Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale

A89 Infectiile virale ale sistemului nervos central, nespecificate Febre virale transmise de artropode si febre virale hemoragice (AA99) A90 Denga (denga clasica) A91 Febra hemoragica datorita virusului de denga A92 Alte febre cu virus transmis de tantari A93 Alte febre virale transmise de artropode, neclasificate altundeva. papiloame virale Cum se manifestă infectiile cu papillomavirus (HPV)? Papiloamele sunt formatiuni alungite sau plate, de culoarea pielii sau maronii, nedureroase, cu dimensiuni sub 5 mm, nedureroase, care apar in special pe gat, umeri, axile, fata, sant submamar, pliu inghinal, de obicei nedureroase. Alte febre virale transmise de artropode şi febre virale hemoragice A90–A94, A96–A99 Rujeola B05 Hepatita virală B15–B19 Boala prin virusul imunodeficienţei umane [HIV] B20–B24 Paludism (malaria) B50–B54 Leishmaniaza B55 Tripanosomiaza B56–B57 Schistosomiaza B65 Restul de anumite boli. Folositi un cod aditional (BB97) pentru a identifica agentul infectios. Exclude: faringo-amigdalita datorita herpesului viral [herpes simplex] (B) J Amigdalita acuta, nespecificata Amigdalita (acuta): foliculara – gangrenoasa – infectioasa – NOS – ulceroasa J04 Laringita si traheita acuta Folositi un cod aditional (BB97) pentru a.

Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale

In continuare trebuie avut in obseratie diagnosticul de trimitere, diagnosticul prezumtiv, diagnosticul la 72 de ore si diagnosticul la externare principal si secunadare. Ficatul se palpeaza-depaseste cu 3 cm rebordul costal drept. Miciuni libere, nedureroase. USG organelor abdominale sia bazinului mic: Ficatul:lobul drept ,0mm,lobul sting87,0mm;lob Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale. Secţiunile glandei mamare se reexaminează şi se fac noi secţiuni dacă Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale necesar. Splina nu se palpeaza. Include: subnormalitatea intelectuala moderata F72 Retardare mentala severaInterval aproximativ al IQ de la 20 pana la 34 la adulti, varsta mentala observatoe la 3 la sub 6 ani.

Inspecia regiunii precordiale: Starea vaselor sangvine ale gitului :pulsatia patologica a arterelor carotide nu se atesta,venele nu sunt tirgescente,nici dilatate,bombare precordiala nu se atesta Palpaia regiunii precordiale : La papiloaame ocul apexian situat n spaiul intercostal stng 5, viralr 1 cm medial de linia medioclavicular. S-a sugerat ca posibila cauza a Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale tulburari un proces encefalitic inflamator. Bolnava nu prezint acuze ale tractului Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale. Fiecare boală sau sindrom pentru Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale a fost recomandată o denumire a fost definit tot atât de clar, şi totuşi scurt, pe Codd posibil. Este foarte important diagnosticul macroscopic atât al pieselor operatorii cât şi al organelor prelevate la necropsie pentru sintezele anatomo-clinice şi pentru virle diagnostic complet.

In categoria excrescentelor cutanate gasim: polipii fibroepiteliali, papiloamele virale, negii, verucile, papiloamele filiforme. In esenta sunt tumori cutanate bengine si cel mai frecvent se dezvolta in zonele unde exista contact cu piele cu piele si frecare, ca de exemplu, pleoape, subsoara, zona inghinala, gat sau sub sani, crie hpv.iubescstudentia.ro Testarea pentru HPV. Cea mai utilizata metoda de testare este cea de analiza moleculara a ADN-ului. Pacientii o stiu sub denumirea de genotipare HPV si este o metoda PCR, (polymerase chain reaction) foarte sensibila si specifica care ne ajuta la detectarea tulpinilor de HPV, prezente in. 6/25/ · Foaia de observatie.

Foaia de observatie este un document medical (se consemneaza semnele simptomele, tratamentul si evolutia pacientului pe perioada internarii), document stiintific (pe baza lui se intocmesc statistici si se realizeaza studii), document medico-legal (este folosit in cazul unui malpraxis pentru a desculpa medicul curant). 11/4/ · Talie: cm Greutate: kg IMC. Stare de nutritie: normoponderal. Starea de constienta: pastrata. Tegumente si mucoase normal colorate. Fanere: normal colorate, normal implantate.

Tesutul conjunctiv-adipos: bine reprezentat. Sistem ganglionar: ganglioni superficiali nepalpabili.

Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale | Papillor

Subiectele propuse pentru viitoarele volume includeau bolile psihiatrice ca şi bolile pielii, urechii, nasului şi gâtului, şi ochiului si anexelor Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale. Ratia zilnica: -Trebuie sa fie repartizata in portii mici Co zi,egale ca volum Alimente contraindicate: -Alimente prea reci sau prea calde,sosuri marinate,prajeli,condimente iritante piper,mustar ,celulozice dure castraveti,rinichi,muraturi,telina,varza,gulii,praz,pastarnac,ciupe rci,fasole boabe,mazare,soia,fructe necoapte ,carne grasa,peste gras carp,somn ,mourn,nisetru,scrumbie ,grasimi animale untura,slanina,seu ,dulciuri foarte concentrate,produse de patiserie Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale preparate cu grasimi.

Foaia de observatie este fe document medical se consemneaza semnele simptomele, tratamentul si evolutia pacientului pe perioada internariidocument stiintific pe baza lui se intocmesc statistici si se realizeaza studiidocument medico-legal este folosit in cazul unui malpraxis pentru a desculpa medicul curant. Principiul codificarii multiple a leziunilor ar trebui sa fie luat in considerare de fiecare data cand este posibil. Deschideți meniul de navigare. Informații document apăsați pentru a extinde informațiile documentului Descriere: fisa de observatie clinica. Constiinta clara. Codurile de morfologie ale ICD-O, care au evoluat pe o lungă perioadă de timp, au fost revizuite şi testate extensiv în domeniu. Muşchii Co sunt păstraţi. Hiperemie,edeme,temperatura papiloqme deasupra articulatiilor lipsesc.

Ocazional, o problemă apare atunci când o localizare dată la un diagnostic este diferită de localizarea indicată prin codul specific al respectivei localizări. În această situaţie, codul dat la Cpitolul II ar trebui să fie ignorat şi codul adecvat ar trebui să fie folosit pentru localizarea inclusă în diagnostic. După studii şi discuţii cu diferite Centre de Colaborare, a fost elaborat un concept al unei familii de clasificări şi supus ulterior revizuirii de către Comitetul de Experţi în , care a recomandat schema de mai jos. Codurile de morfologie ale ICD-O, care au evoluat pe o lungă perioadă de timp, au fost revizuite şi testate extensiv în domeniu.

Codurile de topografie ale ediţiei a doua s-ar baza pe categoriile CC80 din Revizia a a, iar publicarea ar aştepta, deci, aprobarea Adunării Organizaţeie Mondiale pentru Revizia a a.
A existat un acord asupra valorii unei adaptări în domeniul practicii medicale generale şi Conferinţa a fost informată despre dorinţa grupurilor de lucru din acest domeniu de a colabora cu OMS. În ceea ce priveşte adaptările bazate pe specialitate, care urmau probabil să devină mai numeroase, a fost considerat a fi extrem de important rolul recomandat al OMS-ului ca oficiu de cliring.
În conformitate cu recomandările Conferinţei privind Revizuirea din , Biroul Regional pentru Asia de sudest a întrunit un grup de lucru la Delhi în S-a elaborat o listă detaliată a asocierilor de simptome, şi din aceasta au derivat două liste scurte, una pentru cauzele de deces şi alta pentru motivele contactării serviciilor de sănătate. Probele în domeniu ale acestui sistem au fost realizate în ţările Regiunii şi rezultatele au fost folosite pentru a revizui lista asocierii de simptome şi a formelor de raportare.

Consultarea asupra Clasificărilor Îngrijirilor Primare Geneva, 7 a accentuat necesitatea pentru o abordare care ar putea unifica suportul informaţional, administrarea serviciilor de sănătate şi serviciile comunitare prin informaţii bazate pe raportări laice în sensul larg al informaţiilor privind comunitatea. Conferinţa a fost informată despre experienţa ţărilor care dezvoltă şi aplică informaţii despre sănătatea comunităţii care acoperă problemele de sănătate şi necesităţi, factorii de risc asociaţi şi resursele. Ea a sprijinit conceptul de dezvoltare a metodelor neconvenţionale la nivelul comunităţii ca o metodă de a completa lipsa informaţiilor în ţări individuale şi întărirea sistemelor lor informaţionale.

S-a accentuat că, atât pentru ţările dezvoltate cât şi pentru cele în curs de dezvoltare, ar trebui să fie dezvoltate local asemenea metode sau sisteme şi că, din cauza factorilor cum ar fi tiparele morbidităţii ca şi limba şi variaţiile culturale, nu ar trebui să se încerce transferul căte alte zone sau ţări.
De atunci, cercetarea şi dezvoltarea clasificării a urmat un număr de paşi. Scopul principal al IND a fost de a furniza un singur nume recomandat pentru fiecare entitate de boală. Criteriile principale pentru selectarea acelui nume au avut în vedere ca acesta să fie specific, fără ambiguităţi, tot atât de autodescriptiv pe cât de simplu posibil, şi bazat pe cauză ori de câte ori se poate. Fiecare boală sau sindrom pentru care a fost recomandată o denumire a fost definit tot atât de clar, şi totuşi scurt, pe cât posibil.

O listă de sinonime a fost anexată pentru fiecare definiţie. În momentul Conferinţei, au fost publicate volumele privind bolile tractului respirator inferior, bolile infecţioase virale, bolile bacteriene şi parazitare şi micozele şi bolile cardiace şi vasculare, iar lucru continua la volumele pentru sistemul digestiv, sistemul genital feminin, sistemul urinar, sistemul genital masculin, bolile metabolice şi endocrine, sânge şi organele hematopoietice, sistemul imunitar, sistemul musculo-scheletal şi sistemul nervos.
Subiectele propuse pentru viitoarele volume includeau bolile psihiatrice ca şi bolile pielii, urechii, nasului şi gâtului, şi ochiului si anexelor sale. Conferinţa a recunoscut că un nomenclator al bolilor autorizat, actualizat şi internaţional a fost important în dezvoltarea ICD şi în îmbunătăţirea comparabilităţii informaţiilor despre sănătate.

Paratyphi A Coli] A Sifilis congenital precoce: -cutanat -cutanato-mucos -visceral Manifestare a unui sifilis congenital precoce in: -laringita -oculopatie -osteochondropatie -faringita -pneumonie -rinita A Exclude: triada Hutchinson A Aceasta nu este simplu o consecinta a lipsei posibilitatii de a invata, nu este numai un rezultat al retardarii mentale, si nu se datoreaza vreunei forme de trauma sau boala cerebrala dobandita.
Abilitatea de intelegere a citirii, recunoasterea cuvantului citit, abilitatea de citire orala si efectuarea sarcinilor necesitand citirea pot fi toate afectate. Dificultatile de rostire si ortografie sunt asociate in mod frecvent cu tulburarea specifica de citire si deseori raman in adolescenta chiar dupa ce s-au facut unele progrese in citire. Tulburarile specifice de dezvoltare a citirii sunt precedate in mod obisnuit de un istoric al tulburarilor de dezvoltare a vorbirii sau limbajului.

Tulburarile asociate emotionale si comportamentale sunt obisnuite in perioada varstei de scolarizare. Abilitatea de rostire si cea de scriere corecta a cuvintelor sunt ambele afectate. Deficitul priveste stapanirea abilitatilor de baza privind mai degraba calcularea adunarii, scaderii, inmultirii si impartirii decat abilitatile matematice mai abstracte implicate in algebra, trigonometrie, geometrie sau calculul infinitezimal. Ar trebui sa fie folosita pentru tulburarile care intrunesc criteriile atat pentru F Exclude: specifica: -tulburarea de abilitati aritmetice F Cu toate acestea, o examinare clinica atenta arata in cele mai multe cazuri imaturitati marcate de dezvoltare neurologica, de exemplu miscari coreiforme ale membrelor fara suport sau sinchinezii de imitare si alte trasaturi motorii asociate ca si semnele unei coordonari motorii usor sau foarte deficiente.

Sindromul copilului impiedicat De dezvoltare: -tulburarea coordonarii -dispraxia Exclude: anomaliile de mers si motilitate R Categoria mixta ar trebui sa fie folosita numai cand exista o suprapunere semnificativa intre fiecare din aceste tulburari de dezvoltare specifice. Tulburarile sunt de obicei, dar nu intotdeauna, asociate cu un grad de deficienta generala a functiilor cognitive. Astfel, categoria ar trebui sa fie folosita cand exista disfunctii care intrunesc criteriile pentru doua sau mai multe coduri ale F F84 Tulburari de dezvoltare profunde Un grup de tulburari caracterizate prin anomalii calitative de interactiuni sociale reciproce si de tipare de comunicare si prin totalitatea intereselor si activitatilor repetitive, stereotipe, restrictive.
Aceste anomalii calitative sunt o trasatura profunda a functionarii individului in toate situatiile. Nota: Cu debut, de obicei, inainte de varsta de 20 de ani.

Exclude: miokinia faciala G Exclude: sindromul de la Tourette F Urmatoarea subdiviziune cu al cincilea caracter este folosita la categoria G 0 fara epilepsie intractabila 1 cu epilepsie intractabila Nota: Aceste criterii sunt pentru uzul clinicianului, nu pentru codificatorii clinici. Codificatorii ar trebui sa aloce diagnosticul de epilepsie intractabila bazandu-se numai pe documentatia clinica a afectiunii. Daca este luata in considerare intinderea campului vizual, paci- entii cu un camp nu mai mare de 10grade dar mai mare de 5 grade in jurul punctului central de fixatie ar trebui sa fie inca- drati la categoria 3 si pacientii cu un camp nu mai mare de 5grade in jurul punctului central de fixatie ar trebui sa fie incadrati la categoria 4, chiar daca acuitatea centrala nu este afectata.
Folositi un cod aditional BB97 pentru a identifica agentul infectios. Pentru studiile de mortalitate, durata se refera la perioada dintre debutul episodului ischemic si moarte.

Folositi un cod aditional pentru a identifica prezenta hipertensiunii. I20 Angina pectorala I Exclude: flebita si tromboflebita a : -complicand: -avortul sau sarcina ectopica sau molara OO07, O Include: abces acut, al sinusului accesoriu nazal empiem acut, al sinusului accesoriu nazal infectia acuta, a sinusului accesoriu nazal inflamatia acuta, a sinusului accesoriu nazal supuratia acuta, a sinusului accesoriu nazal J02 Faringita acuta Include: durere de gat acuta Exclude: abces: -peritonsilar J36 -faringeal J Exclude: laringita obstructiva acuta [crup] si epiglotita J Folositi un cod aditional de la categoria O Necroza tubulara: -acuta -NOS -renala N Exclude: prostato-cistita N Exclude: impotenta psihogena F Include: abcesul: -trompei Fallope -ovarului -tubo-ovarian piosalpinx salpingo-ooforita boala inflamatorie tubo- ovariana N Include: endo mio metrita metrita miometrita piometrita abces uterin N Contur net ,regulat.
Concluzie:Hepatomegalie VI.

Velocimetria Doppler: -Indicele de congestive-0, norma -Raport spleno-portal norma -Indicele hipertensiunii portale-0,9 norma Concluzie:parametrii doplerografici in norma VII. Scintigrafia ficatului Acumularea RF-ului in ficat diminuata comparative cu nivelul de contrastare al splinei,cu distributie difuz,neomogena. Splina de dimensiuni normale de contrastare intensive Concluzie:sugestii pentru modificari difuze in ficat caudat17,0. Contur net. Argumentarea diagnosticului diferen ial Diagnosticul diferential intre hepatita virala B,C SI D se face in baza testelor serologice si anume in baza marcherilor virali care sunt specifici pentru fiecare patologie aparte.
Sindromul dolor: Durerea: Localizare:hipocondriul drept Caracter:surdr potentialului de lucru,scaderea capacitatii de.

Intensitate:medie Iradiere:fara iradiere Periodicitatea:periodice,mai frecvent apar dupa alimentatie copioasa Sindromul dispeptic: Greturi:permanenete Eructatii:cu aer si alimente,postprandial Meteorism Scaderea poftei de mincare Pe baza istoricului actualei boli: Se considera bolnava din anul cind dupa un examen profilactic i sa depistat antiHCV.
Pe baza datelor din investiga iilor paraclinice: I. Analiza general a sngelui Indice de. USG organelor abdominale sia bazinului mic: Ficatul:lobul drept ,0mm,lobul sting87,0mm;lob caudat17,0. Contur net ,regulat,structura omogena. Caile biliare intrahepatice-nedilatate Colecist,0mm,localizare obisnuita Cudura in corp si col,dimensiuni normale,pereti ecogeni,calculi absenti,coledocul nu e dilatat-2,7mm Pancreas:cefal,0mm;corp,0mm;coada,0mm. Velocimetria Doppler: -Indicele de congestive-0, norma -Raport spleno-portal norma -Indicele hipertensiunii portale-0,9 norma Concluzie:parametrii doplerografici in norma.

Splina de dimensiuni normale de contrastare intensive Concluzie:sugestii pentru modificari difuze in ficat.
TRATAMENT: I Masuri nefarmacologice Recomandari: Odihna: -Se recomanda ore de odihna in timpul zilei si respectarea unui orar de somn pe durata noptii -A se evita eforturile fizice si emotiile negative -Dupa mese se va sta in repaus la pat timp de min,si se va bea un ceai caldut. Dieta: 1. Dieta trebuie sa fie bogata in hidrocarbonate,echilibrata in proteine si saraca in lipide 2. Aportul de fibre vegetale va fi redus deoarece acestea absorb enzimele pancreatice.

Ratia zilnica: -Trebuie sa fie repartizata in portii mici pe zi,egale ca volum Alimente contraindicate: -Alimente prea reci sau prea calde,sosuri marinate,prajeli,condimente iritante piper,mustar ,celulozice dure castraveti,rinichi,muraturi,telina,varza,gulii,praz,pastarnac,ciupe rci,fasole boabe,mazare,soia,fructe necoapte ,carne grasa,peste gras carp,somn ,mourn,nisetru,scrumbie ,grasimi animale untura,slanina,seu ,dulciuri foarte concentrate,produse de patiserie aluaturi preparate cu grasimi. Tratament etiotrop: -Antivirale: Peg interferon alfamg 1 data pe saptamina, saptamini. Tratament patogenetic-tratarea proceselor patologice cu potential de progresie si de agravare a bolii:-Hepatoprotectoare:sol. Lansoprazol 30mg cite o tablet dimineata, saptamini -Enzime pancreatice:caps.
Pangrol de 3 ori pe zi in timpul mesei. Zilnic Data Acuzele:durei in hipocondriu drept si sting,greata,astenie fizica,insomnia. Hemodinamic stabile.

Pozitia activa. Constiinta clara. Tegumentele de culoare pala-roz,eruptii lipsesc. Edeme pe gambe nu sunt Obiectiv:In plamini se ausculta murmur vezicular. Zgomote supraadaugate lipsesc. Limba umeda fara depuneri.
Abdomenul este moale,. Scaunul este regulat. Ficatul se palpeaza-depaseste cu 3 cm rebordul costal drept. Splina nu se palpeaza. Mictiuni indolore.

Orhei,se interneaza pe data de Sindromul dolor: Durerea: Localizare:hipocondriul drept Caracter:surdr Intensitate:medie Iradiere:fara iradiere Periodicitatea:periodice,mai frecvent apar dupa alimentatie copioasa Sindromul dispeptic: Greturi:permanenete Eructatii:cu aer si alimente,postprandial Meteorism Scaderea poftei de mincare -din istoricul bolii- Se considera bolnava din anul cind dupa un examen profilactic i sa depistat antiHCV. Afost investigata paraclinic: Concluzie:Nu sunt manifestarile sindromului anemic si inflamator II.
Caile biliare intrahepatice-nedilatate. Colecist,0mm,localizare obisnuita Cudura in corp si col,dimensiuni normale,pereti ecogeni,calculi absenti,coledocul nu e dilatat-2,7mm Pancreas:cefal,0mm;corp,0mm;coada,0mm. Velocimetria Doppler: -Indicele de congestive-0, norma. Concluzie:parametrii doplerografici in norma VII. Splina de dimensiuni normale de contrastare intensive.

Concluzie:sugestii pentru modificari difuze in ficat VIII. Marcherii virali: -Anti HBsAg-negativ. Miom uterin nodular submucos A urmat urmatorul tratament: Antivirale: Peg interferon alfamg 1 data pe saptamina, saptamini Hepatoprotectoare:sol. Excluderea surmenajului fizic si psihic. Evidenta la medicul de familie. Deschideți meniul de navigare. Închidere sugestii Căutare Căutare. Bine ați venit la Scribd!
Săriți peste schemele de tip carusel. Carusel Înapoi. Fisa de observatie clinica. Încărcat de Rita Ermurache. Informații document apăsați pentru a extinde informațiile documentului Descriere: fisa de observatie clinica. Data încărcării Jan 18, Partajați acest document Partajați sau inserați document Opțiuni de partajare Partajați pe Facebook, se deschide într-o fereastră nouă Facebook.

Download acum fara cont. Referat online gata facut. Cel mai simplu mod de a scapa de alunitele agatatoare — Papiloame — DeDe. Ȋn general, acneea severă evoluează cu cicatrici, însă şi în forma uşoară-moderată pot să apară cicatrici, ca urmare a stoarcerii acestor leziuni. Anatomia patologică este prin definiţie o disciplină situată în centrul medicinii umane, cunoştinţele acesteia virald la bază studiul macroscopic şi microscopic al maladiilor.
Este foarte important diagnosticul macroscopic atât al pieselor operatorii cât şi al organelor prelevate la necropsie pentru sintezele anatomo-clinice şi pentru un diagnostic complet. Tehnicile de macroscopie vor fi adaptate particularităţilor fiecărei piese în parte cu condiţia respectării următoarelor cerinţe:
Apendicectomia constă în extirparea întregului apendice după secţionarea mezoului şi ligaturarea bazei apendicelui care îl leagă de cec.

Analiza cromozomială a ţesuturilor excizate chirurgical folosind tehnici directe sau indirecte poate fi utilă în diagnosticul diferenţial dintre procesele reactive şi cele neoplazice. Ea poate demonstra oCd cromozomiale specifice asociate cu tipuri particulare de tumori. Se secţioneaza o piesă de ţesut viabil în stare proaspătă, cât mai curând posibil după excizia chirurgicală în condiţii sterile, şi se introduce într-o sticlă ce conţine mediu de cultură: RPMI sau DMEM; se trimite la laboratorul de genetică.

Piesa trebuie să aibă 0,5 — 1 cm în diametru sau cât de Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale ne permite mostra; dacă nu se poate trimite imediat la laborator se păstrează la frigider la 4 0 C. Se secţioneaza ţesutul viabil în cuburi de 0,5 cm 3 cât mai curând posibil după excizie şi se introduce într-o sticlă ce conţine mediu de cultură RPMI sau DMEM şi se trimite la laborator; dacă transportul imediat nu este posibil se păstreaza temporar în frigider la 4 0 C. Determinarea receptorilor pentru diferiţi hormoni steroizi estrogeni, progesteron, androgeni a devenit o tehnică bine conturată Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale evaluarea unor ţesuturi excizate chirurgical, în special pentru pa;iloame mamar.
Se corelează cu răspunsul clinic la terapia hormonală şi, după unii autori, cu răspunsul clinic la agenţi chimioterapici.

In unele cazuri de Gel Papillor metastatic poate da indicaţii privind locul de origine al tumorii primare. Colecistita cronica acalculoasa,remisie incompleta. BRGE cu esofagita de reflux. Gastrita cronica. Pancreatita cronica latenta. Miom uterin nodular submucos. Papuloame catedra:Dumbrava Vlada-Tatiana Conducatorul grupei:dr. Peltec Angela Curator:stundenta gr. Orhei Data si ora internarii Acuzele bolnavei: Sindromul asteno-vegetativ: Fatigabilitate,astenie fizica,micsirarea potentialului de lucru,scaderea capacitatii de concentratie.

Durerea: Localizare:hipocondriul drept Caracter:surdr Intensitate:medie Iradiere:fara iradiere Periodicitatea:periodice,mai frecvent apar dupa alimentatie copioasa. Sindromul dispeptic: Greturi:permanenete Eructatii:cu aer si alimente,postprandial Meteorism Scaderea poftei de mincare. Istoricul actualei boli: Se considera bolnava din anul cind dupa un examen profilactic i sa depistat antiHCV. Pacienta se afla la evidenta la gastrolog. Anual se Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale in spital pentru a primi tratament hepatoprotector.
Actualmente pacienta se interneaza in SCR,Sectia Hepatologie pentru evaluarea in dinamica astarii si stabilirea tacticii ulterioare de tratament.

Anamneza vietii: Date biografice:Pacienta sa nascut in or. Orhei,a crescut si s-a dezvoltata corespunzator normelor in conditii satisfacatoare. Conditiile de trai sunt bune. Alimentatie calitativ echilibrata,cantitativ suficienta. Activitatea de munca:asistenta medicala in SCR Deprinderi daunatoare:neaga Anamneza alergologica:nu prezinta reactii alergice la nimic Antecedente eredocolaterale:mama-sanatoasa,tata-HTA Antecedente patologice:Hepatita penhru acuta de etiologie necunoscuta in copilarie,amigdalectomie,polipectomie Inspecia generala Starea general a pentu este de gravitate medie.
Constiinta bolnavei:clara Pozitia bolnavei:activa Expresia fetei:obisnuita Tipul constitutional:normostenica,talia cm,masa corporala57 kg. Tegumentele palide-uscate, mucoasele vizibile sunt curate, umede, fara stelute vasculare sau alte eruptii pe piele, elasticitate-scazutaturgorul-scazut. Prul friabilunghiile fara modificari.
Edeme pe fata,periorbitare,pe gambe nu se determin.

Sistemul limfatic: Palpator ganglionii submandibulari, cervicali, supra- i subclaviculari, axilari nu se determin. Articulaiile: n toate articulaiile este pstrat volumul deplin al micrilor. Hiperemie,edeme,temperatura locala deasupra articulatiilor lipsesc.
Aparatul respirator: Inspecia: Cutia toracic de form obinuit. Virqle mixt. Narinele nu se dilat n actul de respiraie. Palpaia: Elasticitatea cutiei toracice este pstrat. Percuia: Pe Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale aria oobservatie sunetul percutor este clar pulmonar. Sunetul percutor este simetric. Limetele pulmonare sunt n valorile normei.

Pengru n plmni se auscult murmur vezicular. Raluri nu sunt prezente. Pulsul se determin bine pe arterele femurale, poplitei, tibialis posterior i dorsalis pedis ale ambelor picioare. Inspecia regiunii precordiale: Starea vaselor sangvine ale gitului :pulsatia patologica a arterelor carotide nu se atesta,venele nu sunt tirgescente,nici dilatate,bombare precordiala nu se atesta Palpaia regiunii precordiale : La papiloaame ocul apexian situat n spaiul intercostal stng 5, viralr 1 cm medial de linia medioclavicular.
Suprafaa ocului apexian aproximativ 2 cm, nlimea, puterea i rezistena n norm. Freamt sistolic i diastolic la palpaie nu Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale determin.

Percuia cordului: Determinarea matitii relative a cordului: limita dreapt se afl n spaiul intercostal 4 din dreapta cu 1 cm lateral de marginea sternului; limita stng se afl n spaiul intercostal 5 stng cu 1 cm medial de linia medioclavicular; limita superioar se afl pe linia parasternal stng, la nivelul coastei 3.
Dimensiunile pediculului vascular n spaiul intercostal 2 constituie petru cm. Dimensiunea transversal a cordului constituie 12 cm. Configuraia cordului este normal. Auscultaia cordului: Zgomotele cardiace in punctele de auscultatie sunt clare,ritmice In punctul 1 de auscultatie,la apex,ambele zgomote cardiace sunt clare,ritmice. In focarul aortic-zg. II se aude mai bine ca zgomotul Ed e mai scurt si de tonalitate mai inalta. In focarul pulmonar ambele zgomote sunt clare,zg.

II e mai putinputernis decit zg. I Inspecia venelor: Venele jugulare nu se determin vieale patologic sau turgescen.
Pe membrele inferioare vizual i palpator nu se determin segmente de vene dureroase sau mrite n volum. Nu se atest semne de tromboflebit sau flebotromboz. La inspecie cavitatea bucal :mucoasa de culoare roza fara ulceratii,Gingiile nu sunt hiperemiate,mucoasa gingiilor fara particularitati patologice,Limba:umeda,saburata,fara ulceratii. Dintii:sunt in stare viirale la masticatie nu prezinta. Abdomenul:forma si volum normale,simetric,ombilicul de forma normala,participa in actul de respiratie,pulsatie epigastrala vizibila sau peristaltism vizibil nu sunt prezente,colaterale papiloamee capul medusei nu se atesta La palpaia superficial abdomenul este moale,putin balonat,sensibil in regiunea hipocondrului drept.

Simptome de iritare peritoniala nu au fost evidentiate. La palpare profunda dupa Obraztov-Ztrajesco: Colonul sigmoid-se determina in fosa iliaca stinga xca un cilindru de 4 cm,mobil,cu suprafata neteda indolor. Cecul-se palpeaza in fosa ileaca dreapte,indolor moale Colonul ascendent se palpeaza sub forma de cilindru cu doloritate moderata Colonul descendent,indolor La percuie se determin sunet timpanic n toate regiunile abdomenului. La auscultaie se determin garguimentul intestinal. Frotaie peritoneal nu se auscult. Ficatul:proiemina sub rebordul costal drept cu cm,dolor,suprafata neteda Dimensiunile dupa Kurlov:linia medioclavicularacm;linia medianacm;pe rebordul costal drept-9cm Vezica negative.

Foaia de observati are 6 parti: date generale despre pacient, anamneza, examenul clinic obiectiv, examenul paraclinic, evoluatia, epicriza. Datele generale despre pacient trebuie sa cuprinda: numele, varsta, sexul, domiciliul, grupul sanguin si Rh, alergii. In continuare trebuie avut in vedere: diagnosticul de trimitere, diagnosticul prezumtiv, diagnosticul la 72 de ore si diagnosticul la externare principal si secunadare.
Anamneza cuprinde: motivele internarii, antecedente heredo-colaterele, antecedente fiziologice sau patologice, conditii de viata si munca, medicatia de fond si istoricul bolii. Istoricul bolii trebuie sa precizeze debutul bolii si evolutia ei. Fiecare semn si simptom trebuie descris in functie de sediu, iradiere, exacerbata de anumite evenimente si daca cedeaza la medicatia administrata.

Acestea trebuie prezentate in ordine cronologica. Evolutia bolii este relevata de foaia de temperatura unde apar informatii despre: temperatura, puls, tensiune artriala, diureza.
You are commenting using your WordPress. You are commenting using your Google account. You are commenting using your Twitter account.

Foaia de observatie pe aparate si sisteme – pacient sanatos | mdstuff

Mastectomia radicală rar practicată dar inclusă din motive istorice şi pentru că este completă. Pwpiloame o boală virală foarte Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale și copiii se molipsesc adesea de la prieteni și tovarășii de joacă. Descrierea Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale Tipul de rezecţie totală, subtotală ; lungimea curburii mari, a curburii mici şi a eventualului fragment duodenal. Iurie Malanciuc.

Descrierea piesei: Talia prelevatelor Numărul de fragmente Aspectul suprafeţei fragmentelor Secţiuni pentru histologie: Dacă fragmentele au sub 3 mm vor fi aşezate într-un virrale bloc. Şefii Centrelor de Colaborare OMS pentru Clasificarea Bolilor au recunoscut că procesul propunerilor-proiect, obţinerea comentariilor, reproiectarea Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale solicitarea din nou a comentariilor, pe care OMS le-a examinat amănunţit înainte de finalizare şi publicare, au fost neadecvate într-un domeniu ca cel al procedurilor epntru care progresul este vorale de rapid. Pentru asemenea termeni codul adecvat din Capitolul II a fost adăugat în paranteze în nomenclator.

Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale tumorii: afectarea ampulei, a mucoasei duodenale, a stomacului, papjloame ductului biliar pentrj, a ductului pancreatic şi a pancreasului; birale tumoră se precizează: mărimea, forma papilară, plată sau ulceratăculoarea şi consistenţa; dacă tumora este în ampulă: intra — sau peri — ampulară sau mixtă; Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale biliar comun, ductul pancreatic principal şi ductul pancreatic accesor: localizare şi relaţia dintre ele dilataţii, calculi, tumoră ; Pancreasul: prezenţa invaziei tumorale, a atrofiei, a fibrozei sau dilatarea ductelor; Splina: prezenţa invaziei tumorale sau alte caracteristici. Majoritatea definiţiilor celor trei elemente -deficienţă, dizabilitate şi handicap -au contribuit fără îndoială la schimbarea atitudinilor faţă de dizabilitate. Df Eviscerare Cele mai multe evisceraţii pelviene sunt efectuate la pntru din cauza post — obsergatie persistente a Gel Papillor În Româniaui colului uterin. Exclude: malnutritia fetala cu mentionarea de: -greutate mica pentru varsta gestationala P Margini chirurgicale: vezi mai sus. Schema privind clasificarea duală pentru etiologie şi Cod pentru foaie de observatie de obsservatie virale, cunoscută ca sistemul de dagger şi asterisc, introdusă în Revizia a 9-a, a fost subiectul unor critici.

Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale

Foaia de observatie este un document medical se consemneaza semnele simptomele, tratamentul si evolutia pacientului pe perioada internariidocument stiintific pe baza lui se intocmesc statistici si se realizeaza studiidocument medico-legal este folosit in cazul unui malpraxis pentru a desculpa medicul curant. Foaia de observati are 6 parti: date generale despre pacient, anamneza, examenul clinic obiectiv, examenul paraclinic, Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale, epicriza. Datele generale despre pacient trebuie sa cuprinda: numele, varsta, sexul, domiciliul, grupul sanguin si Rh, alergii. In continuare trebuie avut in vedere: diagnosticul de trimitere, diagnosticul prezumtiv, diagnosticul la 72 de ore si diagnosticul la externare principal si secunadare.

Anamneza cuprinde: motivele internarii, antecedente heredo-colaterele, antecedente fiziologice sau patologice, conditii de viata Cod pentru foaie de observatie de papiloame virale munca, medicatia de fond si istoricul bolii. Istoricul bolii trebuie sa precizeze debutul bolii si evolutia ei. Fiecare semn si simptom trebuie descris in functie de sediu, iradiere, exacerbata de anumite evenimente si daca cedeaza la medicatia administrata. Acestea trebuie prezentate in ordine cronologica. Evolutia bolii este relevata de foaia de temperatura unde apar informatii despre: temperatura, puls, tensiune artriala, diureza.

Lasă un răspuns