Conjugarea verbului a sti la negativ

6/16/ · Articolul continuă mai jos. „A sti” se conjuga cu doi „i” doar la persoana a II-a sg., indicativ prezent si conjunctiv prezent, la forma afirmativa si negativa. Astfel, vom scrie: (tu) sti i, (tu) nu sti i – indicativ prezent. (tu) sa sti i, (tu) sa nu sti i – conjuctiv hpv.iubescstudentia.ro: Anca Dumitrescu. Conjugarea verbului Sti. Caută a Sti – Verb – conjugarea a IV-a Moduri nepredicative pentru verbul a Sti. Infinitiv Infinitiv lung Gerunziu Participiu Supin; a ști: știre: știind: știut: de știut: Moduri predicative pentru verbul a Sti. Pers./Nr.

Prezent. Conjugarea verbului a sti in romana. Indicativ prezent, Conjunctiv prezent, Imperfect, Perfect simplu, Mai mult ca perfectul, Conjunctiv perfect. Conditional prezent, Conditional perfect, Perfect compus, Viitor, Viitor anterior. Am stiut de la bun inceput ca nu e bun pentru tine. Conjugarea verbului a ști. Infnitiv. Prezent. a ști. Perfect. a fi știut. Indicativ.

Prezent. eu știu.

Conjugarea verbului a sti la negativ

Conjugarea verbului a sti la negativ
E greu. Articolul n-a fost trimis – verifică adresele tale de email! Știu eu? Întrebări similare. Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe Conjugarea verbului a sti la negativ. Ma chestia e ca e si greu. Cele mai vizionate întrebări. Cât despre a ştiare doi i numai la: Indicativ prezent persoana a II-a sg. Am dat peste ce pare a fi carnetul de note al străbunicului dincând studia la Școala Superioară? Orice asemănare cu realitatea este numai în capul tau!
Conjugarea verbului a ști. 9/8/ · conjunctiv prezent forma negativa a sti conjugare negativ Nu ştiu, zău, cine v-a băgat în cap cum că forma negativă e diferită de forma afirmativă a diverselor moduri/timpuri.

Singurul mod care are formă diferită la negativ e imperativul, şi asta doar datorită faptului că forma afirmativă pleacă, în general, de la persoana a III-a sg. Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din , privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. din , prin OUG nr. din , precum şi prin Legea nr. din , iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum. În ipoteza.

Forma negativă a verbelor – diacritica

Conjugarea verbului
Răspunsul este publicat A se interesa de…, a se îngriji de… II. Dă clic pentru a partaja pe Twitter Se deschide în fereastră Conjugarea verbului a sti la negativ Dă clic pentru a partaja pe Facebook Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Reddit Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Pocket Se deschide verbuluj fereastră nouă Clic pentru a trimite prin email unui prieten Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru Conjugarea verbului a sti la negativ partaja pe Tumblr Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Pinterest Se deschide în fereastră nouă.

Cele mai des intalnite probleme de scriere le-am regasit la verbele „a fi”, „a crea” si „a sti”. Neața, fraților!

Cât despre a şti , are doi i numai la: Indicativ prezent persoana a II-a sg. Că avem un i din radicalul şti- , al doilea i fiind terminaţia. Din aceleaşi motive ca mai sus. Vezi şi: Imperativul. Sau despre fii! Vezi toate articolele lui diacritica. E o onoare pentru noi toti -avizatii si ne… — in minunatul domeniu lingvistic sa vedem cum oamenii isi tipa interesul pentru asa ceva… Frumos! Sa scrii corect e ceva atat de rar in ziua de azi, incat nici macar nu stii cum sa cataloghezi lipsa asta! Adică: Citeşte!

Apoi: Du! Nu face!
Indicativ prezent: tu eşti, tu nu eşti Indicativ imperfect: tu erai, tu nu erai Indicativ viitor: tu vei fi, tu nu vei fi fi , cu un singur i, în ambele cazuri, că e forma de infinitiv — a fi Indicativ perfect compus: tu ai fost, tu nu ai fost Condiţional prezent: tu ai fi, tu nu ai fi fi , cu un singur i, ca şi la viitor Condiţional perfect: tu ai fi fost, tu nu ai fi fost fi , cu un singur i, că vine de la infinitivul a fi Conjunctiv prezent: tu să fii cuminte , tu să nu fii cuminte ; fii , cu doi i: un i din radical fi- , al doilea i din terminaţie; să fi u , fi i , fi e , fi m , fi ţi , fi e Conjunctiv perfect: tu să fi fost cuminte , tu să nu fi fost cuminte ; fi , cu un singur i, ca la condiţional perfect, pentru că e forma de infinitiv: a fi Prezumitv: eu oi fi, tu oi fi, el o fi, noi om fi, voi oţi fi, ei or fi fi , cu un singur i, peste tot, că tot de la infinitivul a fi vine.

Dă clic pentru a partaja pe Twitter Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Facebook Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Reddit Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Pocket Se deschide în fereastră nouă Clic pentru a trimite prin email unui prieten Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Tumblr Se deschide în fereastră nouă Dă clic pentru a partaja pe Pinterest Se deschide în fereastră nouă. Apreciază: Apreciere Încarc Publicat de diacritica. Știi ce? Numai Dumnezeu știe sau știe Dumnezeu, se spune pentru a sprijini o afirmație sau o negație.
Dumnezeu mai știe sau dracul mai știe, se spune pentru a exprima o nedumerire, neputința de a preciza sau de a explica ceva, o nesiguranță. A lua cunoștință de…; a afla, a auzi. A cunoaște pe cineva din toate punctele de vedere.

A se cunoaște pe sine, a avea cunoștință că este într-un anumit fel; a se vedea într-un anumit fel. A se cunoaște unul pe altul; a avea legături de prietenie. A ține seamă de ceva, a lua în considerație; a avea teamă sau respect de cineva. A se interesa de…, a se îngriji de… II. A poseda cunoștințe sistematice într-un domeniu, a stăpâni o știință, o artă etc. Știu eu?
A putea, a fi în stare să facă ceva; a fi apt pentru ceva.

A ține minte, a-și aminti.

Cum se conjuga verbul to do la prezent negativ si la prezent negativ interogativ? Ofer funda!

Conjugarea verbului a sti
Do you? Do we? Do they? Prezent interogativ Do not I? Do not You? Do not We? Do not They? La prezent negativ se adauga particula negativa”not”.

La interogativ de inverseaza verbul w conjugat cu persoana. Recomand un control ginecologic.

Conjugarea verbului a sti

Forma negativă a verbelor

Infinitiv: a şti Gerunziu: ştiind Participiu: ştiut. Folosit și absol. A avea cunoștință de…a fi informat în legătură cu…a cunoaște. Știu eu sau știi tu etc. Știi ce? Numai Dumnezeu știe sau știe Dumnezeu, se spune pentru a sprijini o afirmație sau o negație.

Lasă un răspuns