Ce inseamna cuvantul a nega

“nega” în DEX. NEGÁ, neg, vb. I. Tranz. A contesta existența, necesitatea, obligativitatea unui lucru, a unui fenomen etc.; a nu recunoaște, a nu admite un fapt; a tăgădui. – Din lat. negare. NEGÁ vb. I. tr. A nu recunoaște ceva; a tăgădui, a contesta. [P.i. neg, 3,6 neagă. /. TĂGĂDU I vb. 1. a nega, (livr.) a denega. (~ că ar fi fost la cinema.) 2. a dezice, a nega, a retracta. (A ~ tot ceea ce spusese.) 3. a contesta, a dezminți, a nega, a renega, (înv.) a protesta. (A ~ adevărul celor afirmate de cineva.). Explic mai jos de ce. Pe de alta parte, pentru orice mucos – posesor de smartphone si conexiune la internet – acest cuvant devine scutul dar si insulta suprema care o poate adresa interlocutorului.

Exista anumite reguli in argumentatie, majoritatea nu le cunosc,. RENEGÁ vb. tr. a se lepăda de cineva sau ceva, a abjura; a nega, a tăgădui.

Ce inseamna cuvantul a nega

Ce inseamna cuvantul a nega
Nu l-am adus eu. Vă puteți alege fila preferată duvantul pagina de preferințe. Dicționare relaționale Nu reprezintă definiții, ci se indică relații între cuvinte. NEGÁ, neg, vb. A ~ adevărul celor afirmate de cineva. Științe ale limbii Mitologic Mic dicționar mitologic greco-roman Șăineanu, Ce inseamna cuvantul a nega. Fila Sinteză arată o listă condensată de definiții, compilată de echipa dexonline.
1) A intra intr-o actiune; a se incadra in cursul unui proces (influentand desfasurarea acestu ia).

2) A lua cuvantul (intr-o discut ie); a-si expune opiniile (in cadrul unei dezbateri). 3) A face o solicitare sau un demers (in favoarea cuiva).

Ce înseamnă renega?

Ce înseamnă nega?
A NEGÁ neg tranz. Nu l-am adus eu. Științe ale limbii Mitologic Mic dicționar mitologic greco-roman Cuvanthl, ed. Nu tăgăduiesc că femeile au mare istețime. A ~ tot ceea ce spusese. Iată efecte pe care nu poate să le nege nimeni. În general, preluăm definițiile Ce inseamna cuvantul a nega modificări, dar cuuvantul face comentarii pe marginea lor. I Fila Sinteză arată o listă condensată de definiții, compilată de echipa dexonline. Tăgăduiește, zi că n-ai scris răvașul acesta.

A ~ adevărul celor afirmate de cineva. Științe ale limbii Mitologic Mic dicționar mitologic greco-roman Șăineanu, ed. Caută în tot textul definițiilor ajutor. Note: Unele dicționare de exemplu Scriban folosesc grafia veche.

Aceasta nu este o greșeală de tipar. În general, preluăm definițiile fără modificări, dar putem face comentarii pe marginea lor. Vă rugăm să nu ne semnalați greșeli semantice decât în situații evidente. VI adăugată de LauraGellner acțiuni semnalează o greșeală permalink. Dicționare morfologice Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale. Dicționare relaționale Nu reprezintă definiții, ci se indică relații între cuvinte.
Dicționare etimologice Se explică etimologiile cuvintelor sau familiilor de cuvinte. Intrare: nega.

Fila Sinteză arată o listă condensată de definiții, compilată de echipa dexonline. În viitor, această filă va deveni implicită. Vă puteți alege fila preferată din pagina de preferințe. Aceste definiții explică de obicei numai înțelesuri specializate ale cuvintelor. Științe ale limbii Mitologic Mic dicționar mitologic greco-roman Șăineanu, ed.
Caută în tot textul definițiilor ajutor. Note: Unele dicționare de exemplu Scriban folosesc grafia veche. Aceasta nu este o greșeală de tipar. În general, preluăm definițiile fără modificări, dar putem face comentarii pe marginea lor.

Vă rugăm să nu ne semnalați greșeli semantice decât în situații evidente. VI adăugată de blaurb. Dicționare morfologice Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale. Dicționare relaționale Nu reprezintă definiții, ci se indică relații între cuvinte. Dicționare etimologice Se explică etimologiile cuvintelor sau familiilor de cuvinte.
Dicționare specializate Aceste definiții explică de obicei numai înțelesuri specializate ale cuvintelor. Intrare: tăgădui.

A contesta o afirmație, a nu recunoaște ceva. Fila Sinteză arată o listă condensată de definiții, compilată de echipa dexonline.

Definitie nega – ce inseamna nega – Dex Online

nega - definiție și paradigmă | dexonline
NEGÁ, neg, vb. A contesta existența, necesitatea, obligativitatea unui lucru, a unui fenomen etc. Își flutura într-una capul mare, negînd vădit, în sinea lui, tot ce auzea. I Iată efecte pe care nu poate să le nege nimeni. N-are rost să negi. Nu l-am adus eu.

Cuvantup e nevoie să negi.

Ce înseamnă “renega”?

Ce înseamnă “nega”?

A contesta o afirmație, a nu recunoaște ceva; a nega; a dezminți. Si: a dezminți, a nega. A contesta o afirmație, a nu recunoaște ca adevărat; a nega. Nu tăgăduiesc că femeile au mare istețime. Tăgăduiește, zi că n-ai Ce inseamna cuvantul a nega răvașul acesta.

Că iubesc și că trăiesc nici eu nu tăgăduiesc. Țăranii tăgăduiau cu desperare.

Lasă un răspuns