Coboara toamna de pe dealuri neg

10/31/ · COBOARA TOAMNA Coboara toamna de pe dealuri Intr-o caleasca aramie E generoasa -imparte daruri Si ea spre scoala ne imbie hpv.iubescstudentia.ro ce frumoasa esti Ca o zana din povesti Vii cu multe bogatii Si cu frunze aramii E mandra toamna si bogata In aur e invesmantata Ne-aduce iar belsug in casa Ne pune bogatii pe masa Rf. Copii spre scoala se indreapta. – Toamna este a treia fiica a anului ce coboara din inaltul cerului sa-si astearna trena ei de culoare galben-brun-aramie, trena fiind voi frunzele care veti asterne un covor de rugina peste intreaga natura. De cum soseste de pe dealuri, inceoe a stropi cu manunchi de ciumafai, natura uda, dand pentru ea cularea ei simbolica de toamna. Sus pe dealuri toamna pune, Miristi galbene-n lumina, Araturi ca de carbune Si mohoare de rugina Si mohoare de rugina Sora soarelui, batrana, N-are ochi ca sa-l mai vada.

Sta cu capul in tarana, Asteptand neaua sa cada Asteptand neaua sa cada Randuri, randuri, spre campie Se perinda nori de plumb, Peste larga simetrie De coline cu. Carasova, locul unde toamna coboara de pe dealuri. 28 octombrie , PM 4 minute de citire. Share. Share on Facebook Share on Twitter Pinterest Email. CARAŞOVA – Situată la 15 kilometri de Reşiţa, într-una dintre cele mai pitoreşti zone ale judeţului, Caraşova este atestată documentar încă din.

Coboara toamna de pe dealuri neg

Coboara toamna de pe dealuri neg
Please enter your comment! Zvonul prin livezi coboară. Și cum vine de la munte, Blestemând Și lăcrimând, Toți ciulinii de pe vale Se pitesc prin văgăuni, Iar măceșii de Coboara toamna de pe dealuri neg câmpuri O întâmpină în cale Cu grăbite plecăciuni…. Amanţii, mai bolnavi, mai trişti, Pe drumuri fac gesturi ciudate — Iar frunze, de veşnicul somn, Cad grele, udate. Si in folclor acest anotimp este cantat. Ascultă mai Cobkara negativul Coboara toamna : TOP citate de Confucius. De aceea am ales cele mai bune poezii de toamnă semnate de Goga.

Ca un vânt ce smulge frunza din păduri, Ca un vânt ce-nvîrte uşa din ţâţână….
10/13/ · Cântec mediocru de Ion Minulescu. Toamna a trecut pe linga mine (Strada era plina de femei), Toamna a trecut pe linga mine Si m-a luat de brat fara rusine Ca sa-i fiu intreaga noapte-al ei. M-a tirit apoi intr-o gradina (Pomii galbeni, cerul cenusiu), M-a tirit apoi intr-o gradina, Si-n gradina plina de rugina M-a culcat in iarba ca-n sicriu. Peste dealuri, pe un nor” asa incepe noul cantec de leagan adaugat ai in categoria de cantece de adormit copii. Este un cantec linistitor care cu siguranta va va ajuta sa adormiti copilul.

Peste dealuri, pe un nor,plutind ca in gand Luna trece usor aripi de vis leganand Si cu ea ratacind, prin inalt stele [ ].

negative de toamna – Coboara toamna

Brahms -cantec de leagan (peste dealuri, pe un nor) | Cantece de si pentru copii
Într-o verde grădiniță Șade-o dalbă copiliță Coboara toamna de pe dealuri neg de calonfiri, La umbră de trandafiri. Refren: Copii spre scoala se indreapta Un greierus le canta-n soapta In vii miroase-a must si nuci Livezile-au arome dulci. Rămân, aşa, pierdut în reverie, Şi, dus încet de luntrea amintirii, Ascult duioasa morţii psalmodie. Zilele Enescu: trei zile și trei nopți, o aniversare cu poveste August 18, Toamnaa vioara neagră-ntre oglinzi.

Iată unele dintre cele mai bune poezii de toamna si dragoste. Şi-ai să stai tăcută cum am stat şi eu, Când mi-am plâns iubirea destrămată-n toamnă, Şi-ai să-asculţi cum cornul vântului mereu Nourii pe ceruri către zări îndeamnă. Dar deodată, pe coline Scade animația… Nrg mirare parcă-și ține Vântul respirația.

Abia o brumă fără milă Și vara mi-a fugit departe, Răsar, movilă de movilă, În jur de mine frunze moarte. Afara-i toamna, frunza-mprastiata, Iar vantul zvarle-n geamuri grele picuri ; Si tu citesti scrisori din roase plicuri Si intr-un ceas gandesti la viata toata. Pierazandu-ti timpul tau cu dulci nimicuri, N-ai vrea ca nime-n usa ta sa bata ; Dar si mai bine-i cand afara-i zloata, Sa stai visand la foc, de somn sa picuri. Toamna, fata deocheata — Biata fata!
Si de-atunci — Nu vreau sa spun de cind — Am ramas cu toamna-n trup si-n gind!

Si de-atunci, in fiecare an, Toamna, fata buna, vine sa ma vada — Vine ca o ora fixa pe cadran Si solemna ca o stea cu coada… Si, cum stie ca eu nu fac decit bine, Toamna sta trei luni intregi la mine, Cum ar sta la ea acasa… Pina ce-ntr-o buna zi ma lasa Si se duce de s-ascunde… Unde?
Numai ca, dupa ce pleaca, Odaita-mi pare mai saraca… Poate fiindca toamna-mi fura De la gura Tot ce-n noua luni adun Cu rabdare si tutun — Tot ce cred ca-i mai de seama Pentru clopotelul meu de-alarma! Toamna, fata indiscreta Si cocheta, Se agita ca un ascutis de sapa Pe biroul plin de praf si prin sertare Si-mi distruge fara mila Operele literare, Rupind fila dupa fila,. De mă lasă gol… goluț… Ca o ciutură-ntr-un puț, Fără nici un pic de apă! De-atitea nopti aud plouind, Aud materia plingind… Sint singur, si ma duce un gind Spre locuintele lacustre.

Si parca dorm pe scinduri ude, In spate ma izbeste-un val — Tresar prin somn si mi se pare Ca n-am tras podul de la mal. Un gol istoric se intinde, Pe-acelasi vremuri ma gasesc… Si simt cum de atita ploaie Pilotii grei se prabusesc.
De-atitea nopti aud plouind, Tot tresarind, tot asteptind… Sint singur, si ma duce-un gind Spre locuintele lacustre. In parcul presarat cu statui De Nimfe, Fauni Si Silvani, De-a lungul celor trei alei De plopi, De tei, Si de castani, Pe bancile vopsite-n verde Si pe nisipul galben sters, Multicolorele covoare de frunze vestede s-astern In ritmul vintului de toamna, Ca-n ritmul unui ultim vers — Un vers cu care se sfirseste un cint Dintr-un Poem etern.

Octombre -curtizana pala, cu obraji fardati Si buze supte — Octombre -amanta celor care pornesc Sa nu se mai intoarca — Octombre-a poposit in parcul cu-alei cotite Si-ntrerupte De visatoarele bazinuri, Pe-albastrul carora -o barca- O frunza vesteda si-asteapta intirziatele surori… O!
Si-n timp ce vintu-i smulge fardul Si-l spulbera in largi spirale, Octombre -curtizana pala- Coboara ultimile trepte! Dacă primăvara e anotimpul iubirii care înmugurește, toamna e al iubirii care apune. Nicolae Labiș, Nina Cassian și Tudor Arghezi sunt doar trei poeți cărora li s-au înnecat corăbiile iubirii toamna. Iată unele dintre cele mai bune poezii de toamna si dragoste. Toamna-mi îneacă sufletul în fum… Toamna-mi poartă-n suflet roiuri de frunzare. Dansul trist al toamnei îl dansăm acum, Tragică beţie, moale legăn are….

Sângeră vioara neagră-ntre oglinzi. Gândurile-s moarte. Vrerile-s supuse. Fără nici o şoaptă. Numai să-mi întinzi Braţele de aer ale clipei duse. Ochii mei au cearcăn. Ochii tăi îs puri. Câtă deznădejde paşii noştri mână! Ca un vânt ce smulge frunza din păduri, Ca un vânt ce-nvîrte uşa din ţâţână….

Mâine dimineaţă o să fim străini, Vei privi tăcută mâine dimineaţă Cum prin descărnate tufe, în grădini, Se rotesc fuioare veştede de ceaţă…. Şi-ai să stai tăcută cum am stat şi eu, Când mi-am plâns iubirea destrămată-n toamnă, Şi-ai să-asculţi cum cornul vântului mereu Nourii pe ceruri către zări îndeamnă.
Pe când eu voi trece sub castani roşcaţi, Cu-mpietrite buze, palid, pe cărare, Şi-or să mi se stingă paşii cadenţaţi — În nisip, scrîşnită, laşă remuşcare…. Voiam să rămân în septembrie pe plaja pustie și palidă, voiam să mă-ncarc de cenușa cocorilor mei nestatornici și vântul greoi să-mi adoarmă în plete cu apă năvoade; Dar mie îmi sunt sorocite, pesemne, plecări mai dramatice. Mi-e dat să mă smulg din priveliști cu sufletul nepregătit, cum dat mi-e să plec din iubire când încă mai am de iubit…. Străbatem iarăş parcul, la pas, ca mai nainte.

Cărările-nvelite-s cu palide-oseminte.
Aceeaş bancă-n frunze ne-aşteaptă la fântâni. Doi îngeri duc beteala fântânilor pe mâni. Ne-am aşezat alături şi braţu-i m-a cuprins. Un luminiş în mine părea ca s-ar fi stins. Mă-ndrept încet spre mine şi sufletul mi-l caut Ca orbul, ca să cânte, spărturile pe flaut. Vreau să-mi ridic privirea şi vreau să-i mângâi ochii… Privirea întârzie pe panglicile rochii. Vreau degetui uşure să-l iau să i-l dezmierd… Orice vroiesc rămâne îndeplinit pe sfert. Dar ce nu pot pricepe ea pricepu, de plânge? Apusul îşi întoarce cirezile prin sânge. Şi de-am venit ca-n timpuri, a fost ca, înc-o dată S-aplec la sărutare o frunte vinovată Să-nvingem iarăş vremea dintr-o-ntărire nouă Şi să-nviem adâncul izvoarelor de rouă.
Topîrceanu e cunoscut pentru pasiunea și umorul cu care a urmărit schimbările din natură, venite odată cu trecerea anotimpurilor.

Mai jos am ales poezii care descriu natura în plină schimbare în acest anotimp. A trecut întâi o boare Pe deasupra viilor, Și-a furat de prin ponoare Puful păpădiilor. Cu acorduri lungi de liră I-au răspuns fânețele. Toate florile șoptiră, Întorcându-și fețele. Un salcâm privi spre munte Mândru ca o flamură. Solzii frunzelor mărunte S-au zburlit pe-o ramură. Mai târziu, o coțofană Fără ocupație A adus o veste-n goană Și-a făcut senzație: Cică-n munte, la povarnă, Plopii și răsurile Spun că vine-un vânt de iarnă Răscolind pădurile. Și-auzind din depărtare Vocea lui tiranică, Toți ciulinii pe cărare Fug cuprinși de panică…. Zvonul prin livezi coboară.
Colo jos, pe mlaștină. S-a-ntâlnit un pui de cioară C-un bâtlan de baștină. Și din treacăt îi aruncă Altă veste stranie, C-au pornit-o peste luncă Frunzele-n bejanie!

Florile-n grădini s-agită. Peste straturi, dalia, Ca o doamnă din elită Își îndreaptă talia. Floarea-soarelui, bătrână, De pe-acum se sperie C-au să-i cadă în țărână Dinții, de mizerie. Dar deodată, pe coline Scade animația… De mirare parcă-și ține Vântul respirația. Zboară vești contradictorii, Se-ntretaie știrile… Ce e? Lung își flutură spre vale, Ca-ntr-un nimb de glorie, Peste șolduri triumfale Haina iluzorie. Apoi pleacă mai departe Pustiind cărările, Cu alai de frunze moarte Să colinde zările.
Muza mea satirică V-a-nchinat de drag la toate Câte-o strofă lirică. Dar când știu c-o să vă-nghețe Iarna mizerabilă, Mă cuprinde o tristețe Iremediabilă…. Peste dealuri zgribulite, Peste țarini zdrențuite, A venit așa, deodată, Toamna cea întunecată.

Lungă, slabă și zăludă, Botezând natura udă C-un mănunchi de ciumafai, — Când se scutură de ciudă, Împrejurul ei departe Risipește-n evantai Ploi mărunte, Frunze moarte, Stropi de tină, Guturai…. Și cum vine de la munte, Blestemând Și lăcrimând, Toți ciulinii de pe vale Se pitesc prin văgăuni, Iar măceșii de pe câmpuri O întâmpină în cale Cu grăbite plecăciuni….
Doar pe coastă, la urcuș, Din căsuța lui de humă A ieșit un greieruș, Negru, mic, muiat în tuș Și pe-aripi pudrat cu brumă: Dar de-acuș, Zise el cu glas sfârșit Ridicând un picioruș, Dar de-acuș s-a isprăvit… Cri-cri-cri, Toamnă gri, Tare-s mic și necăjit! Octombrie-a lăsat pe dealuri Covoare galbene şi roşii. Trec nouri de argint în valuri Şi cântă-a dragoste cocoşii. Mă uit mereu la barometru Şi mă-nfior când scade-un pic, Căci soarele e tot mai mic În diametru.

Dar pe sub cerul cald ca-n mai Trec zile albe după zile, Mai nestatornice şi mai Subtile…. Întârziată fără vreme Se plimbă Toamna prin grădini Cu faldurii hlamidei plini De crizanteme. Şi cum abia pluteşte-n mers Ca o marchiză, De parcă-ntregul univers Priveşte-n urmă-i cu surpriză, —.
Un liliac nedumerit De-alura ei de domnişoară S-a-ngălbenit, s-a zăpăcit Şi de emoţie-a-nflorit A doua oară…. Carduri de ciori — Neagra pecingine, Flori de funingine Zboara sub nori…. Ploua de sus… Toamna ironica Imi scrie-o cronica Cat un Larousse. O Halim? Ploua placid: A… e… i… o… u… a… Daca continua, Ma sinucid! Cad grăbite pe aleea Parcului cu flori albastre Frunze moarte, vorba ceea, Ca iluziile noastre.
Prin lumina estompată De mătasa unui nor, Visătoare trece-o fată C-un plutonier-major.

Rumen de timiditate El se uită-n jos posac. Ea striveşte foi uscate Sub pantofii mici de lac. Şi-ntr-o fină discordanţă Cu priveliştea sonoră, Merg aşa, cam la distanţă, El major şi ea minoră…. Toamna e o tema si pentru Octavian Goga, la fel ca si pentru Topîrceanu.
De aceea am ales cele mai bune poezii de toamnă semnate de Goga. Văl de brumă argintie Mi-a împodobit grădina Firelor de lămâiță Li se uscă rădăcina. Peste creștet de dumbravă Norii suri își poartă plumbul, Cu podoaba zdrențuită Tremură pe câmp porumbul. Și cum de la miazănoapte Vine vântul fără milă, De pe vârful șurii noastre Smulge-n zbor câte-o șindrilă. De vifornița păgână Se-ndoiesc nucii, bătrânii, Plânge-un pui de ciocârlie Sus pe cumpăna fântânii.
Îl ascult și simt subt gene Cum o lacrimă-mi învie: — Ni se-aseamănă povestea, Pui golaș de ciocârlie.

Nu ti-a fost dat să vezi vreodata, Când toamna palida coboara, Intr-o gradina despoiata, O ramura intirziata Ce-a inflorit a doua oara? Nu te-ai oprit atunci în cale Se te intrebi: ce taina, oare, Ascund intelepciunii tale Infriguratele petale, Ca miine stinse, fără soare? Si dac-o blinda-nduiosare Ti-a frint o clipa-n ochi lumina, Cum stai asa, intrebatoare, Uitindu-te la biata floare, Ai inteles a cui e vina? E raza, care toamnei mute I-a dat fiorul primaverii.
Ascultă mai jos cântecul Coboara toamna : Toamna ce frumoasa esti Ca o zana din povesti Vii cu multe bogatii Si cu frunze aramii E mandra toamna si bogata In aur e invesmantata Ne-aduce iar belsug in casa Ne pune bogatii pe masa Rf. Copii spre scoala se indreapta Un greierus le canta-n soapta In vii miroase-a must si nuci Livezile-au arome dulci. Articole recomandate.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Accept află mai multe. Politica de confidentialitate. Close Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website.

Poveste de toamna – Anotimpul de Toamna

Cele Mai Frumoase Poezii de Toamna ale Poetilor Romani - PostModern
Videoclipul a adunat de la data publicării până în prezent de vizualizări pe youtube și vizualizări în siteul Coboara toamna de pe dealuri neg. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This dealurk only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information. Skip to Content Home negative negative de toamna — Coboara toamna. Ascultă mai jos negativul Coboara toamna : Toamna ce frumoasa esti Ca ddealuri zana din povesti Vii cu multe bogatii Si cu frunze aramii E mandra toamna si Coboara toamna de pe dealuri neg In aur e invesmantata Ne-aduce iar belsug in casa Ne pune bogatii Coboxra masa Rf.

Copii spre scoala se indreapta Un greierus le canta-n soapta In vii miroase-a must si nuci Livezile-au arome dulci.

Cele mai frumoase poezii de toamna scrise de poeti romani

negative de toamna – Coboara toamna

Videoclipul a adunat de la data publicării până în prezent de vizualizări pe youtube și vizualizări în siteul nostru. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features Coboara toamna de pe dealuri neg the website. These cookies do not store any personal information. Skip to Content Home cantece cantece de toamna — Coboara toamna.

Ascultă mai jos cântecul Coboara toamna : Toamna ce frumoasa esti Ca o zana din povesti Vii cu multe bogatii Si cu frunze aramii E mandra toamna si bogata In aur e invesmantata Ne-aduce iar belsug in casa Ne pune bogatii pe masa Rf. Coboara toamna de pe dealuri neg spre scoala se indreapta Un greierus le canta-n soapta In vii miroase-a must si nuci Livezile-au arome dulci.

Lasă un răspuns