Ascus hpv rezultat papanicolau

ASCUS – modificari ale celulelor epiteliului scuamos; in peste 50 % din cazuri este prezenta o infectie cu HPV cu risc inalt oncogen. Acest rezultat este foarte comun. Medicul va va recomanda fie repetarea testului Babes-Papanicolau intr-un interval de 4 – 6 luni sau o evaluare mai aprofundata a colului uterin (cervix) – testare HPV, colposcopie. In martie la un test de rutina Papanicolau a iesit rezultat ASCUS. Mi s-a spus ca nu e nimic de speriat, am o leziune pe col si am luat tratament pentru 3 luni cervugid. in septembrie am repetat. A iesit mai rau L-SIL ; AGC- NOS, am facut apoi o colposcopie, anomalia este evidenta si o determinare de HPV.

Testele si investigatiile folosite pentru a evalua o posibila infectie cu HPV sau modificarile de la nivel celular, de pe colul uterin, asociate cu virusul HPV, includ un test Babes-Papanicolau, un test ADN care detecteaza tulpina HPV si folosirea unei solutii de acid acetic in cadrul colposcopiei. Diagnosticul infectiei cu HPV este pus in urma examenului de determinare a ADN-HPV- adica a prezentei acidului dezoxiribonucleic. Examenul citologic babes Papanicolau nu determina prezenta infectiei cu HPV ci numai modificari citologice datorate cel mai probabil unei infectii prezente sau anteriore cu HPV. 3.

Ascus hpv rezultat papanicolau

Ascus hpv rezultat papanicolau
Imi pot trata rana sau vindeca fara cauterizare? Foarte multe dintre prietenele mele au avut gradul Ascus hpv rezultat papanicolau sau 3 la Papanicolau. Test papanicolau Din Comunitate buna ziua! Ordinacija preporučuje. Ginekološke smetnje. E dreptul si datoria fiecaruia sa se informeze si nu trebuie sa ne limitam la un singur punct de vedere, insa diferitele opinii trebuie sa fie unele rationale, nu fabulatii de la limita imposibilului sau din zona crepusculara a mintii umane. Buna seara?

Naime, od januara godine papa test i kolposkopija mi pokazuju Cin1/Ascus promjene uz Hpv virus (tip 52,kao i pojava kondiloma).U martu ove godine papa test također pokazao ascus promjene, nakon čega je učinjena biopsija koja je potvrdila CIN1. Ce este virusul HPV si cum se produce infectia cu Papiloma (Sursa: Ministerul Sanatatii) HPV este un virus care se transmite usor si determina infectii foarte frecvente. Infectia cu Papiloma se produce de obicei prin contact sexual, dar chiar si numai contactul cutanat direct cu zona genitala poate fi suficient pentru transmiterea acestuia.

Ascus papanicolau

Rezultate test Babes-Papanicolau
Gratuit: preiei automat în site-ul tău cele mai importante ştiri ale Ascus hpv rezultat papanicolau. In al treilea rand, medicul care ma trateaza acum mi-a povestit mai multe si mi-a spus ca imi recomanda sa ma vaccinez, chiar daca am 31 rrezultat ani. Cele mai Ascus hpv rezultat papanicolau cauze ale rezultatelor frotiului Papanicolau ASCUS sunt afecțiuni nonGel Papilloroase benignecum ar fi infecții sau inflamații. Lasă un răspuns Anulează răspunsul Adresa ta de email nu va fi publicată. Va multumim pentru intelegere si va dorim multa sanatate!

Naime, od januara U martu ove godine papa test također pokazao ascus promjene, nakon čega je učinjena biopsija koja je potvrdila CIN1. Zanima me koji je u ovom slučaju najbolji zahvat učiniti? Da li je Lletz metoda izbora? Napominjem da imam 31 god. Hvala na odgovoru. Lijep pozdrav. Postavi pitanje našim liječnicima Moja pitanja Naši liječnici Uvjeti korištenja.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju! Sve kategorije Trudnoća Alergije Autoimune bolesti Dermatologija Dermatološke smetnje Dječje zdravlje Estetska kirurgija Ginekologija Ginekološke smetnje Govorno-jezične smetnje Gripa Hitna medicina Interna medicina Kardiovaskularno zdravlje Kontracepcija Kožne promjene Liječenje tumora Neplodnost Neurološki problemi Nutricionizam Ostalo Otorinolaringologija otorinolaringologija Pedijatrija Problematično vlasište Problemi dišnog sustava Problemi mišićno koštanog sustava Problemi mokraćnog sustava Problemi probavnog sustava Problemi s uhom Problemi s vidom Problemi sa štitnjačom Problemi srca i krvožilnog sustava Psihijatrija Psihološki problemi Pubertet Seksualna terapija Spolno prenosive bolesti Trudnoća Urologija Zarazne bolesti Zdravlje zuba.
Smješteno u Ginekološke smetnje.

Poštovana, obzirom da je patohistološki nalaz CIN I, trebalo bi napraviti kontrolni Papa test i kolposkopiju za 4 – 6 mjeseci pa tada planirati zahvat. Ako je promjena bila malena, moguće je da je odstranjena samom biopsijom. Au fost identificate multe tipuri de HPV, unele dintre acestea conducând la Gel Papillor și altele la leziuni cutanate, cum ar fi verucile anogenitale. Diferitele tipuri de HPV pot duce la probleme diferite. Unele tipuri pot infecta zone cum ar fi mâinile și picioarele, în timp ce alte tipuri țintesc zona anogenitală și sunt transmise în timpul sexului vaginal, oral sau anal sau în timpul contactului intim cu pielea unei persoane infectate.
Este posibil ca o persoană să fie infectată cu mai multe tipuri de HPV la un moment dat. Dacă aveți vârsta de peste 30 de ani și dacă testul Papanicolau arată modificări specifice, proba de test Papanicolau va fi examinată pentru HPV.

Aceasta se numește testare combinată. Când femeile din această grupă de vârstă au HPV cu risc crescut, infecțiile lor sunt mai puțin susceptibile de a se reduce.
Acest lucru crește riscul de apariție a Gel Papillor În Româniaui de col uterin în viitor. Testarea HPV este, de asemenea, acceptată pe scară largă ca un co-test pentru screening-ul primar al femeilor de peste 30 de ani, deoarece femeile fără infecție Gel Papillorigenă HPV prezintă un risc extrem de scăzut pentru o boală cervicală relevantă clinic timp de mulți ani. Dacă apare un rezultat anormal al testului de screening pentru Gel Papillor În România de col uterin, este posibil să fie nevoie de teste suplimentare.
Iată ce teste pot fi efectuate în funcție de vârstă și de rezultatul testului inițial Papanicolau: Celulele scuamoase sunt celule plate și subțiri care se dezvoltă în partea superioară a colului uterin.

Cele mai frecvente cauze ale rezultatelor frotiului Papanicolau ASCUS sunt afecțiuni nonGel Papilloroase benigne , cum ar fi infecții sau inflamații. Aceste condiții pot determina apariția anormală a celulelor cervicale. În cele din urmă, totuși, majoritatea celulelor revin la aspectul normal cu timpul. Odată cu testul Papanicolau, medicul poate reanaliza proba pentru a verifica prezența anumitor tipuri de HPV cu risc ridicat, cunoscute pentru facilitarea dezvoltării Gel Papillorelor cum ar fi Gel Papillor În România de col uterin.
ASCUS poate apărea, de asemenea, la femeile cu niveluri scăzute de hormoni și la cele cu creșteri benigne, cum sunt chisturile sau polipii. Prezența HPV este legată de Gel Papillor În România de col uterin. Dacă nu se găsesc celule HPV, teste suplimentare ar trebui efectuate la fiecare 3 ani.

Dacă se găsesc celule HPV, medicul trebuie să efectueze o colposcopie și o biopsie. Această procedură implică utilizarea unui colposcop, care este un instrument de mărire luminat, pentru examinarea colului uterin, împreună cu vaginul și vulva.
Medicul va efectua în mod obișnuit o biopsie în același timp, prelevând probe de țesut sau celule, pentru a examina proba la microscop. În cazul ASCUS, frotiul Papanicolau va prezenta celule scumoase ușor anormale, dar modificările nu sugerează în mod clar că sunt prezente celule preGel Papilloroase. De fapt, în timp ce un rezultat al frotiului Papanicolau ASCUS poate părea alarmant, acesta este considerat doar ușor anormal și este, de fapt, cel mai frecvent rezultat anormal al frotiului Papanicolau, pe care îl puteți primi.
Este posibil ca, de fapt, să nu existe riscuri imediate de Gel Papillor de col uterin asociate cu rezultatul testului.

Femeile care nu sunt tratate din cauza greșelilor făcute de laborator sau de medic în analiza testului Papanicolau sunt mai predispuse să dezvolte Gel Papillor de col uterin în această perioadă de timp. Dacă se consideră că un rezultat ASCUS este legat de o infecție, medicul vă va recomanda să efectuaţi un alt examen Papanicolau în 6 luni.
Dacă rezultatul unui test Papanicolau de monitorizare este anormal, se recomandă o colposcopie pentru a examina ulterior colul uterin și, eventual, pentru a preleva o probă de țesut pentru testare. Buna ziua! Am facut de curand testul PAP si a rezultat un frotiu satisfacator c celule de tip endocervical si metaplazice prezente , anomalii ale celulelor epiteliale si ASC-US de semnificatie nedetetminata. Diagnostic asc-us.

Nu inteleg de ce dl dr mi-a dat tratament cu 2 feluri de antibiotic pe langa ovule si supozitoate antiinflamatorii avand in vedere ca nu mi-au iesit niciun fel de organisme. Oare chiar trebuie sa iau si antibioticele? Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti. Poti sa imi spui te rog ce tratament ai luat? Anad in vedere ca am acelasi rezultat ca tine plus inflamatie intensa!
Mi-a zis ca trebuie sa fac vaccin hpv chiar daca nu reiese ca am asa ceva si costa lei si colposcopie care costa lei. Multumesc, o seara buna!

Ce tratament ar fi indicat sa urmez? Sincer nu mi se pare corect sa trimiti pe cineva la operatie dupa un test si nici nu a stiut sa-l interpreteze sa consultat cu alte persoane la telefon.

Testul Babeș-Papanicolau: ce este, de ce se face și ce înseamnă rezultatele

ASCUS - Celule atipice scuamoase-Rezultate testare HPV - Gel Papillor
Ce este HPV, de fapt? Papilomavirusul uman prescurtat HPV Ascus hpv rezultat papanicolau denumirea lui din limba engleza „human papillomavirus” este o infectie virala care se transmite intre oameni prin contactul piele pe piele. Exista peste de tulpini ale acestui virus prescurtat HPV, dintre care 40 de tulpini sunt transmise prin contact sexual si iti pot afecta organele genitale, gura sau gatul. Potrivit specialistilor, HPV este cea papanicopau comuna infectie cu transmitere sexuala care afecteaza atat barbatii, cat si femeile.

Infectia cu papilomavirusul uman este atat de frecventa, incat majoritatea persoanelor active sexual vor avea, la un anumit moment in viata, o tulpina a virusului, chiar daca au putini parteneri sexuali. Infectia cu HPV este una destul de frecventa. Majoritatea papaicolau cu HPV nu stiu ca sunt infectate cu acest virus si nu prezinta simptome. Daca ai HPV, asta nu inseamna ca vei dezvolta Gel Papillor Ascus hpv rezultat papanicolau col uterin. Faptul ca stii ca ai o tulpina de HPV cu risc crescut vă va ajuta Ascus hpv rezultat papanicolau tine, cat si pe medicul tau sa puneti impreuna la cale un plan pentru a-ti reduce riscul de Gel Papillor de col uterin. Care este legatura pe care dintre papilomavirusul uman si Gel Papillor În România de col uterin?

Pentru a intelege aceasta legatura, trebuie sa ne indreptam atentia catre tipurile de HPV, adica in directia acelor tulpini ale HPV care provoaca acest Gel Papillor.

ASCUS – Celule atipice scuamoase de semnificaţie nedeterminată | Rezultate testare HPV

Tot ce trebuie sa stii despre HPV: Simptome & Tratament

Iată care sunt cauzele și ce hv are acest rezultat. Ce este HPV — Papilomavirusul uman? Tipuri de rezultate anormale ale testului Papanicolau 3. Ascus hpv rezultat papanicolau suplimentare după un rezultat anormal 4. Infecția cu Papilomavirusul uman HPV este una dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală din întreaga lume.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?