Coacaze negre plantare

1/13/ · Coacazul negru (Ribes nigrum) este o specie rustica precoce, cu un potential biologic ridicat, capabila sa dea productii de tone/ha. Acesta creste spontan in zonele de munte din Europa (Alpi, Carpati), Asia si America de Nord. In primii ani de la plantare, arbustul de coacaz produce o cantitate mica de fructe, insa, dupa aceasta perioada, 47%(K). Sfaturi de plantare coacăz Coacăzul poate fi plantat pe orice tip de sol. Dacă solul este prea argilos sau nisipos, adăugă îngrășământ organic la Arbustului de coacăz îi priește și umbra parțială. În cazul în care dorești să plantezi coacăz într-o zonă uscată, Înainte de plantarea. Plantația de coacăz negru – afacerea care îți aduce un profit garantat de euro la hectar! Plantațiile de coacăz negru au cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii cinci ani, astfel că din 50 de hectare cât aveam în , România cultivă astăzi o suprafață de peste de hectare.

Numărul lor este în creștere mai ales mulțumită profitului. Fructele (coacazele negre) sunt de tip baca, de cm diametru, greutate g/fruct, cu forma sferica, culoare negra, glandulos punctate, grupate in ciorchini (Vezi fig.), au un gust specific “foxat”. O planta matura de coacaz negru poate da circa kg de fructe in functie de varietate.

Coacaze negre plantare

Coacaze negre plantare
Groapa pe care o sapi, este indicat să fie destul de lată Coacaez adâncă pentru ca rădăcina Coacaze negre plantare aibă suficient spațiu. Costurile pentru plantarea unui hectar de coacăz negru nu sunt de loc de neglijat. Costel Craciun. Sfaturi – Bine de stiut Aplicarea pesticidelor Buletine de avertizare Calendar tratamente arbusti fructiferi Calendar tratamente legume Calendar tratamente pomi fructiferi Calendarul tratamentelor dupa luna Inmultirea plantelor Legume – Bine de stiut Nutritia plantelor Coacaze negre plantare decorative – Bine de stiut Pomi fructiferi – Bine de stiut Stiri si Noutati. Coacazele culese la momentul optim se pot depozita in incaperi racoroase timp de 10 zile.

Pentru a înființa Coacaze negre plantare hectar cu toate lucrările aferente, cu îngrășăminte, cu materialul săditor, inclusiv sistemul de irigare Coacaze negre plantare picurare, totul duce undeva la Forum Fito. Sunt situații când în lungul rândului se engre mecanizat o rigolă de cm, în care se plantează, fiind mai Coaczze și mai rapidă deschiderea lor comparativ cu săparea gropilor. Coacăzul se poate înființa pe solurile mijlocii, dar poate valorifica și soiurile puțin mai grele.
8/19/ · COACAZUL NEGRU Importanta culturii coacazului: – Coacazul negru este specia pomicola care creste sub forma de arbust fructifer cu deosebite avantaje in cultura fiind o specie rustica ce se extinde in cultura tot mai mult in tara noastra in ultimii ani. – Coacazul creste sub forma de tufa si se Continue reading. Coacazul negru are cerinte moderate fata de factorul lumina.

Creste si fructifica si in conditii de lumina mai redusa, suportand astfel bine semiumbra, ceea ce permite cultivarea lui in plantatii intercalate cu pomi fructiferi, insa, productiile cele mai mari si fructele de calitate superioara se obtin in plantatiile cu expunere buna la lumina. Despre coacaza neagra se stie ca este de origine franceza, este foarte bogata in minerale si vitamine si proprietati terapeutice. Coazale negre dezintoxica organismul in intregime, este recomandat a se folosi un castron cu coacaze negre dimineata pe stomacul gol, si pe timpul zilei se pot folosi in reprize. Tufele de coacăze negre sunt disponibile [ ]. 4/26/ · de Pencil Nex, in Exteriorul Casei. Tipareste. Trimite.

Coacazele sunt acele fructe pe care de fiecare data cand le mancam suntem incantati de gustul lor unic, iar daca luam in calcul faptul ca sunt extrem de sanatoase si antiGel Papillor În România, nu vedem un motiv anume pentru care o astfel de planta ar trebui sa lipseasca din gradina ta.

Coacaz – plantare, fertilizare, lucrari de taiere, recoltare | Botanistii

Cum se planteaza coacazele? (VIDEO) | Povestea Casei
Cu stima, Andrei. Sfaturi și recomandări pentru amenajarea curții Coacaze negre plantare funcție de amplasare și dimensiuni. Voturi: 0Evaluare: 0. Ce spun clientii: Citește mai multe reviewuri Am Coacaae parere excelenta despre acest site.

Sfaturi de plantare coacăz și beneficiile consumului de coacăze Micuțele fructe de diferite soiuri pot avea efect atât decorativ în grădina ta cât și unul practic. În cazul în care la Coacase terenului nu s-au introdus îngrășămintele recomandate ca fertilizare de bază, se vor aplica odată cu plantatul la fiecare groapă kg mraniță Coacaze negre plantare descompusă, g azotat de amoniu, g superfosfat, g sulfat de potasiu sau g cenușă, toate amestecate cu pământul nege se va introduce în groapă. Suntem multumiti atat de serviciul prestat de firma de curierat cat si de eficienta produselor achizitionate. Produse în coș. Numărul lor este în creștere mai ales mulțumită profitului garantat ce se obține de pe fiecare hectar cultivat cu coacăz negru, însă investiția de înființare a unei astfel Coacaze negre plantare exploatații nu este de neglijat.

Pentru a înființa un hectar Coacae toate lucrările aferente, cu îngrășăminte, cu materialul săditor, inclusiv sistemul de irigare prin picurare, totul duce undeva la

Terenul se va pregati cu minim 60 zile inainte de plantare, iar daca acesta este puternic infestat cu buruieni, se pot aplica erbcide totale. Conform conditiilor climatice din tara noastra, epoca optima de plantare este cuprinsa intre sfarsitul lunii octombrie si prima decada a lunii noiembrie. Pentru a realiza o plantare de precizie, se poate realiza pichetarea terenului, operatiune ce consta in marcarea locului fiecarui arbust.
Se recomada urmatoarea schema de plantare: 3 m distanta intre randuri si 1 m distanta intre plante, pe rand. Gropile se realizeaza in ziua plantarii sau cu cateva zile inainte, avand dimensiunea de 40 x 40 x 30 cm. Gropile se sapa langa pichet, fara a-l disloca.

Materialul de plantat se va procura numai din pepiniere sau statiuni de cercetare autorizate. Plantarea propriu-zisa. La baza gropii se introduce un amestec format din gunoi de grajd bine fermentat si pamant rezultat din saparea gropii.
Materialul saditor se planteaza astfel incat cm din tulpina sa fie acoperiti de pamant. Dupa plantare, pamantul se taseaza in jurul arbustului. La final, butasii se uda temeinic, iar in jurul lor se va forma un musuroi de cm inaltime. Dupa plantare sau in primavara, arbustii se scurteaza la cm, astfel incat, deasupra musuroiului sa ramana muguri. In primii ani de la plantare se realizeaza taierile de formare. Acestea trebuie sa creeze o tufa ce poate sa rodeasca inca din anul al treilea.

Coacazul emite in fiecarea an lastari din zona coletului, iar cele mai mari cantitati de fructele se obtin pe ramurile de anul 2 si 3. In anul al doilea de la plantare, se aleg tulpini, ce se scurteaza la 40 cm, restul eliminandu-se de la punctul de insertie. Cresterile slabe si ramurile afectate de ger sau de boli se elimina. In anul al treilea , pe langa cele 6 tulpini, se mai aleg lastari, care se vor lasa sa creasca. Ramificatiile crescute pe primele 6 tulpini se scurteaza la cm. In anul patru , se aleg de tulpini santoase de diferite varste , iar cele in plus se elimina de la nivelul solului.
Cresterile vegetative mici si debile se elimina prin taieri efectuate deasupra unui mugure orientat spre exterior. Astfel, tulpina ce se va dezvolta din mugure va inlocui pe cea eliminata.

Taierile din anii urmatori trebuie sa aeriseaca si sa reintinereasca tufa. Se elimina ramurile bolnave sau uscate si cele care au varsta de 4 ani. In primii ani de la plantare, intervalul dintre randuri se mentine curat prin mulcire si prin prasile repetate. Lucrarile de intretinere se realizeaza cu grija pentru a nu vatama sistemul radicular al arbustilor. Incepand cu anul al treilea, terenul se poate erbicida cu erbicide omologate. Intervalul dintre randuri se poate cultiva cu trifoi alb Trifolium repens.
Aceasta specie nu intra in concurenta cu arbustul pentru apa si hrana.

Irigatiile se aplica prin aspersiune, pe brazde sau prin picurare. Epoca optima de aplicare a ingrasamintelor este in perioada noiembrie-februarie iar acestea se incorporeaza in sol printr-o prasila de cm adancime. De asemenea, aplicarea saptamanala a ingrasamintelor hidrosolubile prin sistemul de irigare prin picurare reprezinta o metoda eficienta de fertilizare, pentru ca plantele sa beneficieze constant de elementele necesare.
In functie de fenofaza, se administreaza radicular ingrasaminte cu macro si microelemente, in cantitatile necesare. Suplimentarea fertilizarii radiculare se poate efectua prin aplicarea de ingrasaminte foliare , in functie de necesitatile plantei si de conditiile de mediu. Pentru a sprijini plantele sa depaseasca perioadele de stres , se pot efectua fertilizari foliare si radiculare cu stimulatori. Radicular, se pot aplica ingrasaminte speciale pentru imbunatatirea structurii solului si a absorbtiei radiculare.

Starea fito-sanitara a plantatiei este foarte importanta, coacazul fiind atacat de o serie de boli si daunatori. Igiena culturala este una din masurile de prevenire a bolilor si daunatorilor. Aceasta consta in taierea, strangerea si arderea tulpinilor si lastarilor uscati sau afectati de boli si daunatori, iar frunzele din plantatie se incorporeaza in sol printr-o prasila superficiala.
Lucrarile de igiena culturala se realizeaza in perioada de repaus vegetativ iarna. Pentru a usura realizarea lucrarilor de intretinere si recoltarea, se recomanda palisarea plantatiei de coacaz. Sistemele de palisare formate din spalieri si sarme se pot utiliza in plantatiile comerciale de coacaz. Pentru suprafete mici, plantele se pot palisa cu ajutorul unor tutori. Coacazele se recolteaza cand fructele din varful ciorchinilor sunt colorate in verde-roscat faza de parga. Fructele se matureaza in mod esalonat, de la baza ciorchinelui, spre varf.

Recoltarea se realizeaza pe timp racoros si uscat si fructele se depoziteaza imediat in ambalaje. Se recomanda utilizarea ambalajelor mici, pentru ca fructele sa nu fie vatamate max 5 kg.
Coacazele culese la momentul optim se pot depozita in incaperi racoroase timp de 10 zile. In depozite cu atmosfera controlata, fructele se pot pastra timp de 35 de zile. Afla care este programul de tratamente pentru cultura de coacaz din perioada de vegetatie. Combate eficient bolile si daunatorii Mai mult. Care sunt daunatorii si bolile specifice la coacaz? Ce tratamente se pot efectua si ce produse sunt omologate? Ce alte masuri se pot Pentru că știm cât ești de ocupat, ne dorim să îți trimitem doar informațiile care te interesează. Caută după: Află cine ne recomandă 4,7 voturi. Produse gradina.

Produse pest control. Aparatura si echipamente. Vezi toate produsele.
Tip erbicid. Plante Vizate. Pentru culturi bio. Tip de Actiune. Grad pH. Tratament prevenire. Combate activitatea. Spectru de actiune. Formulat ca. Arborele de coacăz are viață lungă, poate să ajungă chiar și la o vârstă de de ani. Ia în calcul și posibilitatea de congelare a coacăzelor, după ce le culegi la vară. În acest fel te poți bucura de gustul și beneficiile lor o perioadă îndelungată de timp.

Noi ne dorim să-ți fie utile sfaturile de plantare coacăz și îți punem la dispoziție o gamă largă din acest arbust, de pe urma căruia vei putea culege roade bogate!
Abonează-te la newsletter, confirmă abonarea și obții o reducere pentru prima comandă. Primăvara anului îți aduce peste de sortimente noi de plante și semnințe. Catalogul cu lista lor completă îl vei primi acasă astfel încât să te pregătești din timp pentru sezonul de plantare de legume și flori. Plantare și îngrijire zmeur: sfaturi utile pentru grădinari începători. Învață cum poți avea o cultură de zmeură bogată în grădina casei tale. Sfaturi și recomandări pentru amenajarea curții în funcție de amplasare și dimensiuni.

Pagina principală Articole Sfatul grădinarului Sfaturi de plantare coacăz și beneficiile consumului de coacăze. Sfaturi de plantare coacăz și beneficiile consumului de coacăze Micuțele fructe de diferite soiuri pot avea efect atât decorativ în grădina ta cât și unul practic.
Sfaturi de plantare coacăz Coacăzul poate fi plantat pe orice tip de sol. Dacă solul este prea argilos sau nisipos, adăugă îngrășământ organic la plantare sau efectueză plantarea direct în paturi de plantat. Pe acestea le poți pregăti dinainte cu pământul bogat în compost organic, preferatul acestui arbust. Arbustului de coacăz îi priește și umbra parțială.
În cazul în care dorești să plantezi coacăz într-o zonă uscată, asigură-te că locul ales pentru creșterea acestuia va avea parte și de umbră în a doua parte a zilei. Înainte de plantarea propriu-zisă, lasă rădăcina coacăzului la înmuiat aproximativ 3 ore.

După ce o scoți din apă este recomandat să verifici starea rădăcinii și dacă există părți moarte sau degradate ale acesteia, taie-le. Groapa pe care o sapi, este indicat să fie destul de lată și adâncă pentru ca rădăcina să aibă suficient spațiu. Coacăzul nu are nevoie fertilizatori după plantare. Însă, așa cum am menționat anterior, preferă pământul cu îngrășământ organic.
În funcție de sol, dacă este necesar, aplică în jurul tulpinei o cantitate mică de pământ plin de compost organic. Beneficiile consumului de coacăze asupra sănătății Faptul că aceste fructe au gustul acrișor confirmă cantitatea de vitamina C din componența acestora. Publicat de: 26 apr Voturi: 0 , Evaluare: 0. Împărtășește cu prietenii: Doar pentru abonații la newsletter. Lasă un comentariu.

Adaugă unul sau mai multe fișiere.


Plantațiile de coacăz negru au cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii cinci ani, astfel că din 50 de hectare nere aveam înRomânia cultivă astăzi Coacaze negre plantare suprafață de peste de hectare. Numărul lor este în creștere mai ales mulțumită profitului garantat ce se obține Coacaze negre plantare pe fiecare hectar cultivat cu coacăz negru, însă investiția de înființare a unei astfel de exploatații nu este de neglijat.

O contribuție însemnată la creșterea livezilor de Cpacaze negru de la noi o au pepinierele din Coacaze negre plantare Hida, județul Sălaj, care de-a lungul timpului nu doar că a reușit să convingă agricultorii să se orienteze spre culturile de nișă, dar le-au oferit material săditor de calitatea la pachet cu informații de specialitate. Am lucrat timp de 12 ani numai în ameliorarea Coacaze negre plantare și a arbuștilor fructiferi. Între speciile de arbuști fructiferi de care m-am ocupat a fost și coacăzul negru. Sunt autorul principal a două dintre cele mai bune soiuri de coacăz ameliorate de la noi: Amurg și Perla Neagră. Cred că de aici a Coacaze negre plantare dragostea, pasiunea și cunoașterea speciei. În anul ne-am mutat de la Cluj la țară pentru a face agricultură. La început ne-am axat doar de căpșun, ulterior în am pus bazele primelor pepiniere hegre de arbuști fructiferi zmeur și coacăz negru.

După ce a pus pe picioare afacerea de la Hida, Nelu Orlaie s-a dedicat activității din pepinieră renunțând la cercetare. Cu toate aceastea a fost în permanență atent la vecinii noștri polonezi, de unde a adus în România două din cele mai performante soiuri de coacăz negru: Ruben și Tiben. Calitatea fructelor este net superioară față de celelalte soiuri. Ciorchini sunt lungi și ușor de recoltat. Se obțin în jur de kilograme de fructe pe tufă.

Sfaturi de plantare coacăz și beneficiile consumului de coacăze

Înființarea unei culturi profitabile. Cum plantăm coacăzul negru și roșu

Stil contemporan cu insertii clasice – Amenajare eleganta apartament Caocaze 3 camere din Bucuresti. Amenajare apartament trei camere in stil contemporan cu multe accente de lemn. Apartament modern de trei camere amenajat in tonuri neutre. Coacazele sunt acele fructe pe care de fiecare data cand le mancam suntem incantati de gustul lor unic, iar daca luam in calcul faptul ca sunt extrem de sanatoase si antiGel Papillor În România, nu vedem un motiv anume pentru care o astfel de planta ar trebui sa lipseasca din gradina ta.

Aceste tufe nu sunt o planta foarte greu de crescut, dar necesita putina atentie din partea ta, cel putin pana cand se acomodeaza cu mediul in care au fost plantate. El pot fi crescute atat in plantaare mari, cat si direct in gradina, insa trebuie sa le plantaree un sol cu pH-ul intre Odata ce a cumparat tufa de coacaze, gandeste-te la locul din gradina unde iti doresti sa o plantezi, adauga ingrasamant din belsug in pamant si fixeaza-I Coacaze negre plantare in sol, pana la nivelul in care a stat in ghiveci pana acum. Acum ca Coacaze negre plantare plantat tufa, nu iti ramane decat sa o uzi bine, deoarece are nevoie de umeazeala si Coacaze negre plantare sa o verifici din Coacaze negre plantare in cand sa ii mai pui ingrasamant si sa te asiguri ca are o crestere optima. Cand apar primele flori, este indicat sa rupi cateva dintre ele, pentru a incuraja planta sa isi dezvolte radacini puternice si sanatoase, iar la urmatoarea inflorire o Coacaze negre plantare lasa sa faca cat mai multe coacaze la tine in gradina.

Lasă un răspuns