Ce inseamna negativ la analize de urina

pH: (urina de dimineaţă) 4,8 – 7,4 (urina din cursul zilei) Eritrocite (BLD): NEGATIV. Leucocite (LEU): NEGATIV. Glucoză (GLU): NORMAL. Corpi cetonici (KET): NEGATIV. Proteine: NEGATIV. Nitriţi: NEGATIV. Urobilinogen (UBG): NORMAL. Bilirubină (BIL): NEGATIV. Valorile de referinţă variază funcţie de metoda sau aparatul folosit. Iata cand se recomanda si ce inseamna rezultatele.

Cuprins: 1. Ce inseamna examen de urina? 2. Cand se recomanda sumarul de urina? 3. Prelevare proba de urina 4. Analiza probei de urina 5. Interpretare rezultate. Ce inseamna examen de urina? Examenul de urina este un test utilizat pentru a analiza continutul unei probe de urina. Scopul este de a diagnostica o infectie a tractului urinar, boli de rinichi, pietre la rinichi, diabet etc.

De asemenea, se poate face inainte de. Urina este un bun indicator al anumitor afectiuni, asa ca analizele regulate ale acesteia sunt recomandate pentru supravegherea starii de sanatate. Medicii recomanda ca sumarul de urina sau urocultura sa fie realizate in fiecare an, chiar daca nu exista simptome care sa indice prezenta unor agenti patogeni infectiosi. 8/23/ · Analize urina – valori si interpretare. Acestea sunt datele de laborator cu valori normale si interpretare, examen urina, sumar urina: Densitate: Densitatea urinara depinde de aportul de fluide si diureza. Ph urinar: 5,,4.

Ce inseamna negativ la analize de urina

Ce inseamna negativ la analize de urina
Glomerulonefrită cronică. Rezultatul nu arata foarte bine, am si oarece disconfort, urinari dese si simt ca o oarecare apasare, mai ales in timpul somnului. Sarcina, testare dupa o masa bogata, varsta, febra, Ce inseamna negativ la analize de urina, infarct miocardic, testare dupa administrarea de glucoza i. Urinalysis, Routine. Examen urina » Secțiunea: Forum medical Buna. Nivelul acestui indicator creste in cazul unui icterul hemolitic, adica distrugerea eritrocitelor chiar in sange, precum si cu leziuni toxice ale ficatului, procese inflamatorii cronice si acute care apar in tesuturile sale.

Momente grele trăite de marele artist. Sendiment urina r : rare epitelii plate, rare leucocite, prezente saruri Sendiment urina r : rare epitelii plate, rare leucocite, prezente saruri de urat amorf, prezent mucus. Proteine Zona de testare a proteinelor de pe strip contine un amestec tampon si un indicator, care in prezenta proteinuriei isi modifica culoarea de la galben la verde, chiar in conditiile in care pH-ul se mentine constant. Proteinuria poate fi tranzitorie fara leziune renala in stari infectioase, stari febrile, insuficienta cardiaca, edem acut pulmonar; intermitenta proteinurie usoara care dispare spontan in timpul noptii si se manifesta in conditii de efort sau oboseala, digestie, postura — proteinuria ortostatica sau permanenta asociata Ce inseamna negativ la analize de urina leziune renala in glomerulonefrite, sindrom nefrotic, afectiuni localizate ale rinichiului, tumori, litiaza, tuberculoza.

O proba de urina pozitiva atat pentru leucocite, cat si pentru nitriti impune cultivarea pentru bacterii patogene2. Proteine. Zona de testare a proteinelor de pe strip contine un amestec tampon si un indicator, care in prezenta proteinuriei isi modifica culoarea de la galben la verde, chiar in conditiile in care pH-ul se mentine constant. Iata ultimul examen de urina> densitate pH – Leucocite – negativ hematii – 25 nitriti – negativ corpi cetonici – negativ bilirubina – negativ urobilinogen – mg/dl proteine – negativ glucoza – negativ acid ascorbic Sedimente> leucocite, hematii,filamente de mucus Astept cu nerabdare. – hemoglobina (hematuria, infectii, secretii vaginale, menstra, mucus, ejaculare, pH alcalin, urina foarte concentrata, contaminare cu antiseptice(clorhexidrina):reactii fals pozitive;absortia pe peretii recipientelor de colectare; urina foarte diluata:reactii fals negative,medicamente:reactii fals crescute,(fenazopiridine,clorohexidina 0,25%) sau reactii fals negative; Am primit urmatoarele rezultate in urma analizelor facute la urina: nitriti – negativ; glucoza: nedecelabil; corpi cetonici: negativ; urobilinogen: normal; bilirubina: negativ; culoare: galbena; turbiditate: usor tulbure; densitate: ; pH: 5; leucocite: ; proteine: negativ; hematii; sediment urina: Rare celule epiteliale scuamoase. Rare leucocite.

Sa intelegem examenul de urina | hpv.iubescstudentia.ro

Urina-biochimie
Masoara capacitatea rinichiului de a concentra urina. Bilirubina în urină apare de obicei înaintea altor semne de afectare hepatică. Bilirubina în urină poate fi semn că ai o problemă cu ficatul. Albumina, urobilinogen mare » Secțiunea: Forum medical Citeste aici mai multe despre c uloarea urinei — ce e normal si ce nu? Poate fi recomandat la internarea in spital, ca analiza de rutina sau poate fi parte a unui examen medical anual, a unei evaluari de sarcina sau parte a setului de analize necesare inainte de realizarea unei interventii chirurgicale planificate. În sarcină, proteinele prezente în urină înseamnă preeclampsie, o complicație gravă. Nivelurile ridicate de pH pot indica probleme ale tractului urinar sau ale rinichilor si orice prezenta de zahar poate indica diabet.

Sendiment urina r : rare epitelii plate, rare leucocite, Ce inseamna negativ la analize de urina saruri Ce inseamna examen de urina?

Mioglobina poate fi diferentiata de hemoglobina prin teste chimice2. De asemenea enzimele musculare sunt crescute, iar serul nu este limpede3. Orice test pozitiv pentru prezenta sangelui in urina trebuie verificat pe un nou specimen si, daca se mentine, pacientul trebuie evaluat mai departe2. Recomandari pentru determinarea biochimiei urinei — testul are valoare semnificativa in identificarea unor disfunctii renale, urinare, hepatice si metabolice1;6;7.
Pregatire pacient — recoltarea pentru examenul de urina se face din prima urina de dimineata sau o proba de urina spontana , jetul mijlociu, dupa o prealabila toaleta locala5. Prima urina de dimineata are avantajul ca este mai concentrata si nu este influentata de dieta si activitatea fizica2.

Cauze de respingere a probei — cantitate insuficienta de urina; recoltare si pastrare necorespunzatoare4.
Prelucrare necesara dupa recoltare — se imerseaza stripul in urina timp de o secunda, dupa care se introduce in analizor; rezultatele apar in secunde5. Stabilitate proba — ore la temperatura camerei urina va fi refrigerata daca exista intarzieri in examinare 5;6. Sarcina, testare dupa o masa bogata, varsta, febra, stres, infarct miocardic, testare dupa administrarea de glucoza i.
Frances Fischbach. Urine Studies. Jacques Wallach.

In Interpretarea testelor de diagnostic. Editura Stiintelor Medicale, Romania, 7 ed. Kouri T et al. European Urinalysis Guidelines. Laborator Synevo. Referinte specifice tehnologiei de lucru utilizate Ref Type: Catalog. Laboratory Corporation of America. Directory of Services and Interpretive Guide. Urinalysis, Routine. Dumitrascu, D. Grecu, S. Giju, C. Flangea, V. Examenul de urina — de la arbitrar la standard.
Informatii generale Urina este un lichid biologic de excretie, cu o compozitie chimica complexa, care poate suferi modificari in anumite stari patologice. Densitatea urinei greutatea specifica Masoara capacitatea rinichiului de a concentra urina.

Leucocite Leucocitele excretate in urina sunt reprezentate aproape in exclusivitate de granulocite, a caror activitate esterazica este detectata prin reactia pe care se bazeaza testul inclus in strip determinand aparitia unei coloratii purpurii. Nitriti Testul se bazeaza pe conversia bacteriana a nitratului in nitrit si aparitia culorii roz pe zona aferenta de pe strip si este specific pentru prezenta bacteriuriei. Proteine Zona de testare a proteinelor de pe strip contine un amestec tampon si un indicator, care in prezenta proteinuriei isi modifica culoarea de la galben la verde, chiar in conditiile in care pH-ul se mentine constant.
In conditii patologice, proteinele apar in urina in cantitati variabile4. Glucoza Testul se bazeaza pe o reactie specifica in care D-glucoza este oxidata enzimatic de glucozoxidaza in prezenta oxigenului atmosferic in δ-D-gluconolactona.

Corpi cetonici Detectia se bazeaza pe principiul testului Legal: acidul acetoacetic si acetona reactioneaza cu nitroprusiatul de sodiu si glicina, formand un compus colorat in violet.
Bilirubina si urobilinogenul Pigmentii biliari — bilirubina si biliverdina — sunt absenti in urina normala, iar urobilinogenul si urobilina apar in cantitati mici. Recoltarea Pregatire pacient — recoltarea pentru examenul de urina se face din prima urina de dimineata sau o proba de urina spontana , jetul mijlociu, dupa o prealabila toaleta locala5. Specimen recoltat — urina5. Recipient de recoltare — recipient pentru sumarul de urina5. Cantitate recoltata — 10 ml5. Metoda Metoda — fotometrica 5. Este mai concentrata, ceea ce inseamna deshidratare. Un pigment numit urocrom sau urobilina este responsabil de culoarea galbena din urina. Rinichii filtreaza acest produs secundar din fluxul sangvin si este eliminat prin urina.

Cu cat beti mai multe lichide, cu atat este mai deschisa culoarea pigmentului din urina.
Cu cat bei mai putine lichide, cu atat culoarea este mai intensa. Unele alimente pot determina schimbarea culorii sau a mirosului urinei. De asemenea, multe medicamente pot modifica nuanta urinei. Citeste aici mai multe despre c uloarea urinei — ce e normal si ce nu? Urina contine in mod normal un nivel neglijabil de proteine. Acesti factori nu sunt de obicei un semn al unor probleme majore.

Daca rezultatele analizei urinare sunt tot anormale, medicul poate solicita teste suplimentare pentru a determina cauza. Acestea pot include: Urocultura este un test de laborator efectuat pentru a vedea daca urina are bacterii in ea.
O mostra de urina este introdusa intr-un recipient. Apoi, placi mici cu un mediu de crestere pe care pot creste bacteriile sunt introduse in proba si recipientul este inchis bine. Proba de cultura este apoi plasata intr-un incubator timp de zile. Daca in urina exista bacterii sau ciuperci , coloniile vizibile se pot dezvolta.

Aceste test sunt de obicei facute pentru a detecta bacteriile si ciupercile din urina atunci cand se testeaza pentru o infectie a tractului urinar. Acest test presupune colectarea urinei pe o perioada de 24 de ore. Primul esantion de urina dupa trezire nu este folosit, dar se noteaza timpul de urinare.
Din acel moment, in urmatoarele 24 de ore, fiecare picatura de urina este colectata intr-un recipient. Testul se foloseste pentru a afla exact cantitatile anumitor substante precum proteine, hormoni, saruri si produse metabolice ce sunt excretate din organism. Adresa ta de email nu va fi publicată. Sit web.

Alpinismul — beneficii, recomandari si riscuri 18 mai Temperatura corpului — tot ce trebuie sa stii despre masurare si valori 19 mai Cuprins: 1.
Interpretare rezultate Ce inseamna examen de urina? Sumarul de urina poate fi recomandat din mai multe motive: Te-ar mai putea interesa si: Analize pentru femei — investigatii medicale recomandate femeilor. Ecografia de san — cand este recomandata si ce presupune. Elementele care se determină cel mai adesea în urină sunt: Densitate SG ; Leucocite LEU ; Glucoză GLU ; Corpi cetonici KET ; Proteine PRO ; Nitriţi NIT ;
Urobilinogen UBG ; Bilirubină BIL ; Acid ascorbic ASC.

Acidul ascorbic vitamina C nu are semnificaţie patologică dacă este găsit în urină, totuşi el interferă cu alte măsurători; în cazul unei valori crescute a acestuia dată de ingestia de vitamină C comprimate sau din diferite suplimente nutritive se pot obţine rezultate incorecte la nitriţi, bilirubină, glicozurie şi hemoglobină.
Valori de referinţă: Valorile de referinţă variază funcţie de metoda sau aparatul folosit. Verificaţi valorile de referinţă de pe buletinul dvs. Densitate SG : Diabet zaharat; Deshidratare prin transpiraţie, febră, diaree, vomă ; Insuficienţă cardiacă; Diabet insipid; Glomerulonefrită cronică; Insuficienţă renală. Infecţii urinare cu bacterii care metabolizează ureea Proteus, Pseudomonas ; Eritrocitele lipsesc în mod normal în urină sau sunt prezente în număr foarte mic, prezenţa lor semnifică un proces patologic.

Eritrocite pot apărea în urină în următoarele situaţii : Afecţiuni renale: Litiaza renală, tumori renale, infecţii urinare, afectări glomerulare toxice şi hipoxice, glomerulonefrită, pielonefrită, necroză papilară, traumatism renal, infarct renal, chiste renale, rinichi gutos, congestie renală în IVD , HTA renovasculară; Afecţiuni hemoragice: Tratament cu anticoagulante, hemofilie, coagulopatii, trombocitopenie;
Hemoglobinurie şi mioglobinurie: Anemie hemolitică severă, intoxicaţii severe, arsuri, traumatisme musculare, distrofii musculare progresive; Alte afecţiuni: Diabet, lupus. Leucocite LEU : Leucocitele sunt prezente în mod normal în urină în număr mic, prezenţa lor peste un anumit prag semnifică un proces patologic.

Urobilinogen in urina

Leucocite sau hematii in urina. Cum interpretezi un sumar de urina
Examenul de urina este un test de inseamnw si ajuta la identificarea substantelor si a materialului celular din urina, asociate cu diferite tulburari metabolice si renale. Analiza da indicii despre prezenta infectiilor urinare, sangerarilor la nivelul sistemului urinar, a Ce inseamna negativ la analize de urina urinari sau a anumitor boli ale sangelui, cum ar fi diabetul sau hepatita. Poate fi recomandat la internarea in spital, ca analiza de rutina sau poate fi parte a unui examen medical anual, a unei evaluari de sarcina sau parte a setului de analize necesare inainte de realizarea unei interventii chirurgicale planificate.

De asemenea, examenul de urina este efectuat atunci cand o persoana prezinta simptome ale unei infectii urinare sau ale altei probleme la nivelul sistemului urinar, cum ar fi boala de rinichi. In acest caz, analiza poate fi comandata la diferite intervale de timp ca o metoda rapida de monitorizare a functiei organelor, starii de sanatate si a raspunsului la tratament. Exista multe interpretari ale rezultatelor examenului de urina. Constatarile anormale sunt un indiciu ca inseeamna nu este in regula si ca este nevoie in continuare de evaluare. In general, cu cat concentratia substantei anormale cantitati mari de glucoza, proteine, celule rosii in sange este mai mare, cu atat este mai probabil sa existe Ce inseamna negativ la analize de urina problema de sanatate.

Urina-biochimie

Urobilinogen in urina

Examenul de urina este un test de diagnostic ce analizeaza urina — proprietati fizice, chimice si examen microscopic. Iata cand se recomanda si ce inseamna rezultatele. Ce Ce inseamna negativ la analize de urina examen de urina? Cand se recomanda sumarul de urina? Prelevare proba de urina 4. Analiza probei de urina 5. Interpretare rezultate.

Examenul de urina este un test utilizat pentru a analiza continutul unei probe de urina. Scopul este de a diagnostica o infectie a tractului urinar, boli de rinichi, pietre la rinichi, diabet etc.

Lasă un răspuns