Instanta punandu-se in situatia de a nu-si nega propria solutie

De altfel, contractul colectiv de munca la nivel national prevede ca normele de munca se elaboreaza de catre patroni cu acordul organizatiilor sindicale”. In situatia in care normele de munca ar putea sa se stabileasca numai de angajator, s-ar nega insusi caracterul consensual al contractului de munca. 6. Situatia de fapt care a dus la emiterea deciziei nr. 1/ poate fi verificata foarte usor, deoarece in decizie se face referire la raportul sefului serviciului comercial inregistrat sub nr. 33/xxxxx/, la situatia de incasari taxa pod pentru statia 5 banda 5 tura de noapte , precum si situatia autovehiculelor. Nu se poate nega durata mare de timp de la momentul la care au avut loc aceste audieri, precum si aspectul ca initial martora, prin declaratia data la data de , in cursul urmaririi penale nu-si amintea foarte multe detalii cu privire la evenimentele din data de Ele pot sa ia cunostinta de cuprinsul dosarului, sa propuna probe, sa isi faca aparari, sa isi prezinte sustinerile in scris si oral si sa exercite caile legale de atac, cu respectarea conditiilor prevazute de lege. (4) Instanta poate dispune infatisarea in persoana a partilor, chiar atunci cand acestea sunt.

Instanta punandu-se in situatia de a nu-si nega propria solutie

In concluzie pe acest aspect, Curtea de apel a apreciat ca exceptia prescriptiei dreptului la actiune a fost gresit admisa. Se poate observa ca daca in decizia de concediere punaandu-se, pct 5 ,se indica faptul ca departajarea salariatilor nu a fost necesara intrucat s-au desfiintat toate posturile de „director judetean porpria referirea fiind insa facute la posturile de manager grup unitati conform cu art. Cu privire la dispozitiile art. Urmatoarea critica de neconstitutionalitate vizeaza prevederile art. Implică-te, ajută-i pe Instanta punandu-se in situatia de a nu-si nega propria solutie Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate? Adica pe o speta de recuperare pe cale separata a onorariu unui avocat se promunta trei complete de judecata?

Avand in vedere, pe de o parte, necesitatea ca drepturile partilor din raporturile de munca sa fie exercitate cu respectarea drepturilor corelative ale celorlalti, dar si necesitatea acordarii unei satisfactii echitabile contestatorului care a suportat toate consecintele negative decurgand din concedierea abuziva -coordonate ale dimensiunii prejudiciului produs, dar si obligativitatea de a se respecta principiul ssolutie al proportionalitatiiinstanta, apreciind ca intrunite conditiile raspunderii civile a angajatorului, in baza art. Solutia pe scurt: Prima pagină » Instanta punandu-se in situatia de a nu-si nega propria solutie » Dreptul Muncii » Nulitatea deciziei de sanctionare a salariatului.

Or, postul de Director Grup Retail este unul similar cu cel de Manager Grup Unitati, contestatorul fiind concediat pentru desfiintarea postului prin reorganizare si ca postul vizat apare ca vacant si ulterior concedierii, nu mai tarziu de 9 luni de la data incetarii raporturilor de munca. Avand in vedere probele administrate, instanta constata ca in sarcina inculpatului N. Refuzul surorii propri nu va poate impiedica sa dezbateti succesiunea. Potrivit dispozitiilor art. Instituirea acestor obligatii in sarcina angajatorului constituie expresia principiului statului social si a dreptatii, ca valoare suprema consacrata de dispozitiile art.

Din considerentele deciziei recurate nu rezulta asadar motivele pentru care instanta de judecata a decis sa excluda din randul cheltuielilor necesare si utile care puteau fi pretinse de catre reclamanta acele cheltuieli efectuate in anul in conditiile in care la dosarul cauzei au fost depuse in repetate randuri luari de pozitie fata de expertiza desfasurata de expertul in cauza insotite de documentatie relevanta.
Soluție în instanță câștigată de Reff și Asociații cu impact pentru producția de bunuri 24 Iunie | BizLawyer Decizia invalidează un punct de vedere exprimat constant de organele de inspecție fiscală în astfel de spețe, iar pe de altă parte, stabilește că tratamentul fiscal aplicat acestei situații în România este.

Recurentul-parat a sustinut, de asemenea, ca reclamantii nu si-au modificat pretentiile in conditiile art. hpv.iubescstudentia.ro, ei neformuland o cerere de actualizare cu indicele preturilor de consum si cu dobanda legala a sumelor stabilite de catre instanta sau expropriator cu titlu de despagubiri. Ziua de astazi nu este doar despre inculpatul condamnat in prima instanta Liviu Dragnea si posibilul final al procesului sau. Este despre un sistem de putere si, la fel de important, despre demnitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Liviu Dragnea nu este un inculpat oarecare. Nu numai pentru. Este adevarat ca cel mai rapid ati fi solutionat situatia la notariat si chiar si mai ieftin, insa daca nu exista cale de intelegere, instanta ramane singura posibilitate.

1. ref. la taxa de timbru, de hpv.iubescstudentia.ro suma de euro, taxa de timbru este lei (calculata la 1/2 din succesiune – partea tatalui).

Onorata instanta, esti Inalta Curte de Casatie si Justitie! Nu uita asta!

Cu privire la nerespectarea procedurilor privind informarea, consultarea salariatilor si procedura concedierii colective prev. In ceea ce priveste solutia de respingere in apel a cererii reconventionale, hotararea instantei de apel este pronuntata cu incalcarea art. Or, in cauza in structura unitatilor retail numarul de posturi de conducere creste de la 63 posturi la posturi. Buna ziua. Dincolo de faptul ca in cadrul procesual dat, instanta de apel solutif putea, fara sa incalce legea, sa schimbe hotararea de fond si sa respinga cererea reconventionala, in conditiile in punandu-xe nimeni nu a cerut aceasta in apel art. Astfel, in masura in care s-ar admite apelul contestatorului Z.

A folosit cuiva? Doar nu ne comanda Securistii!

Reamintesc amatorilor de seriale fantastice ca. Aceasta a avut o multime de „love affairs” cu membrii cEX din care au rezultat cativa puradei, un pic bronzati si cu buzele vinete. Ce va deveni Irinuca Cosanzeana la maturitate? Fara balaur?!? Va urma exemplul doamnei Udrea? Al doamnei Daciana? Al doamnei Dancila? Nobody knows. To be continued.

Mi se pare foarte puțin De Dragnia se vorbeste mai mult decit ceasca. Mai degraba trece camila prin urechile acului si Realitatea pa, Luluta la scriere de carti cu marca Targsor, Antena 3 nu mai cistiga nici un premiu, cravate multe se duce unde a tunat pe primul loc A fost Duminica Floriilor,la enoriasii catolici,un cuvant bun nu se putea!?
Pe Dragnea il puteti aresta? Sa vinzi copii si sa cumperi case, DA Du-te odată Tensiunea creste. Astazi, este o zi aparte. Cel mai probabil este ca se va termina cu un fas. Adica, va fi inca o ammanare. Numa usurel. Azi e data finală Verdictul Sper sa apuc sa-i vad in boxa pe toti astia care au macelarit justitia,alaturi de dracnea,dracila,etc,sa-i aud cum o sa spuna ca”asa ne-a zis dracnea”. Si la Nuhrenberg nazistii o coteau ca au urmat ordinele.

Numai comunistii securisti au scapat si au adus tara unde este,intr-o mizerie in care saracii pot fi contriolati usor cu 2 mici si o galeata de malai. Pesedei Din Toate Tarile,Muriti-va! Azi vom vedea daca a mai ramas ceva din democratia. Sa speram ca acest mafiot infractor va fi condamnat si ca asta va fi inceputul redresarii justitiei in tara si consolidarea democratiei prin inlaturarea grabnica a coalitiei mafiote psd-alde-udmr de la conducerea tarii, chiar prin alegeri anticipate.
Daca drakknea ajunge la puscarie psd practic dispare Parca asa au considerat chiar dansi cand au cerut ICCJ sa traga la sorti de 2 ori completul maimutoiului. Acum trebuie aplicata legea in vigoare, si in acest moment ai doar o decizie care motivata de 3 judecatori competenti spune ca Flausatul este hot. ICCJ poate confirma sau chiar sa urce in ani pedeapsa si pana luni seara Flausatul este la spaitz si Romania inapoi pe linia europeana si democratica.

Atunci de ce-l vrem condamnat pe vataf si uitata, iertata camarila? De ce dam numai in prigonitul de lege zi si noapte in timp ce ai lui il sustin neconditionat, Veorica il asculta docila, Carmencita il divinizeaza, peneleu il mustruluieste grijuliu, ccru l-a adoptat pe persoana fizica, o groaza de judecatori si procurori ii sunt dedicati trup si suflet, pesedimea si popimea din teritoriu se roaga pentru el ca pentru sfintele moaste, samd???
Grea intrebare si complicata, o lasam urmasilor, ca cand vor descoperi ei adevarul noi vom fi oale si ulcele, nu se va mai indigna nimeni cat de lasi, duplicitari si ipocriti am fost, deh supravietuirea nu e chiar asa de simpla. Ma intrebam de ce sunt atat de inversunati impotriva lui Augustin Lazar, de ce aceasta campanie ticaloasa, cand el, de fapt, isi termina mandatul. Nu pentru el este tot razboiul, ci pentru magistratii de la ICCJ, avertizati de ce ii asteapta daca il condamna pe Dragnea.

Sincer, nu stiu ce verdict as dori sa dea judecatorii ICCJ, maine. Oricare ar fi, va fi groaznic. Daca vor amana, suntem o tara de lasi cu magistrati lipsiti de curaj, asa cum nici ministrul nu a avut curajul sa refuze categoric jocurile si a tot amanat, cum CCR amana cererea lui Iordache.
Fiecare institutie asteapta sa rezolve cealalta si ambele lasa sa rezolve ICCJ. Daca il vor achita, soarta ne e pecetluita. Mafia a castigat si nimeni nu sufla in fatza ei. Dar, daca il vor condamna, probabil va fi un dezastru. Riposta ar putea fi devastatoare.

Au facut atatea ca sa scape, practic au sacrifiicat peste doi ani din viata tarii acestui moment.
Ia intreaba-te de ce atata inversunare la Dragnea! Care n-a fost Tortionar Comunist, nu si-a tras case pe acte false, nu a paradit pe altii la comanda, nu a dat nimic austriecilor, olandezilor, strainilor in general. Reusesti sa fii impartial in evaluare? Nu cred! ICCJ e cu madam Tarcea, cea cu fluturii, visele, cosmarele, vocile?

Serios, curatati Justitia de elemente nocive, instabile psihic, nici o tara nu merge inainte daca Justitia nu prezinta incredere! Pentru ce „merite” esti ALES sa conduci o mafie? Nu poti dormi noaptea asta asa-i? Grijile, bata-le vina! Daca pateste ceva porkarul?!
Uite, ca sa dormi totusi, iti recomand niste propofol injectabil in bolus. Face bine, ia cat mai mult. Te adoarme Un post poate fi desfiintat daca nu este indispensabil unei societati comerciale, neputandu-se considera ca o functie necesara la un moment dat este de folos angajatorului pentru totdeauna.

Instanta retine ca desfiintarea postului reclamantului a fost efectiva si ca a avut o cauza reala si serioasa. In noua organigrama rezultata dupa reorganizare nu se mai regaseste postul de Manager Grup Unitati, post ocupat de reclamant anterior concedierii.
Parata a aratat in intampinare si a dovedit cu inscrisurile depuse la dosar ca noua structura a retelei Retail a angajatorului nu mai cuprinde impartirea pe judete, ci cuprinde 12 zone, cu o structura proprie si Grupuri Retail. Ca o consecinta a acestei reorganizari de structura s-au desfiintat in mod corespunzator toate pozitiile de conducere de la nivelul structurilor judetene, acestea fiind inlocuite cu structuri noi create la nivelul celor 12 zone. Cu alte cuvinte, reiese ca unitatea parata a decis o reorganizare majora, din temelii a structurii sale, bazata pe alte principii si structuri decat cele in baza carora functiona inainte, oportunitatea acestei reorganizari neputand fi analizata de catre instanta.

In art. In consecinta, instanta constata ca a fost respectata si conditia existentei cauzei reale si serioase in desfiintarea postului reclamantului.
In ceea ce priveste ocuparea posturilor nou infiintate din cadrul unitatii, instanta constata ca acest lucru s-a facut in concordanta cu dispozitiile art. Din actele dosarului reiese ca in procedura ocuparii posturilor noi infiintate, reclamantul Z. Mai trebuie precizat ca, desi nu avea o obligatie legala in acest sens, parata, in procedura anterioara concedierii , i-a facut salariatului Z. Asa cum s-a aratat mai sus, instanta retine ca ocuparea posturilor nou infiintate s-a facut prin selectarea personalului BCR – Sucursala Iasi in raport de competentele profesionale ale fiecarui salariat. Reclamantul a parcurs procedura de evaluare dar nu a promovat-o. Motivele pentru care angajatorul a luat aceasta decizie exced controlului instantei de judecata, tribunalul constatand numai ca a fost respectat art.

Parata a precizat prin notele scrise depuse la dosar f. II ca pentru categoria de posturi de Director Grup Retail Iasi post de conducere a fost stabilita o anumita modalitate de selectie. Pentru a se asigura echitatea, obiectivitatea si transparenta in cadrul procesului de selectie, BCR a contractat un partener extern – Pricewaterhaus Copper care a evaluat competentele relevante ale candidatilor, reclamantul nepromovand etapa interviului. Nu se poate retine astfel ca neangajarea reclamantului pe acest post ar fi abuziva. De asemenea, nu se poate retine nici faptul ca, desi s-a desfiintat functia de Manager Grup Unitati, aceasta a fost inlocuita cu functia de Director Grup Retail. Din actele dosarului reiese in mod evident ca, noua structura a BCR fiind impartita pe zone si nu pe judete si competentele Directorilor de Grupuri Retail sunt mai mari decat cele ale Managerului Grup Unitati.

Reclamantul a ocupat, anterior concedierii, postul de Manager Grup Unitati de tip C. Aceasta functie presupunea coordonarea a noua unitati din judetul Iasi iar postul de Director Grup Retail presupune coordonarea a 5 unitati teritoriale, cu Prin notele scrise depuse la dosar f. II parata a precizat ca postul de Manager Grup Unitati de tip C implica atributii si responsabilitati diferite fata de postul de Director Grup Retail, vizand activitati de coordonare a unor structuri diferite si implicand roluri diferite in realizarea obiectivelor bancii. Astfel, postul ocupat de reclamant inainte de reorganizare implica o activitate de coordonare a unor unitati de tip C, responsabilitatile sale vizand numai aceste unitati, in timp ce postul din noua organizare implica o activitate de coordonare a unitatilor cuprinse in nou formata zona retail care cuprinde si unitati de tip B.
Unitatile de tip C sunt unitati locale mai mici, cu portofolii reduse de clienti, in general gestionand clientii persoane fizice, in timp ce noile zone Retail cuprindeau si unitati mai mari, de tip B cu portofolii care cuprind clienti mai mari si un numar mai mare de clienti persoane juridice.

La solicitarea instantei parata a depus la dosar si fisele de post pentru functiile de mai sus f. II , precizandu-se ca ocuparea posturilor de Director Grup Retail s-a facut succesiv, pe masura selectarii persoanelor competente nu. Reclamantului i s-a oferit si postul de Director Grup Retail la Caracal dar nu in mod sicanatoriu ci in acord cu competentele sale profesionale post refuzat.
In concluzie, fata de toate aceste considerente, tribunalul va respinge actiunea promovata de reclamantul in contradictoriu cu parata B. SA, apreciind ca legala decizia de concediere emisa. Pe cale de consecinta, fiind respinsa cererea principala de desfiintare a deciziei de concediere, Tribunalul va respinge si cererea reconventionala a BCR SA vizand restituirea salariilor compensatorii platite fostului angajat, reclamantul din prezenta cauza. Avand in vedere solutia data ambelor cereri, in temeiul dispozitiilor art.

Impotriva acestei sentinte a formulat apel contestatorul Z. In expunerea de motive s-a sustinut in punctele esentiale urmatoarele: Gresita solutionare a procedurilor impuse in cazul concedierii colective impuse prin de art.
Instanta retine ca aceste proceduri au fost indeplinite, acceptand caracterul formal al acestora, nesocotind protectia reala si efectiva impusa de legiuitor in folosul angajatilor expusi concedierilor colective, protectie care in fapt nu a fost asigurata. Au fost reluate argumentele referitoare la dispozitiile art. Muncii, expuse prin actiune. S-a aratat ca in speta apare cu evidenta ca procedura s-a derulat formal, angajatorul luand decizia concedierii colective inaintea consultarilor. Dovada in acest sens faptul ca ulterior consultarilor angajatorul nu a mai emis nici o hotarare sau decizie de concediere colectiva concretizata apoi in concedieri individuale.

Prin urmare se dovedeste cu claritate faptul ca masura concedierii a fost decisa inaintea consultarilor si notificarilor, cata vreme concedierea subsemnatului s-a facut in baza hotararii angajatorului din 18 12 , fapt ce atrage nulitatea masurii concedierii.
Instanta de apel constate ca nu au fost respectate procedurile de consultare si notificare, decizia de concediere colectiva aparand a fi luata inaintea consultarilor si a notificarilor ,conform cu datele indicate in preambulul deciziei de concediere.

In speta interesa in mod vital, conform legii si practicii interne si europene,respectarea dispozitiilor art 76 al 1 lit a Codul Muncii, respectiv „motivele care determina concedierea „.
Instanta rezolva acest aspect in aceeasi maniera superficiala si nelegala considerand ca angajatorul si-a indeplinit acesta obligatie atunci cand in continutul decizie a indicat ca motiv al reorganizarii ” In primul rand posturile desfiintate au fost cele de Manager Grup Unitati si nu de Manager Grup Retail, denumirea gresita a postului fiind justificata de instanta ca o eroare scuzabila, in conditiile in care emitentul nu a facut o asemenea precizare si nici nu a declarat rectificata eroarea inaintea declansarii procedurii jurisdictionale.
Atunci cand legiuitorul a prevazut prin art 76 al 1 lit a Codul Muncii obligativitatea indicarii motivelor concedierii, a avut in vedere tocmai indicarea cauzelor concedierii ,respectiv de ce s-a ajuns la desfiintarea postului de natura celui ocupat de contestator, iar din continutul deciziei nu rezulta temeiurile concrete ale restructurarii.

Instanta observa lipsa motivarii in sensul dispozitiilor art 65, al. Dispozitiile Codului Muncii impun ca aceste motive sa fie indicate in continutul deciziei, obligatie imperativa, avand in vedere ca potrivit art. In lipsa indicarii motivelor, in fata imposibilitatii legale de suplinire ulterioara a cauzelor care au dus la concediere , instanta si partile sunt puse in imposibilitatea exercitarii controlului de legalitate, fapt ce atrage nulitatea deciziei.
Cata vreme aceste cauze nu se regasesc in decizie prezentate chiar intr-o modalitate succinta, devine incidenta sanctiunea nulitatii deciziei de concediere. Drept urmare nefiind indeplinita obligatia motivarii in fapt a masurii concedierii, decizia de concediere se dovedeste a fi nelegala. Tribunalul considera indeplinita si cerinta indicarii criteriilor de stabilire a ordinii de prioritati, conform art.

Se poate observa ca daca in decizia de concediere , pct 5 ,se indica faptul ca departajarea salariatilor nu a fost necesara intrucat s-au desfiintat toate posturile de „director judetean retail” referirea fiind insa facute la posturile de manager grup unitati conform cu art. Prin urmare angajatorul a aplicat un procedeu de selectie, desi prin decizia de concediere sustine contrariul , fapt care genereaza nulitatea absoluta a deciziei de concediere.
De altfel nu exista nici o comunicare adresata subsemnatului de prezentare la un interviu pentru un anumit post , selectia facuta avand la baza „criterii” obscure si netransparente. Instanta retine ca indeplinite aceste cerinte in pofida probelor administrate in cauza, justificand masurile abuzive ale angajatorului caruia ii recunoaste un drept absolut si necenzurabil de a desfiinta locuri de munca.

Oportunitatea masurii, nu cade in analiza instante, insa concedierea salariatilor nu poate fi facuta decat daca se face dovada caracterul real si serios al reorganizarii, coordonate care nefiind indicate prin decizie nu mai pot fi complinite ulterior. In privinta cauzei care trebuie sa fie reala si serioasa, arata apelantul dupa expunerea notiunilor teoretice de baza, ca nu este suficienta desfiintarea locurilor de munca, daca locurile desfiintate sunt inlocuite cu altele noi asa cum recunoaste angajatorul in paragraf 2 fila 3 din intampinare.
Desfiintarea este efectiva doar cand organigrama se reduce cu numarul de posturi de natura celor ocupate de salariatul concediat , acest fapt demonstrand efectivitatea desfiintarii locului de munca. Or, in cauza in structura unitatilor retail numarul de posturi de conducere creste de la 63 posturi la posturi. Postul nu este desfiintat efectiv cata vreme este inlocuit cu altul fapt necontestat de angajator.

Astfel angajatorul desfiinteaza 8 posturi de Director Regional, 44 posturi de Director Judetean din care doua vacante , 11 posturi de Manager Grup Unitati, din care unul vacant pozitie detinuta de reclamat, deci in total 63 de posturi, pe care le inlocuieste cu 12 posturi de Director Zonal si posturi Director Retail, deci in total posturi.
Deci 63 posturi de conducere din structura retail sunt inlocuite cu ale aceleasi structuri, aritmetica ce nu verifica desfiintarea postului prin reducerea efectiva a numarului de posturi. In realitate, desi s-a desfiintat functia de Manager Grup Unitati desprinsa din functia de Director Judetean , aceasta a fost Inlocuita cu functia de Director Grup Retail, aspect confirmat chiar de angajator. Diferenta intre posturi este doar semantica, pentru ca noul post implica tot atributii de conducere, management si vanzari.

Mai mult postul de Director Grup Retail are o arie mai restransa de responsabilitati decat postul de Manager Grup Unitati detinut pana la concediere, contestatorul coordonand activitatea a noua activitati bancare cu cel putin 34 de persoane in subordine.
Prin comparatie, noua functie de Director Grup Retail are 3- 5 unitati cel mult in subordine, responsabilitatile fiind disipate unui numar de de posturi de acest fel. Instanta de fond retine ca ar fi fost respectate aceste prevederi,insa circumstantele reale ale cauzei infirma aceasta asertiune. Mai mult, desi decizia de concediere indica faptul ca nu s-a procedat la evaluare si nici la o alta forma de selectie, instanta retine ca reclamantul nu ar fi trecut testul de evaluare sau ca nu ar fi promovat interviul organizat de Pricewaterhause Couper. Retinerea acestui aspect este cu atat mai grav in conditiile lipsei oricarei dovezi produse de angajator.

Instanta merge mai departe apreciind ca nici nu are obligatia de a analiza aceste aspecte, refuzand judecata lor cu incalcarea ar 78 Codul Muncii dispozitii in baza carora instanta are plenitudine de competenta asupra tuturor aspectelor implicate de concediere.
De altfel, potrivit cu art. Aceleasi dispozitii se regasesc si in art. Codului muncii, art. S-a precizat ca nu au fost indicate in decizia de concediere aceste criterii tot astfel cum nu au fost mentionate nici modalitatile de selectie. Mai mult desi contestatorului i-au fost acordate, pana la data procedurii de reorganizare, calificative maxime, plasandu-l constant peste media de performanta la nivelul tarii, angajatorul a optat in procedura de selectie pentru salariati a caror performante profesionale erau sub cele ale sale.

Au fost nesocotite nu numai dispozitiile privind selectarea salariatilor in functie de performanta ci si dispozitiile inscrise in art. Contestatorul a avut timp de 5 ani calitatea de director de unitate bancara, ocupand postul MGU timp de 1 an si 6 luni , iar in raport cu ocupantii posturilor de director grup 72 Iasi si 74 Iasi ,a fost singurul care a avut competente manageriale coordonand nu 3 sau cinci unitati ci noua si uneori chiar Exemplificand situatia altor angajati, apelantul a sustinut ca distribuirea s-a facut pe criterii subiective fara corespondent in activitatea efectiva a fiecarui salariat. Instanta retine fara fundament ca apelantul ar fi refuzat postul de Director Grup Retail Caracal, oferta neoficiala, neconfirmata de conducerea bancii, impusa cu incalcarea unor minime norme de protectie sociala.

Mai mult, alocarea acestui post de Director Grup Retail Caracal atesta faptul ca indeplineste profilul profesional adecvat, aspect contrazis de angajator atunci cand a refuzat sa-i aloce postul identic din Iasi ocupat de H. Instanta de apel urmeaza sa observe ca in aceste conditii au fost nesocotite si dispozitiile art 74 Codul Muncii. In consecinta, s-a solicitat sa se constate nelegalitatea si netemeinicia hotararii pronuntate de Tribunalul Iasi, urmand sa se admita apelul, modificarea sentintei apelate, iar pe fond s-a solicitat admiterea contestatiei, anularea deciziei de concediere cu reintegrarea pe postul detinut si distribuirea in postul de Director Grup Retail Iasi, cu plata drepturilor legale pana la reintegrare.
Legat de distribuirea pe postul de Director Grup Retail, s-a aratat ca repunerea partilor in situatia anterioara si restitutio in integrum nu poate fi realizata decat prin reincadrare pe postul de director grup retail.

Repunerea in situatia anterioara inseamna repunerea in situatia la care era indreptatit la data luarii masurii nelegale de concediere, postul fiind liber , iar dreptul reangajarii pe un post vacant similar cu cel ocupat anterior este recunoscut prin art.
Or, postul de Director Grup Retail este unul similar cu cel de Manager Grup Unitati, contestatorul fiind concediat pentru desfiintarea postului prin reorganizare si ca postul vizat apare ca vacant si ulterior concedierii, nu mai tarziu de 9 luni de la data incetarii raporturilor de munca. In masura in care instanta ar proceda la reincadrarea pe postul detinut anterior, fara a dispune redistribuirea pe postul de Director Grup Retail Iasi, ar face ca hotararea sa nu aibe un caracter efectiv, ci doar unul formal, circumstante care nu ar asigura repunerea efectiva in situatia anterioara concedierii, cata vreme postul este desfiintat iar in locul sau este infiintat un altul.

Instantelor le este recunoscuta deplina competenta de apreciere cu privire la toate aspectele ce fac obiectul litigiului, astfel cum este cazul in speta de fata. Chiar daca decizia mentionata este pronuntata in considerarea posibilitatii instantei de a inlocui masura disciplinara, conformarea plenitudinii de competenta a instantei de judecata se reflecta si in masurile solicitate de subsemnatul in cauza de fata. Cu privire la daunele morale s-a solicitat obligarea paratei si la plata de daune morale avand in vedere comportamentul abuziv manifestat de angajator pe parcursul procedurii de concediere, daune morale in cuantum de Astfel, angajatorul l-a expus unui tratament ce a incalcat dreptul la respectarea demnitatii umane si profesionale, prin ignorarea parcursului sau profesional si a performantelor profesionale, producandu-i un dezechilibru emotional negativ frustrant si injust, ce naste in sarcina celui vinovat o obligatie de dezdaunare.

Desi apelantului i-au fost acordate, pana la data procedurii de reorganizare, calificative maxime, plasandu-l constant peste media de performanta la nivelul tarii, angajatorul a optat, in procedura de selectie, pentru salariati ale caror performantele profesionale erau sub cele ale apelantului, adoptand un comportament prin care a incalcat principiul bunei credinte, lipsind de orice efect rezultatele muncii sale, producandu-i unui sentiment de insecuritate si neincredere , cu consecinta unei suferinte morale nejustificate.
Mai mult chiar, in procedura de ofertare a posturilor, acesta i-a oferit fie posturi inferioare, fie posturi care alterau viata de familie, in conditiile in care se plasau in locatii de sute km distanta fata de domiciliul stabil,fapt dovedeste un comportament injositor, lipsit de o minima responsabilitate si interes real de solutionare corecta a procedurii intiate de angajator.

In scopul impiedicarii aplicarii pentru posturile vacante, apelantului i-au fost restrictionat accesul in sistem, practica abuziva si frustranta, intentie vadit represive rezultat al lipsei de respect pentru salariatii seriosi si eficienti, actiuni care m-au afectat atat moral cat si patrimonial,in sensul deja aratat.
De asemenea a sustinut apelantul ca a dovedit prin proba cu acte si martori ca urmare a masurilor abuzive ale angajatorului ca i-a fost afectata sanatatea si integritatea fizica , sens in care in prezent sustine un tratament pentru o eruptie cutanata pe fond de stres psihic si urmeaza consiliere psihologica. In dovedirea s-a solicitat administrarea probei cu inscrisuri. In motivare s-a aratat, raspunzandu-se punctual criticilor formulate de apelant, urmatoarele: Procedura de concediere colectiva a respectat in totalitate exigentele de informare impuse de art.

In sensul dovedirii acestui aspect, s-a aratat si dovedit cu inscrisuri pe parcursul judecatii in fond, faptul ca notificarea informatiilor relevante cu privire la intentia de a recurge la o concediere colectiva a fost transmisa tuturor organizatiilor sindicale de la nivelul BCR si in copie Inspectoratului Teritorial de Munca, respectiv AJOFM, in conditiile art. In cadrul Notificarii, salariatii prin intermediul sindicatelor de la nivelul B.
In conformitate cu art, 69 coroborat cu art. Totodata, s-au reluat argumentele referitoare la procedurile de consultarte existente. Practic la data de 18 decembrie COMEX BCR a adoptat o Hotarare care a determinat declansarea procedurilor de concediere colectiva pentru realizarea reorganizarii dispuse de organismul indrituit.

Asa se explica faptul ca atat in luna februarie cat si in luna martie au intervenit noi Hotarari de COMEX care, la randul lor, au finalizat procesul decizional al angajatorului, ulterior procedurii derulate cu sindicatele a se vedea in acest sens PV nr.
Mat mult chiar, instanta de fond retine in mod corect faptul ca existenta Hotararii initiale COMEX nu poate conduce la nelegalitatea procedurii de informare, cat timp aceasta reprezinta chiar premisa dialogului social care s-a transpus in luarea ulterioara a masurii de concediere. De altfel, analizand pct. Astfel, in locul structurilor judetene si a celor regionale s-au infiintat 12 Zone si Grupuri Retail.
Evident ca aceasta reorganizare esentiala a condus la desfiintarea tuturor celor 11 posturi de Manageri Grup Unitati, care nu mai corespundeau noii structuri redimensionate.

Urmare a reorganizarii a rezultat un sistem de conducere a structurilor din cadrul subscrisei organizat la nivel de zone – cele 12 zone si grupuri de retail – cele grupuri de retail. In consecinta, este evident faptul ca tot procesul s-a derulat cu o deplina transparenta si cu respectarea procedurilor de informare si consultare impuse de lege. Dupa derularea procedurilor cu sindicatul, s-a transmis o noua Notificare de data aceasta a Proiectului de concediere, catre autoritati, inregistrata sub nr.
De asemenea s-a aratat faptul ca legalitatea procedurii de concediere colectiva a fost verificata si administrativ, respectiv I. Decizia de concediere respecta exigentele legale referitoare la continutul legal obligatoriu: COMEX din data de Astfel, in noua organigrama rezultata dupa reorganizare nu se mai regaseste postul de ManagerGrup Unitati, post ce a fost ocupat de contestator anterior concedierii.

De altfel, realitatea desfiintarii tuturor posturilor de Manager Grup Unitati, inclusiv a celui ocupat de contestator, rezulta si din faptul ca, in conformitate cu pct. Ca o consecinta a acestei reorganizari de structura s-au desfiintat in mod corespunzator toate pozitiile de conducere de la nivelul structurilor judetene, acestea fiind inlocuite cu structuri noi create la nivelul celor 12 Zone {asa cum se detaliaza in Procesul verbal nr. Prin aceasta reorganizare s-a urmarit crearea unei structuri eficiente nu pe baza unor criterii geografice ci pe criterii obiective.

Rezulta deci fara dubiu ca postul ocupat de reclamantul Z. In cadrul procedurii de reorganizare, s-a dispus infiintarea a pozitii de Directori Grup Retail cate unul pentru fiecare Grup si s-a precizat in notificarea de concediere colectiva,ca posturile nou infiintate vor putea fi ocupate de catre salariatii afectati de reorganizare, in masura in care, acestia vor indeplini cerintele posturilor respective si vor face dovada unei experiente si pregatiri profesionale adecvate.
Toti ocupantii posturilor desfiintate au avut posibilitatea de a aplica pentru unul dintre posturile nou create, sens in care si-a exprimat sl apelantul-reclamant vointa, aplicand pentru un astfel de post si participand la procedura interna de evaluare. Subliniem faptul ca posturile nou create erau diferite de cele existente anterior, nefiind vorba despre o inlocuire formala a posturilor desfiintate cu altele similare.

Reclamantul din prezenta cauza nu a promovat proba interviului pentru posturile vizate de catre el. Mai mult, reclamantului i-a fost oferit postul de Director Grup Retail Caracal, post refuzat de acesta, refuzand si postul de Responsabil Unitate. Din actele depuse la dosar rezulta fara dubiu ca reorganizarea, respectiv desfiintarea celor 11 posturi de Manager Grup Unitati a fost determinata de cauze reale si serioase, dezvoltate in cuprinsul pct.
In ceea ce priveste faptul ca apelantul-reclamant din prezenta cauza a aplicat pentru posturi existente in noua structura, pentru postul de Director Grup Retail acesta nu a promovat etapa interviului.

Reclamantului i-a fost oferit, asa cum am aratat un post de Responsabil Unitate Retail de tip B din aceiasi zona 2 Retail Grup lasi similar cu cele pentru care acesta a aplicat peste termen , remunerat corespunzator, pe care acesta i-a refuzat, precum si postul de Director Grup Retail de la Caracal pe care de asemenea l-a refuzat. In ceea ce priveste sustinerea reclamantului ca la o eventuala reintegrare sa ii fie atribuit un post de Director Grup Retail s-au reluat argumentele referitoare la limitele legale ale repunerii in situatia anterioara.
Secţiuni site. Relatii de munca si comerciale. Protectia datelor. Dictionar Juridic.

Prima pagină » Jurisprudenţă » Drept Civil » Incalcarea principiilor „tantum devolutum quantum apellatum” si „non reformatio in pejus” Incalcarea principiilor „tantum devolutum quantum apellatum” si „non reformatio in pejus” Publicat: 05 Jan citiri Secţiunea: Drept Civil. Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel. Facultatea proprietarului de a intrebuinta bunul sau, culegand sau percepand in proprietate toate fructele pe care acesta le produce. Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Instanta de apel a pronuntat o solutie cu incalcarea prevederilor art.

Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza. Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea. In sensul Legii 10 din Prevazute in sectiunea II, cap. II, t. IX, C. Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Ansamblu de masuri prevazute de lege prin care creditorul realizeaza, cu ajutorul constrangerii de stat, drepturi patrimoniale recunoscute prin hotararea unui organ de jurisdictie sau prin alt titlu, daca debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatiile. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.

Este relatarea facuta de catre expertul desemnat de instanta, in scris sau oral, in care acesta expune constatarile si concluziile sale cu privire la imprejurarile de fapt a caror lamurire a fost solicitata. Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. III, C. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul.
Fenomenul care determina nasterea altui fenomen. Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.

Specialist cu o competenta profesionala deosebita care poate fi desemnat de catre organul de urmarire penala ori de catre organul de jurisdictie pentru a efectua lucrari sau a da lamuririle necesare asupra unor situatii de fapt, in vederea rezolvarii unui proces. In activitatea sa expertul nu transeaza conflicte si nici nu arbitreaza interese, ci executa analize, investigatii, calcule, formuland evaluari, precieri si concluzii in legatura cu situatia respectiva.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat. Este actul juridic procesual, final si de dispozitie prin care se solutioneaza cauza penala de catre instanta de judecata, punandu-se, astfel, capat judecatii. Pagube, stricaciuni produse in contul cuiva ca urmare a unor evenimente neprevazute incendiu, inundatie etc.

Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului. Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,.
Presupunere, supozitie cu privire la anumite legaturi, relatii intre fenomene; presupunere cu caracter provizoriu, formulata pe baza datelor experimentale existente la un moment dat. Consum de resurse mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale. Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului civil. Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi.

Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii. Legea 10 din Intervalul de timp in care s-a facut preluarea abuziva, cuprins intre 6 martie si 22 decembrie , in cazul Legii nr.
Desfiintare a unei hotarari judecatoresti ca urmare a admiterii unei cai de atac recurs, apel. Desfiintarea unei hotarari judecatoresti ca urmare a admiterii unei cai de atac recurs, apel, recurs in anulare. Reprezinta un mijloc de proba scris ce trebuie sa cuprinda mentiunile necesare si sa aiba forma ceruta de lege. Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri. Indicatie pe scrisori, colete, etc.

Document care cuprinde enumerarea si descrierea existentei cantitative si valorice a mijloacelor pe care le poseda, le are in gestiune, in folosinta ori in raspundere al un moment dat, o persoana fizica sau juridica. Drapel care poarta semnele distinctive ale unui stat si care se arboreaza in diferite imprejurari, potrivit legislatiei interne si uzantelor internationale.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.

Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane. Este persoana fizica sau juridica care detine numai posesiunea si folosinta din dezmembramintele dreptului de proprietate.
Drept, competenta sau imputernicire conferita unei unitati, unui organ, unei functii sau persoane determinate,. In dreptul penal, continutul de baza al unei infractiuni este format dintr-un minimum de caracteristici ale elementelor infractiunii,. Activitate de lamurire, de stabilire a adevaratului inteles al unei opere spirituale. Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.

Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti debit si credit care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,. Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire legat universal ,. Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii. Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie. Este dreptul persoanelor fizice sau juridice, al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale asupra bunurilor mobile sau imobile, bunuri asupra carora proprietarul exercita atributele dreptului de proprietate in interes propriu, dar in limitele legii.
Mijloc juridic procesual pus la dispozitia partii interesate, procurorului etc.

Drept al uneia dintre persoanele care sunt subiect intr-un raport juridic de obligatie, denumita creditor, de a pretinde celeilalte parti, denumita debitor, indeplinirea obligatiei acesteia. Legea privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie – 22 decembrie

Spete – dreptul muncii (pct. 21 – 22)

Daca oportunitatea desfiintarii unor locuri de munca este atributul exclusiv al angajatorului, totusi efectivitatea, realitatea si seriozitatea Instanta punandu-se in situatia de a nu-si nega propria solutie locului de munca fac obiectul cercetarii judecatoresti in cadrul judecarii contestatiei formulate de catre salariatului concediat. Prin actiunea inregistrata pe rolul Tribunalului Iasi la data de Reclamantul a formulat si cerere de completare a actiunii solicitand obligarea paratei si la plata de daune morale pentru comportamentul abuziv manifestat de angajator, in cuantum de In motivare, prima instanta a retinut urmatoarele: Reclamantul Z. In cadrul unitatii parate, reclamantul a ocupat succesiv diferite functii iar la data incetarii raportului sau de munca ocupa de aproximativ un an functia de Manager Grup Unitati la Sucursala Judeteana Iasi. Prin Decizia nr.

SA a dispus incetarea contractului individual de munca al reclamantului Z. Temeiul de drept al concedierii l-a constituit dispozitiile art. Din motivarea deciziei de concediere reiese ca incetarea raporturilor de munca a fost determinata de desfiintarea tuturor posturilor de Manager Grup Unitati, ca urmare a reorganizarii structurii retelei de unitati retail. De asemenea, din continutul deciziei de concediere reiese ca salariatul a refuzat ocuparea unui alt loc de munca Responsabil unitate si Director Grup Retail iar criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost stabilite in Acordul nr. SA, respectiv evaluarea realizarii obiectivelor de performanta. Cu privire la nerespectarea procedurilor privind informarea, consultarea salariatilor si procedura concedierii colective prev. Parata B.

Onorata instanta, esti Inalta Curte de Casatie si Justitie! Nu uita asta!

Doar abonații avocatnet. Vreau premium. Pe avocatnet. Află cum! Află detalii! Anul acesta, avocatnet.

Lasă un răspuns