Ginecologie hpv medic

Virusul papiloma uman (Human Papiloma Virus – HPV) este un ADN virus din familia Papillomaviridae. Peste de tulpini au fost identificate și clasificate în funcție de potențialul de a genera o formă de Gel Papillor (afecțiune malignă) în tulpini cu risc oncogenic scăzut (subtipurile 6, 11, etc.) și tulpini mai agresive, cu risc oncogenic înalt (subtipurile 16, 18, 31, 33, 45, etc.). Infectia cu HPV este una foarte des intalnita (aproximativ 80% dintre femeile active sexual vor fi infestate cu acest virus de-a lungul vietii), fiind raspandita pe cale sexuala. Este important sa retineti ca doar anumite tulpini ale acestui virus (HPV 16 si HPV 18) pot produce modificari preGel Papilloroase ale celulelor de pe suprafata colului uterin. Genotipare HPV (pana la 37 tipuri) in colaborare cu clinici partenere; Testele Panorama – in colaborare cu clinici partenere. Dr.

Tureac-Agache Anca – medic specialist Obstetrica-Ginecologie Programari la numarele de telefon: / (in limita locurilor disponibile) Adresa: str. Eroilor nr. 1,. Consultație obstetrică – ginecologie: Consultație infertilitatea cuplului: Control post-operator: Consultație obstetricală + Ecografie sarcină: Ecografie transvaginală: Examen citobacteriologic vaginal: Examen citodiagnostic col uterin (Papanicolau) Testare HPV + Papanicolau: Biopsie aparat genital inferior:

Ginecologie hpv medic

Ginecologie hpv medic
La femeile cu endometrioza pot sa apara chisturi ovariene Ginecologie hpv medic contin tesut endometrial endometrioza. Oricum, Ginecologie hpv medic mai sigura metoda de a diagnostica endometrioza este interventia chirurgicala. Traumatismele minore de la nivelul colului uterin precipita sangerarea datorita friabilitatiicare este un alt semn important. Endometrioamele chisturile ciocolatii La femeile cu endometrioza pot Ginecologie hpv medic apara chisturi ovariene care contin tesut endometrial endometrioza. Toate femeile care au fost evaluate pentru chlamydia, gonoree, trichomoniaza, ar trebui sa faca si teste pentru HIV si sifilis. Simptomele endometriozei Unele femei cu endometrioza pot sa nu aiba nici un simptom.

Cel mai bun tratament depinde de fiecare caz in parte. Tratamentul hormonal dupa chirurgie Daca va sunt scoase ovarele, medicul va poate recomanda tratament hormonal cu estrogeni dupa operatie.
Pentru identificarea afecțiunilor ce țin de ginecologie, Centrul Medical PRO Clinic Galati, cu o experiență vastă în domeniu, realizează o gamă largă de proceduri medicale: consult clinic, examinare a secreției vaginale, frotiu citologic Babeș-Papanicolau, genotipare HPV, ecografie abdominală și transvaginală, ecografie mamară. De ce este periculos virusul HPV. Virusul HPV este atât de periculos, pentru că practic avem o serie de tulpini care sunt incriminate ca fiind principalii factori care sunt etiopatogenici în apariţia Gel Papillor În Româniaui de col. Din păcate, când vorbim de localizările lui, la organe, nu întotdeauna foarte accesibille, cum este colul uterin sau pentru ORL-işti, tractul în gât sau amigdale, nu.

Dr. Mirona Furtuna | Medic primar Obstetrica-Ginecologie | Nativia

Infecția cu HPV - Human Papiloma Virus | Medic Chat
Tratamentul infectiilor specifice Rezultatele anlizelor de laborator si a celor microscopice ghideaza terapia tintita, in functie de agentul etiologic. Stratul de la interiorul uterului se numeste endometru. Cauta in biblioteca medicala Termen. Afectiunea poate aparea la orice varsta, insa de cele mai multe Ginecologie hpv medic este intalnita la femeile cu varsta cuprinsa intre Ginecologie hpv medic si 35 de ani. Mai exista si alte teorii care ofera explicatii pentru aparitia endometriozei. La femeile cu endometrioza pot sa apara chisturi ovariene care contin tesut endometrial endometrioza.

Află mai multe informații in acest articol. Este de preferat ca persoanele care urmeaza un tratament pentru tricomonaza sa nu intretina relatii sexuale decat dupa finalizarea acestuia si disparitia simptomelor. Stiri medicale Blog medical Reviste medicale Ginecologie hpv medic medicale Calendar evenimente Legislatie medicala. Te rugăm să citești politică noastră și să îți exprimi preferințele legate de cookie-uri.

Virusul HPV se infiltrează în piele sau în mucoase, iar majoritatea persoanelor purtătoare nu prezintă niciun semn al infecției. Virusul se poate transmite pe cale sexuală , fără ca partenerii să aibă habar de existența acestuia, prin orice tip de contact genital direct cu o persoană deja infectată.

Virusul se mai poate transmite prin mâini infectate, lenjerie, prosoape, transmitere de la mamă la făt în momentul nașterii, purtarea hainelor persoanelor infectate sau chiar din piscină.
Virusul nu se transmite doar printr act sexual propriu-zis, ci este suficient ca partenerii să intre în contact cu zona genitală, penetrarea nefiind o condiție obligatorie a transmiterii HPV. Nici prezervativul nu protejează zonele expuse, pentru că exista porțiuni neacoperite de piele din zona genitală care vin în contact direct. Specialiștii Donna Medical Center îți recomandă să mergi periodic la un control ginecologic și să discuți deschis cu medicul tău! Orice problemă de sănătate, dacă este depistată într-un stadiu incipient, poate fi tratată ușor și rapid!
De cele mai multe ori fugim de medici și de investigațiile ginecologice, care sunt atât de importante în menținerea unei sănătăți bune.

Am ales Donna Medical Center pentru controlul anual ginecologic și pentru efectuarea testelor Babeș Papanicolau, etc. Pe lângă ceea ce plănuiam să efectuez, am achiziționat un pachet de prevenție ginecologică pentru a beneficia la un preț bun de toate investigațiile necesare și pentru a mă asigura că sunt bine din toate punctele de vedere. Recomand cu încredere această clinică și dragi doamne, nu ezitați să mergeți anual la medicul ginecolog pentru a vă asigura că sunteți perfect sănătoase!
Am venit la Donna Medical Center speriată de rezultatul unui test Papanicolau, care a ieșit modificat. Medicul ginecolog mi-a recomandat să fac și o colposcopie, și în felul acesta am ajuns la o minunată doamnă doctor, și anume dna dr Leonte Laura. M-a tratat cu mare căldură, încât am simțit din prima că, orice ar fi, trebuie să existe o rezolvare.

Totul a decurs cum trebuie, rezultatele au fost concludente și în final totul a fost bine.
Mă numesc Doina, am 38 de ani și azi am venit pentru prima dată la Donna Medical Center pentru o colposcopie. Iurco Lucia și sunt foarte mulțumită de amabilitatea și profesionalismul dânsei. Sunt foarte surprinsă că nici măcar nu a durut deloc. De acum Dr. Iurco va fi medicul meu ginecolog.

Articole recomandate Test Papanicolau Testul Babeș Papanicolau sau examenul citologic cervico-vaginal este investigația utilizată pentru screening-ul modificărilor Colposcopia sau videocolposcopia Infecţia cu Virusul Papiloma Uman este cea mai întâlnită infecţie virală a aparatului reproducător şi provoacă Deși Gel Papillor În România de col uterin este considerat prima cauză de mortalitate prin Gel Papillor la femeile din România, multe femei Chiar dacă ți se pare greu de crezut sau chiar o poveste despre alte femei decât cele din preajma ta, Gel Papillor În România ovarian Complicațiile cele mai de temut ale infecției cu HPV sunt asociate frecvent cu tipurile 16 și 18 și pot apărea la ani de la debutul bolii în lipsa unui tratament.
Din fericire, anumite leziuni precum negii apăruți la copii sau leziunile colului uterin la femeile tinere pot regresa spontan în decurs de un an.

Pentru leziunile pielii și pentru unele leziuni ale mucoaselor, medicul dermatolog vă poate recomanda tratamentul medicamentos topic cu creme sau unguente ce au următoarele substanțe active: Uneori, negii comuni verucile vulgare sau modificările mucoasei prezintă o cantitate mare de virus. De aceea, o intervenție mai agresivă de îndepărtare poate fi necesară:
Timpul de recuperare după aceste proceduri ginecologice variază individual între una și patru săptămâni, interval în care contactul sexual nu este recomandat. În ceea ce privește fertilitatea feminină, studiile au demonstrat că infecția cu HPV nu afectează funcția ovarelor. Efectul marcat al infecției cu HPV se referă mai degrabă la fertilitatea masculină, mobilitatea și calitatea spermatozoizilor fiind influențate prin legarea directă a virusului.

Virusul infectează celula reproducătoare masculină, spermatozoidul, și îi modifică mobilitatea, adică în timpul contactului sexual celulele din spermă nu se vor mai mișca suficient de repede pentru a intra în contact cu celula reproducătoare feminină ovulul , deci fecundarea nu va putea avea loc.
În momentul de față pentru a preveni infectarea cu anumite tulpini de HPV există două vaccinuri disponibile: Vaccinarea se adreseaza fetelor, baieților și tinerilor până la vârsta de 26 de ani. Vaccinul nu prezintă protecție pentru toate tulpinile de HPV, ci doar pentru cele menționate în prospect. Vaccinul nu are alte contraindicații în afara alergiei la excipienții vaccinului substanțe fără proprietăți active cu rolul de a stabiliza soluția activă.
Reacțiile adverse sunt rare, dar tranzitorii și se pot manifesta local în zona injectării prin roșeață, umflare și mâncărime.

Diagnosticul diferențial ar trebui realizat cu alte afecțiuni cu manifestări similare din sfera dermatologică și ginecologică: În ultimii ani s-a remarcat o creștere a incidenței Gel Papillor În Româniaui cavității bucale și orofaringerului, într-o directă corelație cu practicarea sexului oral și a infectării cu HPV. Grupele de risc sunt reprezentate de batrâni și de bărbații tineri, fumători. Debutul afecțiunii este progresiv și se manifestă prin disfagie dificultăți la înghițire , dureri persistente în gât și otalgii dureri la nivelul urechii.
Momentan nu există o metodă de screening echivalentă testului Papanicolau pentru a depista stadiile incipiente ale acestei afecțiuni, iar genotiparea ADN din salivă nu se realizează de rutină. Sexul folosind prezervativul micșorează suprafața de contact dintre cei doi parteneri, astfel micșorează și riscul transmiterii bolii, dar nu îl elimină complet.

Mama bolnavă de HPV genital poate infecta fătul în timpul nașterii naturale, iar acesta are riscul de a dezvolta papilomatoză respiratorie, o afecțiune care îi poate pune viața în pericol.
În momentul de față nu există un remediu definitiv pentru această infecție. Acestea se numesc endometrioame. Endometrioamele sunt de obicei umplute cu sange vechi care seamana cu siropul de ciocolata. De aceea, se mai numesc si chisturi ciocolatii. Endometrioamele se pot vedea uneori la o ecografie pelvina sau se pot simti in timpul unei examinari pelvine.
Medicul va suspiciona endometrioza pe baza simptomelor ca durerea pelvina sau durerile din timpul perioadelor menstruale. Oricum, cea mai sigura metoda de a diagnostica endometrioza este interventia chirurgicala. Endometrioza poate fi considerata usoara, moderata sau severa, in functie de ceea ce se gaseste la interventia chirurgicala.

Femeile cu afectiune usoara pot avea simptome severe, iar cele cu boala severa pot avea simptome usoare. In unele cazuri, medicul va recomanda un medicament ca prima metoda de tratament pentru suspiciunea de endometrioza. Aceste medicamente pot fi antiinflamatorii nesteroidiene de exemplu, ibuprofen sau pilule contraceptive. Daca tratamentul nu amelioreaza durerea in luni, urmatorul pas este realizarea interventiei chirurgicale. In alte cazuri, operatia se realizeaza pentru a pune diagnosticul de endometrioza si pentru a indeparta acest tip de tesut, inainte de a urma vreun tratament medicamentos. Metodele de tratament se stabilesc prin discutia dintre medic si pacient, pentru a alege cea mai potrivita conduita pentru fiecare pacient.

Cel mai bun tratament depinde de planurile femeii de a ramane insarcinata si de simptomele care o supara cel mai mult. AINS reprezinta un tip de medicamente utilizate pentru tratarea durerii care pot sa ajute la ameliorarea acesteia la femeile cu endometrioza. Medicamentele actioneaza prin blocarea eliberarii prostaglandinelor, unele dintre principalele substante responsabile de durerea din timpul menstruatiei. AINS nu micsoreaza si nu previn cresterea endometriozei.
Dezavantajul AINS este ca aceste medicamente nu inlatura intotdeauna durerea legata de endometrioza. Antiinflamatoarele nesteroidiene pot actiona mai bine atunci cand se asociaza cu alte medicamente , cum ar fi cu pilulele contraceptive.

Reactiile adverse date de AINS pot fi durerile de stomac, afecarea rinichilor si cresterea tensiunii arteriale. Tratamentul contraceptiv hormonal, care poate fi sub forma de pastile, plasturi sau inel vaginal, poate fi de multe ori de ajutor in tratarea durerii, deoarece reduce sangerarea abundenta. Progestativele injectabile sau cele implantabile, cu eliberare prelungita, pot fi foarte eficiente in tratarea durerii date de endometrioza.
Un dispozitiv intrauterin care contine progestative poate fi de asemenea foarte eficient in tratarea durerii. Tratamentul contraceptiv are cele mai bune rezultate la femeile care nu au dureri severe. Femeile cu endometrioza sunt adesea sfatuite sa ia medicamente contraceptive continuu, timp de 3 sau mai multe luni. Acest tratament rareste ciclurile menstruale, reduce durerea si sangerarea din timpul menstruatiei.

Aceste reactii adverse se amelioreaza de obicei dupa utilizarea tratamentului timp de cateva luni. Efectele adverse serioase formarea de cheaguri, accident vascular, infarct miocardic sunt rare la femeile care nu fumeaza. Progestativele : sunt forme sintetice ale hormonului natural numit progesteron. Acest tratament poate fi recomandat pentru femeile care nu pot lua medicamente contraceptive care contin estrogeni cum sunt femeile fumatoare. Progestativele se elibereaza pe baza unei retete si se pot administra sub forma de pastile sau de injectii. Nu sunt recomandate daca femeile incearca sa ramana insarcinate. Efectele secundare ale progestativelor pot fi suparatoare pentru unele femei.

Cele mai frecvente reactii adverse sunt: balonare, crestere in greutate, sangerari vaginale neregulate, si, mai rar, agravarea unei depresii.
Agonistii hormonului de eliberare a gonadotropinelor sunt medicamente care actioneaza prin inducerea unei menopauze temporare. Ei duc la stoparea productiei de estogeni de catre ovare, si astfel determina micsorarea endometriozei. Agonistii GnRH nu se utilizeaza daca femeia doreste sa ramana insarcinata. Exemple de agonisti ai hormonului de eliberare a gonadotropinelor sunt: Nafarelin- spray nazal administrat de 2 ori pe zi, Leuprolide- administrat o data la luni, Goserelin- administrat la fiecare 28 de zile. Femeile adulte pot lua doza maxima de agonistii GnRH pe o perioada de pana la 12 luni.

Exista preocupari cu privire la utilizarea agonistilor GnRH in doza maxima timp de mai mult de 12 luni. La femeile care utilizeaza agonisti GnRH apare scaderea densitatii osoase, fapt care poate provoca probleme serioase de-a lungul timpului. O metoda de a reduce pierderea osoasa este adaugarea tratamentului cu cantitati mici de estrogeni sau progesteron sintetic la agonistii de GnRH.
Cantitatile mici de estrogen sau progesteron ajuta si la tratarea simptomelor asemanatoare celor de menopauza bufeuri, uscaciune vaginala, scaderea libidoului, insomnia. Scopul interventiei chirurgicale este scoaterea tesutului endometrial ectopic si a celui cicatriceal. Exista si posibilitatea de reaparitie a durerii, posibilitate care poate fi redusa prin administrarea unui tratament dupa operatie cum ar fi tratamentul hormonal.

Laparoscopia este o metoda de tratament chirurgical, utilizata frecvent pentru diagnosticul si tratamentul endometriozei. In timpul laparoscopiei, medicul face mai multe taieturi mici pentru a plasa instrumentele in interiorul abdomenului si pelvisului.
Unul dintre aceste instrumente are o lumina si o camera video, care ii permit medicului sa vizualizeze pe un ecran organele din interior. Medicamentele nu pot duce la disparitia endometrioamelor. Se recomanda interventia chirurgicala pentru extirparea endometrioamelor deoarece operatia poate confirma diagnosticul, poate preveni complicatiile cum ar fi ruptura endometriomului si poate trata orice simptom, inclusiv durerea.
Operatia de scoatere a ovarelor si a trompelor uterine se numeste salpingo-ooforectomie.

Nu este intotdeauna necesar sa se scoata ovarele pentru a trata endometrioza; acesta decizie depinde de varsta si de preferintele pacientei. Daca va sunt scoase ovarele, medicul va poate recomanda tratament hormonal cu estrogeni dupa operatie. Acest tratament este recomandat in special femeilor sub 50 de ani care nu au intrat inca la menopauza.
Estrogenii pot ajuta la minimizarea simptomelor asemanatoare menopauzei, ca bufeurile, transpiratiile nocturne, senzatia de uscaciune vaginala si demineralizarea osoasa. Exista cateva optiuni de tratament al infertilitatii la femeile cu endometrioza. Optiunile de tratament sunt: Cel mai bun tratament depinde de factori individuali, care includ varsta, alte probleme de fertilitate si de cat de severa este endometrioza. Cervicita este inflamatia colului uterin cervix. Inflamatia afecteaza in primul rand celulele epiteliale columnare ale glandelor endocervicale, dar poate afecta si epiteliul scuamos al ectocervixului.

Cervicita poate avea etiologie infectioasa sau neinfectioasa si poate fi acuta sau cronica. Cervicita acuta se datoreaza de obicei unei infectii chlamydia, gonoree , desi in multe cazuri nu poate fi determinata o infectie specifica. Cervicita cronica are de obicei o etiologie neinfectioasa. Infectia de la nivelul colului uterin este importanta deoarece se poate extinde si poate duce la aparitia endometritei sau a bolii inflamatorii pelvine. Agentii infectiosi implicati se pot transmite la partenerii sexuali. La femeile insarcinate pot duce la aparitia complicatiilor, prin infectarea fatului, placentei, lichidului amniotic sau a membranelor. Sechelele bolii inflamatorii pelvine includ durerea pelvina, infertilitatea si cresterea riscului de sarcina ectopica.

Cele mai frecvent implicate sunt Chlamydia trachomatis si Neisseria gonorrhoeae, desi doar o mica proportie dintre femeile cu aceste infectii dezvolta cervicita. Cervicita cu chlamydia apare mai frecvent decat cea gonococica, ambele afectand in primul rand epiteliul columnar al endocervixului. Virusul herpes simplex si Trichomonas vaginalis sunt implicate in unele cazuri de cervicita, dar acestea afecteaza in primul rand epiteliul scuamos al ectocervixului. In putine cazuri se poate ca tuberculoza endometriala sa afecteze si colul uterin.
Infectia cu Mycoplasma, vaginoza bacteriana si streptococii de grup A pot sa fie de asemenea implicati in aparitia cervicitei acute. In vaginoza bacteriana apare si implicare vaginala, pe langa afectarea colului uterin.

Desi se gasesc de obicei in tractul genital, exista putine dovezi ca urmatorii germeni ar putea cauza cervicita: Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum si streptococii beta-hemolitici de grup B. Infectia cu HPV papilomavirusul uman nu determina inflamatie cervicala, dar poate cauza alte modificari histologice de exemplu, neoplazia intraepiteliala cervicala. Cervicita neinfectioasa este cauzata de obicei de cauze mecanice sau chimice. Sursele de iritatie mecanica includ traumatismele cauzate de instrumentele chirurgicale sau corpurile straine.
Iritatia chimica poate fi cauzata de expunerea la latex, de dusurile vaginale sau cremele contraceptive. Radioterapia si bolile inflamatorii sistemice exemplu, sindromul Behcet sunt alte cauze de cervicita neinfectioasa. O proportie semnificativa a femeilor cu cervicita sunt asimptomatice. La aceste femei cervicita poate fi descoperita intamplator in timpul examinarii fizice.

Durerea si febra sunt atipice in absenta infectiei de tract superior endometrita, boala inflamatorie pelvina sau in absenta infectiei cu virusul herpes simplex. Secretia purulenta sau mucopurulenta este un semn important al cervicitei acute. Traumatismele minore de la nivelul colului uterin precipita sangerarea datorita friabilitatii , care este un alt semn important.
In plus, colul uterin poate sa apara eritematos rosu si edematous umflat. La examinarea fizica, cervixul poate sa fie sensibil la mobilizare un semn nespecific care sugreaza prezenta concomitenta a bolii inflamatorii pelvine. Aspectul colului uterin variaza, depinzand de severitatea infectiei si de germenii implicati. Cantitatea de germeni infectanti de la nivelul colului uterin se coreleaza cu gradul inflamatiei.

Secretia cervicala mucopurulenta, friabilitatea cervicala, si edemul local sunt semne caracteristice atat pentru cervicita gonococica, cat si pentru cea chlamydiana. Prezenta unuia sau mai multora dintre aceste semne sugereaza o infectie cu chlamydia sau cu gonococ mai frecvent la femeile tinere comparativ cu cele mai in varsta.
Prezenta unor vezicule sau ulceratii sugereaza infectia cu virusul herpes simplex, in timp ce hemoragiile punctiforme sunt caracteristice pentru infectia cu Trichomonas vaginalis; inflamatia eroziva si leziunile hemoragice pot sa apara in ambele tipuri de infectii. Nu este intotdeauna posibil sa se distinga intre cauzele infectioase si cele neinfectioase ale cervicitei acute doar pe baza examinarii fizice. Cervicita de cauza neinfectioasa trebuie luata in considerare la femeile la care persista cervicita in ciuda tratamentului antibiotic.

Daca se suspecteaza cervicita pe baza descoperirilor la examenul clinic, sunt necesare teste suplimentare pentru a determina cauza si pentru a exclude boala inflamatorie pelvina.
Aceste teste pot fi: Prin urmare, femeile simptomatice cu cervicita si cu microscopie negativa pentru trichomonas ar trebui sa efectueze teste suplimentare prin realizarea culturilor, prin metode bazate pe detectia antigenica sau prin teste de amplificare a acizilor nucleici. Dar, pentru diagnostic este necesara identificarea microorganismului responsabil de infectie. Examenul histopatologic sau cel citologic nu sunt necesare in evaluarea diagnostica a cervicitei. Daca sunt realizate, se gasesc edem al colului uterin, congestie vasculara si o predominanta a neutrofilelor in infiltratul inflamator. Cervicita cronica se caracterizeaza prin infiltrat inflamator predominant format din limfocite.

Testarea de rutina pentru alte infectii altele decat Trichomonas vaginalis, gonoree, chlamydia, vaginoza bacteriana nu este utila decat daca se suspecteaza prezenta unui alt microorganism, cum ar fi virusul herpes simplex. Scopul tratamentului este ameliorarea simptomelor si preventia infectiei tractului genital superior.
Majoritatea femeilor cu cervicita ar trebui sa primeasca tratament antibiotic empiric in momentul evaluarii initiale, fara sa se astepte rezultatele analizelor de laborator. Tratamentul empiric pentru cervicita ar trebui sa acopere si chlamydia, in special la femeile cu varsta de sub 25 de ani, deoarece frecventa infectiei este mare in acest grup de varsta.
Alti factori de risc pentru infectia cu chlamydia sunt: mai multi parteneri sexuali, utilizarea inconstanta a prezervativelor. Se recomanda adaugarea si a unui tratament care sa acopere gonococul, daca riscul pacientei pentru aceasta infectie este mare sau daca prevalenta locala este mare.

In general, pacientele si partenerii lor sexuali trebuie sa evite contactul sexual pana cand se incheie tratamentul timp de 7 zile dupa tratamentul cu doza unica sau dupa un tratament de 7 zile. Rezultatele anlizelor de laborator si a celor microscopice ghideaza terapia tintita, in functie de agentul etiologic.
Tratamentul acestor infectii este indicat pentru ameliorarea simptomelor, pentru a preveni transmiterea la partenerii sexuali, si pentru a preveni extinderea infectiei la tractul genital superior endometrita, boala inflamatorie pelvina si sechelele acestei extinderi.

Obstetrica – ginecologie | hpv.iubescstudentia.ro

Cauti doctor ginecolog Galati? Cabinet Obstetrica, Ginecologie Galati
Ginecologia este o Ginecologie hpv medic chirurgicală care se ocupă cu tratarea și identificarea afecțiunilor sistemului reproducător feminin ovare, trompe uterine, Ginecologie hpv medic, vulvă și glandă mamară. Pentru identificarea afecțiunilor ce țin de ginecologie, Centrul Medical PRO Clinic Galati, cu o experiență vastă în domeniu, realizează o gamă largă de proceduri medicale: consult clinic, examinare a secreției vaginale, frotiu citologic Babeș-Papanicolau, genotipare HPV, ecografie abdominală și transvaginală, ecografie mamară.

Obstetrica este o ramură a medicinei ce are ca obiect de activitate monitorizarea Ginecologie hpv medic, nașterea și perioada ce se succede acesteia. Serviciile de obstetrică oferite de Centrul Ginecologie hpv medic PRO Clinic Galati cuprind investigații ecografice de ovulație, diagnosticarea sarcinii și monitorizarea clinică, de laborator și ecografica a sarcinii, investigarea cauzelor de infertilitate și tratarea lor. Medicii ginecologi ai centrului medical PRO Clinic au rolul de a colabora atât cu spitale de Ginecologie hpv medic, cât și cu spitale private, unde pot asista nașterea sau efectua operația cezariană, pentru a duce la bun sfarșit monitorizarea sarcinii dumneavoastră.

De asemenea, activitatea medicală este susținută de aparatura de ultimă generație a cabinetului de Obstetrica-Ginecologie, prin cel mai performant ecograf din GalatiSiemens Acuson Juniper, care este proiectat pentru a oferi imagini și performanțe premium prin intermediul ultrasunetelor. Pentru informatii suplimentare legate de promotii, servicii, programari sau tarife, va rugam sa ne sunati! Skip to content. Facebook YouTube Linkedin Mail.

Obstetrica – ginecologie

Obstetrica – ginecologie

Displazia cervicala este o afectiune caracterizata prin modificari anormale ale celulelor de pe suprafata colului uterin, de unde si denumirea Ginecologie hpv medic displazie de col uterin sau neoplazie intraepiteliala cervicala. Aceste modificari nu reprezinta un Gel Papillor in sine, insa pot duce la aparitia Gel Papillor În Româniaui de col uterin daca nu sunt tratate la timp. Afectiunea poate aparea la orice varsta, insa de cele mai multe ori este intalnita la femeile cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani. In functie de gradul modificarilor celulare, displazia cervicala este clasificata Ginecologie hpv medic.

In cele mai multe cazuri displazia cervicala nu prezinta niciun simptom, fiind Ginecologie hpv medic in timpul unui control ginecologic anual, prin intermediul testului Papanicolau. Cauzele exacte ale aparitiei displaziei de col uterin nu au fost identificate, insa urmatoarele lucruri pot creste riscul unei persoane de a dezvolta aceasta afectiune:

Lasă un răspuns