Coacaz negre plantare

4/18/ · La culturile de coacaz negru se poate face înierbarea intervalului dintre randuri (inierbarea se face in anul IV de la plantare), unde vom efectua cositul periodic. Taiera plantelor de coacaz negru Coacazul negru fructifica incepand din anul 3 de la plantare (ramuri de 1 an pe ramuri de 2 ani), iar productia maxima o are la ani de la plantare (pe tulpinile ce trec de ani productia scade). Sfaturi de plantare coacăz Coacăzul poate fi plantat pe orice tip de sol. Dacă solul este prea argilos sau nisipos, adăugă îngrășământ organic la Arbustului de coacăz îi priește și umbra parțială. În cazul în care dorești să plantezi coacăz într-o zonă uscată, Înainte de plantarea. Plantația de coacăz negru – afacerea care îți aduce un profit garantat de euro la hectar!

Plantațiile de coacăz negru au cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii cinci ani, astfel că din 50 de hectare cât aveam în , România cultivă astăzi o suprafață de peste de hectare. Numărul lor este în creștere mai ales mulțumită profitului. Fructele (coacazele negre) sunt de tip baca, de cm diametru, greutate g/fruct, cu forma sferica, culoare negra, glandulos punctate, grupate in ciorchini (Vezi fig.), au un gust specific “foxat”. O planta matura de coacaz negru poate da circa kg de fructe in functie de varietate.

Coacaz negre plantare

Coacaz negre plantare
Cat este de eficient erbicidul Dual gold? Cresterile vegetative mici si debile se elimina prin taieri efectuate deasupra unui mugure orientat spre exterior. De obicei avem probleme cu faptul că oricât de mult am produce nu putem acoperi cererea de plante. Calitatea fructelor este net superioară față de celelalte soiuri. Tufele nu sunt așa de răsfirate ca la soiurile vechi, românești, deci recoltarea se face mult mai ușor.

Acestea au fost sfaturile pe Coacaz negre plantare le poți lua în considerare la plantarea de coacăz în grădina ta. Vrei să afli și mai multe Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile. Dupa plantare, pamantul se taseaza in jurul arbustului. Coacazele se recolteaza cand fructele din varful ciorchinilor sunt colorate in verde-roscat faza de parga. Numărul lor este în creștere mai ales mulțumită profitului garantat ce se obține de pe fiecare hectar cultivat cu coacăz negru, însă investiția de înființare a unei astfel de exploatații nu este de neglijat. Cum poți Coacaz negre plantare ce ai deja, pentru amenajarea grădinii. Ține cont doar de tăierea anuală a acestuia.

Sfaturi – Bine de stiut Aplicarea pesticidelor Buletine de avertizare Calendar tratamente arbusti fructiferi Calendar tratamente legume Calendar tratamente pomi fructiferi Calendarul tratamentelor dupa luna Inmultirea plantelor Legume – Bine de stiut Nutritia Coacaz negre plantare Plante Coacaz negre plantare – Bine de stiut Pomi fructiferi – Bine de stiut Stiri si Noutati.
8/19/ · – Coacazul negru este specia pomicola care creste sub forma de arbust fructifer cu deosebite avantaje in cultura fiind o specie rustica ce se extinde in cultura tot mai mult in tara noastra in ultimii ani. – Coacazul creste sub forma de tufa si se adapteaza usor la majoritatea tipurilor de sol si clima din tara noastra. Coacazul negru are cerinte moderate fata de factorul lumina. Creste si fructifica si in conditii de lumina mai redusa, suportand astfel bine semiumbra, ceea ce permite cultivarea lui in plantatii intercalate cu pomi fructiferi, insa, productiile cele mai mari si fructele de calitate superioara se obtin in plantatiile cu expunere buna la lumina.

Sfaturi de plantare coacaz si beneficiile consumului de coacaze

Coacaz - plantare, fertilizare, lucrari de taiere, recoltare | Botanistii
Conform Coacaz negre plantare climatice din tara noastra, epoca optima de plantare este cuprinsa intre sfarsitul lunii octombrie si prima decada a lunii Coacaz negre plantare. Cat este de eficient erbicidul Dual gold? Aparatura si echipamente. Ai nevoie de ajutor? Caută după: Tratament prevenire. Forum Fito. Cresterile vegetative mici si debile se elimina prin taieri efectuate deasupra negte mugure orientat spre exterior.

După aceea, ei vor crește pe cont propriu și își vor croi drumul pe suportul de lemn, pentru a îl îmbrăca în frunzele și culorile lor. De asemenea, le mai poţi face trandafirilor urcători suporţi metalici pentru a avea arcade de trandafiri în grădină. Sau dacă eşti fire mai romantică, îi poţi lăsa să urce pe casă, cu condiţia să ai un suport din lemn montat de care să-i prinzi.
Pagina principală Articole Sfatul grădinarului Sfaturi de plantare coacăz și beneficiile consumului de coacăze. Sfaturi de plantare coacăz și beneficiile consumului de coacăze Micuțele fructe de diferite soiuri pot avea efect atât decorativ în grădina ta cât și unul practic. Sfaturi de plantare coacăz Coacăzul poate fi plantat pe orice tip de sol.

Dacă solul este prea argilos sau nisipos, adăugă îngrășământ organic la plantare sau efectueză plantarea direct în paturi de plantat. Pe acestea le poți pregăti dinainte cu pământul bogat în compost organic, preferatul acestui arbust. Arbustului de coacăz îi priește și umbra parțială. În cazul în care dorești să plantezi coacăz într-o zonă uscată, asigură-te că locul ales pentru creșterea acestuia va avea parte și de umbră în a doua parte a zilei.
Înainte de plantarea propriu-zisă, lasă rădăcina coacăzului la înmuiat aproximativ 3 ore. După ce o scoți din apă este recomandat să verifici starea rădăcinii și dacă există părți moarte sau degradate ale acesteia, taie-le. Groapa pe care o sapi, este indicat să fie destul de lată și adâncă pentru ca rădăcina să aibă suficient spațiu.

Coacăzul nu are nevoie fertilizatori după plantare. Însă, așa cum am menționat anterior, preferă pământul cu îngrășământ organic. În funcție de sol, dacă este necesar, aplică în jurul tulpinei o cantitate mică de pământ plin de compost organic.
Beneficiile consumului de coacăze asupra sănătății Faptul că aceste fructe au gustul acrișor confirmă cantitatea de vitamina C din componența acestora. Publicat de: 26 apr Voturi: 0 , Evaluare: 0. Împărtășește cu prietenii: Igiena culturala este una din masurile de prevenire a bolilor si daunatorilor. Aceasta consta in taierea, strangerea si arderea tulpinilor si lastarilor uscati sau afectati de boli si daunatori, iar frunzele din plantatie se incorporeaza in sol printr-o prasila superficiala.
Lucrarile de igiena culturala se realizeaza in perioada de repaus vegetativ iarna. Pentru a usura realizarea lucrarilor de intretinere si recoltarea, se recomanda palisarea plantatiei de coacaz.

Sistemele de palisare formate din spalieri si sarme se pot utiliza in plantatiile comerciale de coacaz. Pentru suprafete mici, plantele se pot palisa cu ajutorul unor tutori. Coacazele se recolteaza cand fructele din varful ciorchinilor sunt colorate in verde-roscat faza de parga. Fructele se matureaza in mod esalonat, de la baza ciorchinelui, spre varf. Recoltarea se realizeaza pe timp racoros si uscat si fructele se depoziteaza imediat in ambalaje.
Se recomanda utilizarea ambalajelor mici, pentru ca fructele sa nu fie vatamate max 5 kg. Coacazele culese la momentul optim se pot depozita in incaperi racoroase timp de 10 zile. In depozite cu atmosfera controlata, fructele se pot pastra timp de 35 de zile. Afla care este programul de tratamente pentru cultura de coacaz din perioada de vegetatie. Combate eficient bolile si daunatorii Mai mult. Care sunt daunatorii si bolile specifice la coacaz? Ce tratamente se pot efectua si ce produse sunt omologate?

Ce alte masuri se pot Pentru că știm cât ești de ocupat, ne dorim să îți trimitem doar informațiile care te interesează. Caută după: Află cine ne recomandă 4,7 voturi. Produse gradina. Produse pest control. Aparatura si echipamente. Vezi toate produsele.
Tip erbicid. Plante Vizate. Pentru culturi bio. Tip de Actiune. Grad pH. Tratament prevenire. Combate activitatea. Spectru de actiune. Formulat ca.

Tip Aparatura. Tip aparatura. Tip Protectie. Tipuri echipamente. Enciclopedie Fito. Vita de vie Vita de vie. Buruieni Dicotiledonate Monocotiledonate. Sfaturi – Bine de stiut Aplicarea pesticidelor Buletine de avertizare Calendar tratamente arbusti fructiferi Calendar tratamente legume Calendar tratamente pomi fructiferi Calendarul tratamentelor dupa luna Inmultirea plantelor Legume – Bine de stiut Nutritia plantelor Plante decorative – Bine de stiut Pomi fructiferi – Bine de stiut Stiri si Noutati.
Forum Fito. Cereale Grau Orz Ovaz Porumb. Reduceri și Fidelizare. Cum ne găsești. Produse în coș.

Articole despre Coacaz. Pentru România, se recomandă ca arbustul să nu se planteze în sudul extrem al țării, în Dobrogea, unde sunt temperaturi excesiv de ridicate în timpul verii. Cel mai bine este să înființezi o plantație de coacăz toamna, dar dacă terenul și condițiile de umiditate excesivă nu permit plantarea, aceasta se poate face și primăvara devreme.
În general se plantează cu cm mai jos față de zona de plantare din pepinieră. Un lucru neglijat de mulți agricultori care își înființează o plantație de coacăz negru este tăirea care se aplică în primul an de la plantare. Dacă nu se aplică tăierea vom avea o tufă slab productivă. Imediat după tăiere din toți muguri care au rămas pe tufă, inclusiv din cei muguri pe care i-am băgat în pământ vom avea câte un lăstar care va crește undeva la cm, formând chiar din primul an o tufă de ramuri care va produce fructe în anul următor.

Coacăzul negru nu este o plantă pretențioasă, dar doctorul Orlaie susține că este extrem de important să iei în calcul micile detalii pentru a putea obține producții mari și calitative. Anual, se aplică kg azotat de amoniu la ha, în două reprize, prima cu săptămâni înainte de înflorire şi a doua după legarea fructelor. Doctorul în științe horticole a accentat faptul că planta are un sistem radicular destul de bine dezvoltat și este retaiv rezistentă la secetă, dar pentru a obține producții constante și calitative este necesar să iei în calcul și irigarea culturii.
Familia Orlaie și-a înființat propria plantație de coacăz negru pe o suprafață de două hectare și are în plan ca în toamna acestui an să extindă plantația cu cel puțin un hectar. Nu este o cultură pretențioasă, nu are nevoie de susținere și dintre toate speciile de arbuști este plantația cel mai ușor de întreținut.

La noi a fost primul an de la înființare, deci de pe cele două hectare am recoltat de kilograme. Din anul doi se intră pe producție.


Micuțele fructe de diferite soiuri pot avea efect atât decorativ în grădina ta cât și unul practic. Coacăzele, cu gustul lor dulce acrișor sunt printre primele alegeri pentru pregătirea gemurilor, dulcețurilor dar și a consumului simplu, datorită proprietăților benefice pe care aceste fructe le au asupra organismului. Soiurile de coacăze sunt diverse, le poți găsi în diferite culori precum negre, roșii, albe sau roz. Înainte de a descoperi beneficiile consumului acestor fructe vei afla sfaturile principale de plantare Coacaz negre plantare direct în grădina ta.

Acestea au fost sfaturile pe care le poți Coacaz negre plantare în considerare la plantarea de coacăz în grădina ta. Acest arbust nu este pretențios și nu necesită îngrijiri speciale pe care trebuie să i le oferi pentru a genera o cultură gustoasă de fructe. Ține cont doar de Coacaz negre plantare anuală a acestuia. Proprietățile coacăzelor au impact asupra sănătății umane, cele mai răspândite regăsindu-se la soiurile de coacăze negre și roșii.

Plantația de coacăz negru – afacerea care îți aduce un profit garantat de 8.500 euro la hectar!

Sfaturi de plantare coacăz și beneficiile consumului de coacăze

In primii ani de la plantare, arbustul de coacaz produce o cantitate mica de fructe, insa, dupa aceasta perioada, arbustul atinge potentialul biologic de productie. Coacazele reprezinta o importanta sursa Coacaz negre plantare elemente nutritive, avand continut ridicat de: zaharuri, acizi organici, sodiu, potasiu, calciu, fier, fibre alimentare si vitamine A, D, C, B6, B Coacazul este un arbust cu o crestere erecta, ce formeaza de tulpini, inalte de ,5 m. In sol, dezvolta un sistem radicular puternic ramificat, pe adancimea de Coacaz negre plantare. Dezvoltarea superficiala a sistemului radicular impune efectuarea lucrarilor de intretinere cu grija, pentru a nu vatama radacinile.

Tulpinile cresc viguros in primii ani, apoi intensitatea de crestere se reduce. Ramurile tinere sunt fin pubescente, de culoare cenusie-roscata, prevazute cu Coacaz negre plantare mici, ce emana un miros intens, specific. Mugurii sunt lungi, de mm, de forma ovala. Frunzele sunt lung petiolate, acoperite cu perisori, cu marginea serata zimtata iar florile sunt grupate in inflorescente de tip racem. Fructul este o baca de culoare neagra, ce poate atinge o marimea de 20 mm.

Lasă un răspuns