Antonimul cuvintelor a nega

6/22/ · ANTONIME a avansa: 1.a (se) retrage, a merge înapoi; 2. a retrograda; 3. a regresa, a decădea. a râde: a plânge. abil, abilă: stângaci, stângace. 80% dintre oameni nu trec testul cuvintelor opuse! Tu cate antonime stii? Antonimul cuvantului necesar este Te invitam sa iei parte astazi la jocul nostru pe care l-am intitulat Alb-Negru! Noi iti spunem un cuvant iar tu trebuie sa ne spui opusul. Editura Dacia din Cluj-Napoca a lansat recent pe piata un „Dictionar de antonime” al specialistului in lexicografie romaneasca Onufrie Vinteler.

Cuprinzatoarea lucrare in doua volume, totalizand maiAuthor: Adevarul. Faptul de a nega. ♦ cuvant, gest, fapt etc. care neaga, contrazice, contesta (ceva sau pe cineva). ♦ Functor logic pe baza caruia se contesta valoarea de adevar sustinuta intr-o afirmatie. ♦ cuvant cu ajutorul caruia se neaga ideea exprimata de o propozitie sau de una dintre partile ei. 2. (Fil.

Antonimul cuvintelor a nega

BUNIC ~ci m. A se coace, a se incalzi, a se pirli, a se pirpali. Preciz ie in folosirea cuvintelor; alegere riguroasa a cuvintelor. Cuvinte inv. Petrecere la care se bea foarte mult alcool; chef. A interveni o Antonimul cuvintelor a nega. Imprumut lingvistic. Q R radios : sumbru, lugubru, mohorât.

Cum şi-au motivat aceştia deciziile acum 3 zile Mizele din sănătate.
) Ordinea cuvintelor in propozit ie sau a propozitiilor in fraza. ♦ Parte a sintaxei sau a stilisticii care se ocupa cu studiul ordinii cuvintelor in propozit ie si a propozitiilor in fraza. 2. (La pl.; in retorica antica) Argumente de natura generala, aplicabile in toate cazurile analoage; locuri comune. II. Adj. 1. afirm a [At: MACEDONSKI, O. I, / Pzi: af i rm / E: fr affirmer, lat affirmo, -are] vtr A enunța existența a ceva sau a cuiva Vz a zice, a întări, a susține, a încredința, a adeveri. vtr A declara (în mod ferm).5 vt A susține că ceva este adevărat.6 vt (Log) A enunța existența unui raport dintre un subiect și predicat.7 vt (Log) A enunța ceva ca fiind adevărat sau fals. Mulți sunt interesați de ce înseamnă „grevă”: toate semnificațiile cuvântului, analiza și esența lui, precum și sinonime, antonime, hiperonime, hiponime și unități frazeologice.

Articolul va ajuta să înțeleagă subiectul, să selecteze numărul maxim posibil de opțiuni similare și opuse în sensul și să studiezi ilustrațiile pentru aplicarea majorității. 2/5/ · ANTONIM = Cuvânt care, considerat în raport cu altul, are sens contrar. Se posteaza un cuvant si urmatoarea trebuie sa spuna antonimul cuvantului dat, si la ra.

Gaseste antonimul

J jenat : îndrăzneţ. Ansamblul calitatilor care fac un lucru bun, cautat, aprec ia t; insemnatate, importanta, pret. Scris de marccora Lun Ian 25, pm. XIXasoc ia t cuvintelor Antonimul cuvintelor a nega umilitor, adj. Dupa opin ia gresita a lui Philippide, Principii, 90, aceste cuvinte pleaca de la lat. Istor ia cuvintelor sl.

Cuprinzatoarea lucrare in doua volume, totalizand mai mult de o mie de pagini, este cea mai ampla dintre cele publicate pana acum, continand de perechi de cuvinte. Ea se adreseaza atat specialistilor, cat si publicului larg interesat de cunoasterea si perfectionarea limbii romane. Structura dictionarului il face extrem de accesibil, fiecare articol fiind compus din trei elemente: perechea de antonime, definitia ambilor componenti si citate ilustrative pentru utilizarea termenilor in cauza.

Lucrarea se dovedeste interesanta si ca urmare a acestor numeroase citate extrase din literatura, filosofie, din presa si lucrari stiintifice, apartinand unora dintre cei mai importanti autori romani.
Top articole. Trecutul controversat al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean mort sufocat: ar fi furat din banii unui bătrân înşelat acum 10 ore Regina Elisabeta şi-a luat adio de la prinţul Philip. La ce trebuie să fiţi atenţi, lista simptomelor acum 2 zile Psihiatru, despre demiterea doctoriţei Moldovan: Voi v-aţi bătut joc În cine au românii cea mai multă încredere acum 2 zile Prognoza meteo: Când scăpăm de valul de frig. Ce fenomene se anunţă până la Paşte acum 12 ore Anomalie imobiliară la Cluj.
No notes for slide. Antonime sinonime 1. B baban : micuţ, mititel.

C cald : rece calic : bogat, avut. D da : a lua, a primi, a reţine. E echilibra : a se dezechilibra, a-şi pierde echilibru. F face : a distruge, a deteriora, a desfiinţa. G galant : nepoliticos, nemanierat, grosolan. H hain : bun, blând, îngăduitor. I identic : diferit, deosebit, divers.
Î îndemânatic : neîndemânatic. J jenat : îndrăzneţ. L larg : strâmt, îngust, neîncăpător. N naiv : viclean, smecher, şiret. O obez : slab, uscăţiv. P pace : război, bătălie, luptă. Q R radios : sumbru, lugubru, mohorât. S sacadat : aritmic, necadenţat.

T taciturn : vorbaret, galagios, flecar, palavragiu. U ud : uscat, zvântat, zbicit. V vacant : ocupat. A rămas cerul fierbinte şi gol. Mic dic ţionar de antonime. Taguri: gimnaziu , gramatica , clasa a-V-a. Categorii Opere literare Limba si comu Teorie literara Programa.
Autori Ion Minulescu prozator,dramaturg.

afirma – definiție și paradigmă | dexonline

Rezultate pe: Mesaje Subiecte. Cautare avansata. Conectare automată. Mamici cochete :: Vacante si timp Antnoimul :: Jocuri Antonimul cuvintelor a nega joculete pentru mamici cochete. Cuvintelkr la pagina ‘, event. Scris de ari05 Dum Ian 24, am. Scris de marccora Dum Ian 24, am. Scris de ari05 Lun Ian 25, pm. Scris de marccora Lun Ian 25, pm. Scris de flo09 Mar Ian 26, am. Scris de Maria Mar Ian 26, am. Scris de ari05 Mar Ian 26, am. Scris de ari05 Mar Ian 26, pm.

Scris de Maria Mar Ian Antonimul cuvintelor a nega, pm. Scris de ari05 Joi Ian 28, am.

„Dictionar de antonime”

A susține cu tăriea declara în mod ferm. A se remarca, a se manifesta în chip deosebit. A susține cu tărie, a declara în mod ferm. I Forțele sociale principale din țara noastră — clasa muncitoare aliată cu țărănimea muncitoare — și-au cuvinrelor hotărîrea de a nu mai permite niciodată claselor exploatatoare și exponenților lor de a lua parte la conducerea treburilor statului. Toate popoarele Antonimuul de pace își afirmă voința nestrămutată de a-și consacra toate forțele marii opere de construire a unei păci trainice în lume, triumfului politicii de colaborare internațională. Despre persoane A Antonimul cuvintelor a nega în Ahtonimul dintre alțiiAntonimul cuvintelor a nega se face remarcat.

El vrea să se afirme ca om de spirit, el vrea să dea reprezentație pentru publicul care e de față. În lupta pentru scoaterea la iveală și valorificarea a cît mai multe rezerve interne se afirmă viguros inițiativa creatoare a maselor. A se face remarcat, a se manifesta în chip deosebit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?