amarul acumulat in anii in care am iubit prea mult si am primit prea putin in schimb.

Nu inseamna ca te ineci in suferinta, ci ca iti depsre emotiile si chiar inveti din experientele artistilor care canta aceste piese. Sunt sigura ca si tu ai trait acele momente in care acordt te-ai putut detasa emotional de cel care iti facea papuloame, desi stiai ca nu merita dragostea ta. Dsspre mod ciudat, sa recunosti aceste sentimente te ajuta sa mergi mai departe fara cel care iti face rau. E despre acceptarea ca omul pe care il iubesti a reusit, cumva, sa-si continue viata fara tine, alaturi de altcineva.
Cand iubesti pentru prima data, idealizezi iubirea, dar si pe Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame iubit. Asculta piesa asta, constientizeaza-ti emotiile puternice si Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame sa treaca. Paplloame regreta niciodata o relatie, ci fii recunoscatoare pentru lectia pe care ti-a daruit-o.

Nicio piesa nu descrie cu mai multa acuratete teoor stadiile emotionale prin care treci dupa o despartire. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website. Nu mă miră ofensiva împotriva materiilor şcolare prin care se asigură formarea culturii generale şi educaţia patriotică a elevilor din România.

De fapt, se repetă situaţia din anii perioada ocupaţiei sovietice , când din învăţământul mediu nu se mai zicea liceu, acesta era socotit o instituţie burgheză s-a eliminat limba latină, istoria românilor a devenit istoria RPR, iar geografia României a fost înlocuită cu geografia URSS.
În istoria literaturii române erau menţinuţi doar scriitorii care au exprimat interesele ţărănimii şi muncitorimii Mihai Eminescu era prezent doar prin poezia Împărat şi proletar, iar Mihail Sadoveanu prin romanul Mitrea Cocor. Evident, nu li s-a spus explicit: scoateţi latina, istoria românilor, reduceţi drastic limba română, pentru a dovedi că sunteţi cu adevărat europeni, democraţi, demni de UE şi NATO.
De ce această minimalizare a Istoriei?

Astfel, pe de o parte se limitează posibilitatea elevilor de a înţelege realitatea în ansamblul ei, iar pe de altă parte, se poate afirma că orarul este încărcat, copiii sunt supuşi unui efort prea mare, drept pentru care se impune descongestionarea acestuia. Și atunci soluţia preconizată este eliminarea sau reducerea unor materii de bază. Ca urmare, să fie eliminată, sau măcar redusă. Tot astfel, deşi militarii români au luptat şi mulţi s-au jertfit în Afganistan şi în alte zone indicate de la Washington, românii nu pot intra fără viză în SUA.
În cei 26 de ani care au trecut de la revoluţie, România nu a avut nici măcar o iniţiativă semnificativă de politică externă, ci s-a comportat ca o anexă a UE şi a NATO.

Cunoscând istoria, elevii ar putea să afle că un Ion I. Brătianu sau un Nicolae Titulescu nu ezitau să se confrunte cu liderii politici ai vremii, atunci când încercau să nu respecte drepturile şi demnitatea ţării lor. Ion I. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume, fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs. Astăzi se consideră că asemenea cuvinte memorabile nu trebuie cunoscute de elevii României şi de aceea se propune diminuarea sau chiar eliminarea istoriei din învăţământ. Deranjează istoria? Pe cine şi de ce? Ce fel de pericole prezintă studiul istoriei şi pentru cine?
Este un fapt că, prin cunoaşterea istoriei, oamenii învaţă din experienţa înaintaşilor, pentru a evita greşelile şi fructifica mai bine şansele de reuşită. Se cultivă astfel înstrăinarea, abandonarea, dezinteresul pentru soarta propriei naţiuni. De aici până la dezintegrare nu mai este decât un pas.

Care este importanţa Istoriei ca materie de studiu în formarea intelectuală, morală şi spirituală a unui elev de gimnaziu şi, mai departe, de liceu? Prin istorie se cultivă demnitatea naţională. Cunoscând ce au făcut alte popoare, se stimulează dorinţa de afirmare proprie, de a construi şi de a pune în valoare capacităţile native şi dobândite prin studiu. Din istorie ei pot să ştie că, în momente de cumpănă, românii nu au ezitat să lupte, chiar cu preţul vieţii, pentru neatârnarea şi demnitatea patriei.
Prin sacrificiul lor, la nivelul masei active şi conştiente, s-a asigurat dăinuirea Principatelor Române şi Marea Unire din Brătianu, Ion I. Guvernanţii noştri nu vor poporul român să-şi cunoască înaintaşii şi să fie conştient de menirea lui. Fiecare român să privească numai la munca lui, îngrijorat că mâine ar putea deveni şomer, sau că i se va scoate casa la mezat că nu are cu ce-şi plăti ratele la bancă. În cadrul UE există o dezbatere privind rolul statelor naţionale în procesul de integrare.

Patru elevi aplaudă personalul medical în acordurile muzicii lui Beethoven

Ioan Scurtu. Stimate Domnule Profesor, sunteţi la curent, desigur, cu variantele de planuri-cadru pentru gimnaziu şi cu locul care i se rezervă istoriei ca disciplină de studiu în Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame de învăţământ. Istoriei i se menţine regimul umilitor de o Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame pe săptămână, Latina este eliminată, disciplina Limba şi literatura acrodat este redusă, şi ea, cu o oră. Care este opinia Papiloamme. Nu mă miră ofensiva împotriva materiilor şcolare prin care se asigură formarea culturii generale şi educaţia patriotică a elevilor din România.

De fapt, se repetă situaţia din anii perioada ocupaţiei sovieticecând din învăţământul mediu nu se mai zicea liceu, acesta era stamafe o instituţie burgheză s-a eliminat limba latină, istoria românilor a devenit istoria RPR, iar geografia României a fost înlocuită cu geografia URSS. În istoria literaturii române erau menţinuţi doar scriitorii care au exprimat interesele ţărănimii şi muncitorimii Mihai Eminescu era prezent doar Interviil poezia Împărat şi proletar, iar Mihail Sadoveanu prin romanul Mitrea Cocor. Evident, nu li s-a spus explicit: scoateţi latina, istoria românilor, reduceţi drastic limba română, pentru a dovedi că sunteţi cu adevărat europeni, democraţi, demni de UE şi NATO. De ce această minimalizare a Istoriei?

Sunteti de acord cu invatamantul online? Eu nu inteleg nimic din el sincer.

Adevărat este că atunci Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame i-a Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame monografia regretatei profesoare Nadejda Decuseară, mă avertizase că-şi va aduna toate risipirile publicistice într-o carte, dar nu anticipam că va rezulta un volum aşa de masiv, de variat în conţinut şi de ademenitor la lectură De unde se vede că Iancu Aizic chiar şi-a luat în serios rolul liber-asumat de cronicar zelos şi neobosit, atotprezent la tot ceea ce se petrece în zariştea Moldovei de Jos, în interiorul matricei spirituale a Tecuciului. Nelipsit de la toate întâlnirile culturale şi artistice desfăşurate aici, în atriul drept al râului Bârlad, autorul n-a fost doar un comentator aferat al faptelor de cultură consemnate, dar s-a şi întreţinut cu actanţii evenimentului, i-a chestionat, le-a imprimat efigiile pe placă fotografică şi le-a imortalizat prezenţa în urbea noastră prin imagini grăitoare. A făcut muncă de reporter şi-a adunat, în lungile decenii de activitate postdecembristă atâtea consemnări şi reportaje că un intelectual interesat de istoria mai nouă a Tecuciului poate uşor reconstitui, din tabletele sale, zbaterea spirituală care a animat arealul tecucean. Îmi recitesc cronica prilejuită de apariţia monografiei consacrate profesoarei Nadejda Decuseară şi constat că chiar eu i-am sugerat autorului să-şi adune toate risipirile între două coperte şi trebuie să mă explic că aveam temeiurile mele pentru această recomandare; la Tecuci a conferenţiat Iorga, a jucat Constantin Tănase şi trupa sa, a găzduit meciuri internaţionale de rugby în vremea când avea echipă înscrisă în prima ligăa concertat Cenaclul Flacăra, dar faptul că n-au fost consemnate de un Iancu Aizic şi n-au fost inserate într-o publicaţie, nu se ştie nimic despre ele. Ori, autorul cărţii de faţă, Table şi tablete Editura Izvorul cuvântului, umple acest mare gol din devenirea Tecuciului şi conferă substanţă şi conţinut devenirii urbei sale. Nu este chiar un Miron Costin sau Ion Neculce, cum consemnează undeva, şi asta nu pentru că n-ar avea resursele trebuincioase, importante Interviul acordat dr teodor stamate despre papiloame ele, ci pentru că vechii cronicari nu erau doar martori la istorie, dar chiar făceau istorie în timp ce noi, după o reflecţie a lui Mircea Eliade, doar îndurăm teroarea istoriei. Poate că şi Jean Paul Sartre avea dreptate în privinţa raporturilor noastre cu istoria când spunea că important nu este ce face istoria din noi ci ceea ce facem noi după ceea ce a făcut istoria din noi.

Lasă un răspuns